Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

8 blokkenschematips voor het indiepopprinsesje

Waar ga je heen op Lowlands? Als je zoals ons bent, ken je hooguit de helft van de bevestigde namen en kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken. Vandaar dat we voor allerlei soorten Lowlanders tips geven. Deze week: het indiepopprinsesje.

Je bent

Student sociaal-pedagodische wetenschappen met een bijbaantje in de bediening bij een biodynamische lunchroom waar je de lekkerste speltbroodjes met verse hummus en avocado klaarmaakt. Je weet nog niet precies wat je later wil worden, maar het liefst iets waarbij je mensen of dieren kan helpen en je creativiteit een beetje kwijt kan. In je vrije tijd ga je met vriendinnen shoppen voor de perfecte festivaloutfit (beetje vintage, beetje H&M Coachella-collectie) en daarna uitgebreid bijkletsen op het terras met verse muntthee en carrot cake of een lekker glaasje rosé. Wel even een Instagramselfie natuurlijk!

Je zoekt

Meezingbare melodieuze popliedjes met emotie. Is Florence eigenlijk al bevestigd? De liefde voor jouw bandjes kan diep gaan, je bent best bereid om voor het concert een uur in de lege tent vooraan te hangen zodat je die schattige zanger van dichtbij kan bewonderen (en hij jou in je perfect gestylede boho-chique-look natuurlijk!). Het mag poppy zijn of een beetje raar, het mag dromerig akoestisch zijn of met electro, zo lang het maar geen snoeiharde gitaarherrie is of van die deprimerende postpunk. En er moeten wel minstens een paar catchy hitjes tussen zitten waar je op kan dansen, anders hou je het gauw weer voor gezien.

Je kunt naar

Lowlands biedt plenty bandjes voor het indiepopprinsesje! Er is altijd wel een clubje Britse popjongens en -meisjes in dit genre, blijf maar plakken rond de India en Grolsch en dan kom het wel goed. Misschien tref je trouwens wel een leuke man met baard en emoties op Lowlands – jullie kunnen het vast goed vinden! Wij luisterden alles alvast en checkten ook welke nummers de artiesten vaak live spelen, zodat je min of meer zeker weet dat deze liedjes op Lowlands ook langskomen.

Goed, daar gaan we:

De lijst

The Maccabees – Love You Better

Die heerlijke onderhuidse spanning die tot explosie komt in met het lieflijke refrein ‘I will love you better’. Ideaal om die arm nonchalant de lucht in te gooien, je lange lokken in de strijd te gooien en zwoel naar de zanger te kijken. Met perfecte wing eyeliner uiteraard.

Shura – 2Shy

Een beetje dromerig en een beetje eighties; Shura heeft stiekem veel naar de oude plaatjes van Madonna geluisterd. En ze zingt dus echt precies over jou en die leuke barjongen met dat knotje tegen wie je nooit wat durft te zeggen! Dat wordt zachtjes heupwiegend genieten.

Django Django – Reflections

Een vrolijk momentje op de festivaldag gegarandeerd met de ietwat nerdy Britten van Django Django. Deze tweede single van het nieuwe album komt vast en zeker voorbij in Biddinghuizen. Doe lekker gek en spring mee op die zomersandaaltjes!

Christine and the Queens – Christine

Oui oui, de Franstalige luchtige electropop van Héloïse Letissier past mooi in dit lijstje. De naam zegt het al: Christine and the Queens heeft een heleboel gay BFF’s, net als jij. En hele coole danspasjes die jullie samen mee kunnen doen!

Tame Impala – Let It Happen

Tijd voor een echte throwback naar de Summer of Love met de psychedelische Australiërs van Tame Impala. Het is misschien niet helemaal your cup of tea maar je hebt je maxi-dress en rozenbandana niet voor niets meegenomen.

Tove Lo – Not On Drugs

Ja, zij van dat verdrietige break-up-hitje ‘Habits (Stay High)’. Dat nummer gaat echt zoooo over jou en je ex! De Zweedse Tove Lo heeft nog meer frisse electropop voor je klaarstaan, met af en toe een venijnige twist.

Rhodes – Turning Back Around

Tijd voor groots en meeslepend: de emotionele ballades van David Rhodes. Hij is wel een tikkeltje ernstig, maar hij heeft de stem om er mee weg te komen. Hmmm niet echt een lekker ding verder, wat staat er nu in de India?

The Staves – Black & White

Deze drie Engelse folkzusjes hebben een plaat gemaakt met Bon Iver als producer en dat heeft een verstild pareltje opgeleverd. En kijk dat haar! Wat zouden ze voor conditioner gebruiken?

Andere suggesties voor wat het indiepopprinsesje moet gaan zien? De reacties staan open.

We maakten eerder blokkenschematips voor de man met baard en emoties, de hitjeswachter, de Brit en de Lowlandsmaagd.

11 reacties

  1. guido

    Al heel wat leuke muziek ontdekt via deze rubriek! :)

    Kunnen we ook een punk / hardrock editie verwachten? Zijn vast veel harde bandjes die de moeite waard zijn en die ik nog niet ken ;-)

  2. GWv

    Het leuke is, je kan alle typen ook direct voor je zien als je het leest :-)

    Misschien ook tijd voor een Blokkenschematips voor de Lowlands Veteraan. Zij die al jaren komen en denken alles al een keer gezien te hebben ;-)

  3. Guinness

    Is dit het lijstje met de stevige punk / hardrock:

    While She Sleeps
    Alestorm
    Slaves
    Limp Bizkit
    HO99O9 (twijfelgeval)
    All time low
    Enter Shikari

    Mocht ik wat missen hoor ik het graag, te weinig stevig gitaarwerk dit jaar.

  4. Barry Astma

    En toch, deze voorkauwende rubrieken en het feit dat je alles via setlist.fm, YouTube en playlists allemaal al kent, dát is hetgeen waardoor een festival als Lowlands gewoon muzikaal minder spannend is als vroegâh.

    de kans overdonderd of aangenaam verrast te worden is gewoon veel minder groot zo.

    Maar complimenten voor jullie stereotype-omschrijvingen ;)

    • Guinness

      Maar de kans dat je iets mist kleiner.

      Heb in het verleden vaak gehad “Oh fuck, ze stonden vorig jaar op Lowlands” momenten gehad.

      Lang leve spotify

    • Clark

      Niets tipt aan live muziek. Ook al heb je de nummers al vaker gehoord. Mika is daar één van mijn voorbeelden van. Knallend stond hij op het podium. Vorig jaar was Gesaffelstein nog een behoorlijke verrassing. Bij Sigur Rós werden toch wel wat traantjes weggepinkt.
      Live is toch voor mij de grootste beleving, als je ziet dat St. Vincent nonverbaal de geluidsman er van langs geeft. Priceless!

      • Koekebakker

        Van St. Vincent was voor mij de grootste tegenvaller live ook al is er niks mis met haar album. Bij the National was dat voor mij andersom. Dat zet ik thuis niet vaak op maar live was dat echt het beste optreden van LL14.

        On topic: is Caribou niet wat voor het indiepopprinsesje? Of vinden jullie dat te dansbaar?

  5. Martin

    Oh, die bloemenbandjes zijn nu wel een beetje over hoor. (Net zoals de baarden trouwens…)

    Oh, wacht, het gaat over muziek…

  6. Roos

    Hahahaha, ‘dat nummer gaat echt zooo over jou en je ex’
    Dit is echt de leukste rubriek (^-^)

U kunt niet meer reageren.