Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

8 blokkenschematips voor de Lowlandsmaagd

Waar ga je heen op Lowlands? Als je zoals ons bent, ken je hooguit de helft van de bevestigde namen en kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken. Vandaar dat we vanaf nu voor allerlei soorten Lowlanders tips geven. Deze week: de Lowlandsmaagd.

Je bent

… net klaar met je examens, of je zit nog in de bovenbouw van het middelbaar onderwijs. Je ouders durven je (eindelijk!) een beetje los te laten. Een Grieks eiland was even een optie, maar ze hadden toch liever dat je ergens naartoe ging waar je kunt pinnen. En waar je kunt betalen met iets wat stabieler is dan de euro, zoals bijvoorbeeld vierkantjes van plastic. Nu is het aan jou om op je eerste Lowlands alle bloemetjes buiten te zetten – en tenten in te dragen. What happens on Lowlands, stays on Lowlands. Alhoewel; wellicht kunnen ze een leuke documentaire over je eerste bezoek maken.

Je zoekt

Jezelf, vooral. Je hoopt op bevestiging van andere festivalbezoekers. Zo van: kom maar, je hoort erbij. Waarschijnlijk zoek je ook naar een manier om die stomme kuttent op de festivalcamping zo op te zetten dat je er in kunt slapen. En op het gebied van muziek ken je eigenlijk niet zoveel. De hitjes, die je wel eens op de radio hoort, daar ga je voor. Alles wat Giel Beelen gaaf vindt, is gaaf. Ja toch, zo is het toch gewoon, nou dan.

Je kunt naar

Gelukkig voor je zijn er genoeg optredens die je voorzichtig inweiden in de wondere wereld van Lowlands.

Major Lazer & DJ Snake feat. Mo – Lean On
Lekker je dance-moves tonen. Wie weet scoor je nog iemand om je andere maagdelijkheid in de polder achter te laten.

EchosmithCool Kids
Want cool kids.

Ben Howard – Keep Your Head Up
Het nummer dat je luisterde na de break-up met Tim uit H5A.

Kodaline – High Hopes
Toen je nog hoopte dat het goed zou komen.

Paolo Nutini – One Day
Paolo Nutini is als een vakantieliefde: je komt hem tegen op een zomeravond, je kent hem nog niet echt, maar twee uur later ben je he-le-maal verkocht. Om – want zo gaat het óók – hem bij thuiskomst alweer te zijn vergeten.

Chef’Special – Peculiar
Dat bandje dat je op Bevrijdingsfestival zag.

Chemical Brothers – Hey Boy, Hey Girl
Hun grootste hits zijn ouder dan jijzelf, maar dat deert niet. Gegarandeerd minimaal drie ‘Oh, is deze van hún?’-momentjes.

Enter Shikari – Sorry, You’re Not a Winner
Het anthem uit je vroege emo-tienerjaren.

We maakten eerder blokkenschematips voor de man met baard en emoties, de hitjeswachter en de Brit.

5 reacties

 1. jelle

  Bah… die docu..

 2. Clark

  Interpol, omdat je oudere zus het luisterde. Underworld, omdat je oudere broer het luisterde. Kenny B. omdat hij nu helemaal hip is.

 3. Martin

  Oh, die bekertjes rapende, knakworst opwarmende, niet douchende, altijd vooraan staande, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aanwezig-types. *zucht*

 4. Melanie

  Twenty One Pilots
  omdat dat de beste keuze in je leven zal zijn
  |-/

 5. Giel

  Van alle categorien (heel leuk gedaan!!) is dit misschien wel de minste en komt het ook te dicht in de buurt van ‘mijn’ hitjeswachters. Ik vrees dat de categorie nieuwkomers heel pijnlijk eigenlijk niet bestaat…

U kunt niet meer reageren.