Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

11 blokkenschematips voor de homies

Waar ga je heen op Lowlands? Als je zoals ons bent, ken je hooguit de helft van de bevestigde namen en kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken. Vandaar dat we dit jaar voor allerlei soorten Lowlanders tips geven. Deze week: de homies.

Je bent

Student, scholier misschien nog wel. Met de trein reis je elke dag op en neer van huis naar je studie. Daar verbaas je je over de rockers in je klas; een grote mond over ‘echte muziek’ terwijl ze niet door hebben dat de wereld veranderd is. Dat hiphop al lang de wereld regeert. En thuis is het niet veel beter. Doe je dát aan naar school? Ga eens naar de kapper! En wat is toch die herrie die je draait? Jaloers zijn ze. Want naar een echt leuk feest zijn zij nog nooit geweest.

Je zoekt

Een pit, waar je met een keiharde banger inknalt. Artiesten dus die weten hoe je een dik feestje bouwt. Om daarna even te chillen, aan een tafel, met de rizla open voor je, om je weed in te verkruimelen. Of in het gras, met lome beats op de achtergrond.

Je kunt naar

Genoeg, maar je moet goed zoeken. Hiphop is op veel festivals een ondergeschoven kindje, maar gelukkig is Lowlands daar een kleine uitzondering op. Zeker in de periferie is er genoeg moois te vinden. En bovendien, de allergrootste naam op het festival valt dan weer wel in het hokje hiphop.

De lijst

Kendrick Lamar – i
Over hem hebben we het natuurlijk. K-Dot heeft het album van het jaar afgeleverd, eentje vol reflectie en hoop. ‘The sky can fall down, the wind can cry now – The strong in me, I still smile – I love myself’

Joey Bada$$ – Paper Trail$
Tot in het Witte Huis dragen ze shirts van Pro Era, het label Joey Bada$$. Smaak hebben ze dus wel, de Obama’s. En jij ook, want jij bent erbij.

Roots Manuva – Again & Again
Maar weinig Britse rappers hebben het stempel credible gekregen, maar Roots Manuva is er een van. In een ideale wereld sluit hij af met Again & Again, zodat we daarna meteen doorkunnen naar iLLBiLLY HiTEC.

iLLBiLLY HiTEC – Keep On Rolling
Waarschijnlijk bedoelen ze dat niet, maar rollen zullen we bij iLLBiLLY HiTEC. Blazertjes, een lekkere dub-bas en de o zo relaxte beat op de 2e en 4e tel doen de rest. Hé! Don’t bogart me!

Mark Ronson
Sjawel, de enige popartiest die wél de Adidas-schoenen van Pharrell mag strikken, is van origine dj. En dj’en betekent in zijn geval terug naar zijn Amerikaanse roots. Hiphop dus, een hele set lang, op een enkel liedje van Amy Winehouse en zijn laatste album na.

Ho99o9 – Da Blue Nigga From Hell Boy
Door naar Ho99o9, ofwel [horrə(r)]. Geen muziek die het daglicht kan verdragen. Maar als er een act is waarbij je je beide middelvingers naar de maatschappij kunt opsteken, is deze het wel.

Sángo – Papers
De producer die vooral bekend is vanwege zijn remixes voor onder meer Aaliyah, Drake, Little Dragon, Nas en The Weeknd. In zijn eigen sound brengt hij soul, R&B, future bass, hiphop en broken beat samen. Kan niet misgaan, toch?

Sluwe Vos ft. Sticks – Mercy
En anders is er de Sluwe Vos nog. Misschien is zelfs de S.T. er hoogstpersoonlijk bij. Maar ook als dat niet het geval is, is Robert Vosmeijer de man waar je diep in de avond het best een feest kunt bouwen.

Opgezwolle – Hoedenplank
Nu we het toch over Sticks hebben; hij staat met Rico weer als Opgezwolle op het podium. Niet helemaal compleet want Delic past voor deze reünie, maar ook met z’n tweeën bewijzen ze met gemak dat niemand anders dan zij op de troon van de Nederlandse hiphop mogen zitten.

De Jeugd Van Tegenwoordig – Hollereer
Ook De Jeugd moet een afspraak maken, willen zij bij Opgezwolle op audiëntie komen. Maar dat staat een goed feest natuurlijk niet in de weg.

New Wave – Drank & Drugs
Het meest controversiële nummer in Nederland zal ook in Biddinghuizen te horen zijn: Drank & Drugs. Is De Jeugd niet up-tempo genoeg, kun je hier nog even inhaken.

We maakten eerder blokkenschematips voor de man met baard en emoties, de hitjeswachter, de Brit, de Lowlandsmaagd, het indiepopprinsje en de Brabantse badjassenbrigade.

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.