Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

10 blokkenschematips voor de Amsterdammer

Waar ga je heen op Lowlands? Als je zoals ons bent, ken je hooguit de helft van de bevestigde namen en kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken. Vandaar dat we dit jaar voor allerlei soorten Lowlanders tips geven. In de laatste aflevering: de Amsterdammer.

Je bent

Jong en zelfstandig in de snelle wereld van marketing en communicatie. Around the clock ben je bezig met contentcreatie, socialemediamarketing en de kernwaarden van een informele no-nonsense mentaliteit. Je Facebook-profielfoto is genomen in Club Trouw, je omslagfoto op het strand van Bali toen je jezelf ging zoeken (middels een selfiestick). In je huiskamer staat alleen een moderne sofa en een Playstation 8. In de polder (die begint achter Paradiso) kom je zelden, want waarom zou je de mooiste stad van Nederland verlaten als je elk weekend helemaal uit je kneiter kan gaan op festivals in het Amsterdamse bos waar zeven uur lang één dancenummer op repeat staat? Lowlands doe je daarom om even te vluchten voor de hectiek, de bouwputten, het afval op straat en de toeristen. En uit nostalgie, om een vleugje op te vangen van vroeger, 2014, toen je nog bij je ouders in Moergestel woonde.

Je zoekt

Een all-weekender. Zo eentje als in Club Trouw. Trouw, ach, Trouw. Alleen al bij het horen van de naam reikt het kippenvel van je Vans tot onder je Trucker Cap. De laatste maanden en weken tot het onoverkomelijke einde van jouw tweede thuis was Eén! Groot! Rouwproces! Gelukkig zag niemand je door ontstoken traanbuisjes roodomrande ogen, doordat je drie weken je oversized zonnebril niet hebt afgehad (en het net zo goed van de drugs zou kunnen zijn gekomen, of van de verf die je bij de laatste color run over je heen kreeg).

Je kunt naar

Het hele Lowlands-nachtprogramma. Want dat doet je heel erg verlangen naar alles wat je in Trouw hebt gehoord. En het nachtprogramma is op Lowlands veel en divers. Daar gaan we.

De Lijst

Tsepo

Lekker warmdraaien met die nieuwe DJ die je toevallig ontdekte toen iemand naast je in het Vondelpark zat te BBQ’en met een ghettoblaster.

Patrice Bäumel – Vapour

Weer een Trouw-resident die voor de vibe zorgt die jij zoekt als je net uit je tentje bent gerold. Zou hij het aandurven om Talking Heads’ ‘This Must Be The Place’, de allerlaatste plaat die in Trouw werd gedraaid, in z’n eigen edit te draaien?

Âme – Shiro

Âme doet drie dingen goed: opbouwen, opbouwen en opbouwen. In 1,5 uur krijg je een bezwerend muzikaal orgasme dat steeds uitgesteld wordt. Ongeveer het tegenovergestelde van je laatste Tinder-date dus.

The Love Triangle – Fango – Caballos (Despejado Mix)

Ook al voormalige residents van Trouw, op Lowlands twee uur lang in de X-Ray op zaterdagnacht.

Caribou – Can’t Do Without

Onder die façade van een hard-boiled bikkel schuilt natuurlijk een zachtere kant. En Caribou spreekt als geen ander die kant van jou aan.

SBTRKT – New Dorp. New York.

Lekker voor tussendoor: een trippie stuiterhouse met soms een duister randje van die gemaskerde boef. Doet het altijd goed, zo tussen de spekpannekoek, Brand IPA’s en Instagramgroepfoto’s in.

De Sluwe Vos – Believe

Op de kruising van house en techno is wat deze provinciaal (brrr!) maakt. Met zowaar een nieuw anthem in de vorm van ‘Believe’, een soort remake van Mr. Fingers’ ‘Can You Feel It’.

De Jeugd Van Tegenwoordig – Huilend Naar De Club

Toepasselijk voor de Trouw-ganger die de ondergang meemaakte. De kans dat je deze klasbak live hoort op Lowlands is eerlijk gezegd nihil, maar goed gaan op ‘Buma In Me Zak’ en ‘De Formule’ is geen straf. Lekker, rasechte Amsterdammers onder elkaar.

Karenn – Pace Yourself

Muziek voor als je op stoom bent gekomen. Geen bliepjes, hijgende zangeresjes of andere semi-oorstrelende frutsels, gewoon ongegeneerd heipalen, zoals je gewend bent als je dicht bij het Centraal Station woont.

Joost van Bellen

Als van die opbouwsets je toch al aangetaste darmen in de knoop raken, is Oom Joost de perfecte ontknoper. Met ieder nummer dat deze Bravo-brontosaurus draait, voel je weer iets losschieten. En als Joost om 05.00 z’n Technics 1200SL’s uitzet, ga jij op de camping nog even door. The night is still young.

 

Dit was de laatste van onze serie blokkenschematips. We maakten eerder afleveringen voor de man met baard en emoties, de hitjeswachter, de Brit, de Lowlandsmaagd, het indiepopprinsesje, de Brabantse badjassenbrigade, de homies en de muziekjournalist.

Foto: De Fotomeisjes

8 reacties

 1. Martin

  Hahah… So true!

 2. Paco

  Is er ook al bekend wie er in de 24-uurs tent gaan draaien?

 3. Jeroen

  Wanneer komt de video met eerdenburg online?

 4. Henk

  Topserie, haha, even niet zo serieus en toch best wel raak ;-)

 5. Dré

  Super leuk die stukjes. Bedankt!

 6. Ferraro

  Graag gedaan.

 7. Larikous

  Bril-jant!
  Leuk dat jullie op deze manier inkijk geven in de persona’s van LL’s. Lekker met een klein plagerig randje.. “Trouw, ach Trouw”. Hoe herkenbaar! :)

U kunt niet meer reageren.