Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Ronde drie van de Lowlove-quiz!

Nieuwe ronde nieuwe kansen, faites vos jeux, step right up! De derde ronde van de Lowlove-quiz staat te popelen om door jullie getest te worden.

1. Dit jaar staat ‘Atomic Bomb! The music of William Onyeabor’ op het programma, een gelegenheidsgezelschap met markante namen dat de funky synthesizermuziek van de Nigeriaanse ‘living legend’ Onyeabor met een live band gaat vertolken. Welke van deze roulerende artiesten uit de Atomic Bomb Band heeft nooit eerder op Lowlands gestaan?
2. De Xray staat sinds 2005 op Lowlands maar heette toen nog geen Xray. Hoe heette de plek voor experimentele muziek in dat jaar?3. Welk tweetal met liefde voor electronica zien we hier? HB_230407_84. In 2008 stond de Jeugd van Tegenwoordig voor het eerst op Lowlands. Ze deelden dat jaar een uur met een andere hiphopact. Welke?
5. Welke apocalyptische animatiefilm had in 1993 de eer de eerste film ooit vertoond op A Campingflight To Lowlands Paradise te zijn?6. Claw Boys Claw speelde meerdere malen op het festival, maar wat is er bijzonder aan de relatie van deze band met Lowlands?7. Van welke Lowlandsbandje, dat halverwege de jaren 2000 enige bekendheid genoot, horen we hier het begin van een hitje?8. In welk jaar zagen we voor het eerst Cape Lowlands en Planet Paradise op de festivalplattegrond verschijnen?9. Welke stemmige band zien we hier tijdens hun optreden op 2007?

Videofragment 3e quiz 2014 from Lowlove on Vimeo.

10. Even een snel tussendoortje: in welke tent speelde The 1975 afgelopen zomer?11. Dit jaar mag Disclosure terugkomen, en wel om de Alpha af te sluiten. Disclosure is een act die veelvuldig samenwerkt met bekende vocalisten. Welke van onderstaande Disclosure singles heeft een gastvocalist die niet op Lowlands heeft gestaan of er dit jaar staat?
12. Bij welk (Rotterdams) dansgenootschap, dat al veelvuldig op Lowlands stond, danste Jan Kooijman van 2000 tot 2009? kooiman13. In 2004 stond Magnus in de Bravo. Dit Belgische gelegenheidsduo bestaat uit techno-grootheid CJ Bolland en een andere Belgische muzikant die met zijn eigen band al vaker op Lowlands stond. Wie bedoelen we?14. In 1995 zal er een gil van enthousiasme door het publiek gegaan zijn toen de hit werd ingezet die begint met de zin “All I can say is that my life is pretty plain”. Welke band speelde dit nummer?15. Lowlands is niet vies van een potje nederhop, alle onderstaande rappers hebben op Lowlands gestaan. Maar welke artiest met beduidend coolere podiumnaam heeft “Gertjan Mulder” in zijn paspoort staan?

6 reacties

 1. Jildo

  Slechte score… 8/15 goed. ze worden moeilijker

 2. Thijs

  9 uit 15. Beste score ooit. Nog altijd barslecht. Maar wel zonder google!

 3. willie

  Disclosure dus headliner? Dat is toch even een nieuwtje wat je in deze quiz cadeau krijgt.

 4. Rookvlees

  Niks nieuwtje hoor, ouwe brombeer van me. Kijk maar: http://www.lowlove.nl/2014/nieuws/nieuwe-namen-o-disclosure-kensington-en-selah-sue/

  • Willie

   Ik vind het prima dat u uw opvoeding heeft verwaarloosd, maar als u even wijst naar de zin waar staat dat ze de Alpha afsluiten dan zijn we er meteen uit, want in dat stuk kan ik het niet vinden.

 5. Martin

  9 goed gegokt. Nouja, die van Jan Kooijman wist ik! 8 goed gegokt dus!

U kunt niet meer reageren.