Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Derde jaargang van de Lowlove-quiz

Wij kunnen ons Lowlove al bijna niet meer voorstellen zonder quiz. Dus, without further ado, de nieuwe Lowlove-quiz.

1. Wie had de eer om als laatste band in de Grolsch te spelen in 2012, voor Kees van Hondt het licht uit deed?2. De poëtische Belg Stromae komt ons dit jaar met zijn maatschappijkritische dansmuziek verblijden. Hij had onlangs een hit met Formidable, maar waar gaat dat nummer eigenlijk over?3. Van welke Nederlandstalige zangeres, die in 2009 op Lowlands stond, is dit een stukje songtekst: “Ben je te heet gewassen? Speel je koehandel met een ander?”4. In 1999 werd er op Lowlands een heuse LAN-party georganiseerd waarbij fanatieke gamers 3 dagen lang een bepaald spel kunnen spelen. Welk spel was dat? speler35. Van welke (voormalige) Lowlandsact is dit een videosnapshot? u26. Welke dikke hit kreeg in 1996 het Lowlandspubliek met gemak aan het meezingen?7. Als je luistert naar de zusjes van First Aid Kit word je herinnerd aan de beroemde country vedettes uit het Zuiden van de VS, maar waar komen deze dames eigenlijk vandaan?8. Wanneer kon je voor het eerst je sleurhut op de speciale campercamping parkeren?9. Jack White is meester in gedaantewisselingen en stond in verschillende hoedanigheden op Lowlands. Maar welke?
10. Iedereen heeft er wel een mening over: dubstep posterchild Skrillex staat dit jaar voor de derde keer op Lowlands. Maar van welke screamo/ post-hardcore band was Sonny Moore de lead zanger voor hij zichzelf tot Skrillex omdoopte?11. Het is 2013 en 3voor12 recenseert.
Het is druk, héél erg druk. 'Voor mij hoeft het zo niet' en 'dit is toch niet normaal' wordt er naast mij geroepen. De Bravo barst vandaag uit haar voegen. Tot ver buiten de tent is het afgeladen. De palen van de tent beginnen zelfs te verschuiven en geïrriteerd komen er steeds meer mensen naar buiten. ... is populair en had makkelijk in de Grolsch kunnen staan of misschien wel de Alpha. Maar waar was Aluna eigenlijk?
Welke act is het?12. Het is 2008 en de Belgische Alpha-mannen van Triggerfinger spelen in de13. Nu we het toch over Triggerfinger hebben, hoe vaak speelden ze al op Lowlands?14. Na het kampioenschap van hun lokale voetbalclub iets te uitbundig te hebben gevierd op de Tilburgse Heuvel, hebben de Praatjesmakers de slappe lach. Daartussen geven ze nog wat tips over een albumcover – van welk album?15. Nederhop is al jaren het ondergeschoven kindje van Lowlands – altijd op zaterdagmiddag, nooit eens een avond afsluiten. Dat maakt de vreugde niet minder als Sticks deze serenade aan het goede leven begint.
5 reacties

 1. Frits

  Bij vraag 11 staat het antwoord al in de vraag. Best handig!
  Voor de rest 10 uit 15, kan beter

 2. Ralph

  Had alleen vraag 14 fout. Best goed :)

 3. Lowlove

  Dank Frits. Antwoord weggehaald :-)

 4. Thijs

  Zonder google bijna niet te doen. 6 uit 15

 5. jelle

  Dit jaar voor het eerst naar lowlands en had 9 van de 15! Ben er klaar voor :)

U kunt niet meer reageren.