Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Blokkenschema en plattegrond

Wie treedt waar wanneer op en waar is die tent dan eigenlijk? Hier het blokkenschema en de plattegrond van Lowlove.

Blokkenschema

We hebben de apps geüpdatet voor Lowlands 2015. Download de (gratis!) Lowlove-app, inclusief blokkenschema om op het festival altijd bij de hand te hebben, in de App Store (iPhone) of Play Store (Android). Je kunt direct de optredens waar je heen wilt aanvinken, om zo je eigen programma uit te stippelen. En als er nog last minute wijzigingen in het programma zijn, worden die vanzelf ook bijgewerkt in de app.

Maar het blokkenschema is er ook gewoon online. Bekijk hem hier: lowlove.nl/blokkenschema/

Plattegrond

Er werd door de organisatie dit jaar weer wat heen en weer geschoven met de tenten. Onze eigen plattegrond is daarop aangepast. Je vindt ‘m ook in de app, en online: http://www.lowlove.nl/informatie/plattegrond/.

39 reacties

 1. Andreas

  Ik mis Blood Red Shoes als eerste Alpha naam op de vrijdag of zie ik wat over het hoofd?

 2. erik

  Stomae headliner? Aardige knul hoor, maar voor 195.- euro moet toch wel meer te krijgen zijn. Disclosure is leuk, maar niet headline waardig. verder is de line up niet perse slecht, Alleen klopt hij niet met de prijs. Volgend jaar maar is even de kat uit de boom kijken.

 3. Alex

  Oei, http://www.lowlove.nl/blokkenschema/ gaat bij mij niet door naar het blokkenschema!

 4. Saffie

  de link (lowlove.nl/blokkenschema/) verwijst nog naar een oud artikel uit 2013.

 5. Wim

  mag je een wegwerp BBQ meenemen? kan me herinneren dat dat voorgaande jaren mocht, maar kan er niks over vinden op de officiële site

 6. Mel

  Ok….het is officieel, echt het slechtste programma sinds jaren. En dan Portishead en QOTSA nog overlap. Wat een drama. Disclosure als headliner?? Moet niet gekker worden. Ook Stromae, met zn act die tijdens elk optreden hetzelfde is, vol met eurohouse-beats. Ugh.

  En ja, je komt naar LL om onbekend spul te ontdekken….maar dat rechtvaardigd niet de hoge toegangsprijs. Hopleijk herpakt LL zich volgend jaar weer.

  • ervee

   Dan kom je toch lekker niet!

   Wat een gezeik steeds weer op het programma! Kijk gewoon naar de leuke dingen die je wel wil zien, ontdek wat nieuwe bandjes en heb heel veel lol met je vrienden..Dat is toch het belangrijkste!!

   • Mel

    Helaas zie ik deze reactie steeds meer. JUIST omdat ik LL een warm hart toedraag, vindt ik het zo jammer dat het programma echt ondermaats is.

    Het mooie aan LL was altijd de combinatie van nieuwe dingen ontdekken en een paar (sub)toppers meepakken. Die balans is nu totaal zoek.

    De drogreden dat de sfeer zo goed is en dat lol maken met vrienden zo belangrijk is, vindt ik echt kul. DAT is namelijk een zekerheid; goede sfeer met leuke mensen.

    Maar dat lijkt me toch niet voldoende. LL is toch hoofdzakelijk een muziekfestival. Het lijkt wel of dat steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

    Dit is trouwens het eerste jaar dat ik klaag over het programma. Het was namelijk altijd top (het ene jaar natuurlijk beter dan het andere). Deze editie lijkt echt als een rotte vlek tussen de andere jaren in te staan.

    • ervee

     Leg dan eens uit waarom het programma dan ondermaats is en waarom dit een rotte vlek is?

     Je geeft alleen aan dat Portishead en QOTSA overlappen.. Er zijn elk jaar wel bands die overlappen, dus dan moet je een keus maken.

     Disclosure als headliner? Tja, ik denk dat er genoeg mensen zijn die dit wel een juiste headliner vinden.

     Je zegt dat Stromae elk optreden hetzelfde is? Volgens mij heeft bijna elke band een vast optreden die hetzelfde is als ze touren.

    • stefan

     Ben het helemaal met je eens

    • Mel

     Ben bang dat het een “wellus-nietus” spelletje gaat worden. Veel hangt af van smaak. Ik kan met tig redenen komen waarom dit jaar het programma ondermaats is, en jij komt met evenzoveel redenen waarom het juist wel top is.

     Ik kan Disclosure en Stromae best hebben op LL maar als je dat afzet tegen andere headliners of semi-headliners van voorgaande jaren (Nick Cave, NIN, Tool, Foo Fighters, Massive Attack, Grace Jones, Faith No More, Aphex Twin, Black Keys etc etc) dan vindt ik ze niet headline-waardig.

     En mijn persoonlijke hoogtepunten komen touwens echt niet alleen van headliners af. Verre van juist.

     Er komen dit jaar ook wel een aantal leuke acts, begrijp me niet verkeerd, maar over de gehele linie genomen echt een stuk minder dan voorgaande jaren.

     Maar mn punt is gemaakt. Iedereen uiteraard heel veel plezier gewenst! Het wordt uiteraard weer top maar ik hoop alleen dat het volgend jaar weer beter wordt qua programmering want qua sfeer zal het vast ongewijzigd blijven.

    • ervee

     Wordt idd een “wellus-nietus” discussie. Disclosure en Stromae ben ik ook geen fan van en de kans is groot dat ik deze ook niet ga zien. Maar daarentegen ga ik mij dan wel ergens anders vermaken en iets ‘nieuws’ ontdekken. Een grote band als afsluiter is er voor mij ook niet, maar op zaterdagnacht is er wel de hele nacht ’90 hiphop, wat ik dan zie als afsluiter. Zoiets is er al lang niet meer geweest.

     Maar waar ik nu wel benieuwd naar ben: ben jij er nu wel of niet bij dit jaar?

   • joppe

    Eens, dat azijn pissen steeds…. en maak er anders iemand blij mee op marktplaats.

  • Wham!

   Okay-ish line-up, prima schema. Voldoende om mij een weekendje mee te vermaken weer hoor, maar hoe kunnen ze nou St. Vincent en Portishead tegelijk programmeren…

 7. martin

  Jeej! Het puzzelen en in snikken uitbarsten is weer begonnen! Fijn dat de afstand tussen Alpha en Bravo nu nog groter is geworden!

  Stiekem toch wel weer blij met de meezing-ochtend op zaterdag (alleen even de “d” en de “s” omdraaien in het blokkenschema ;)

 8. Tony P.

  Eens met ervee.

  Dit is een beetje zoiets als een hekel hebben aan Jantje Smit maar wel naar zijn concerten gaan en dan de hele dag op het Jantje Smit fanforum zitten zaniken wat voor ruk-artiest het wel niet is.

  Ik vind Jantje Smit afschuwelijk. Dus ik luister niet naar Jantje Smit en ik ga niet naar zijn concerten. En ik ga ook niet zeuren op het Jantje Smit fanforum hoe slecht Jantje Smit wel niet is. Ik laat Jantje Smit en zijn fans in hun waarde en negeer ze verder. Prima toch?

  Natuurlijk mag je iets vinden van de line-up. Maar het houdt ook een keer op.

  Vind je het niks? Prima! Maar ga dan iets anders doen met je leven! Het leven is al zo kort, richt je op dingen die je wel gelukkig maken!

  Alle anderen: tot over twee weken!

  • Indiaantje89

   Dit slaat nergens op, in dit geval is Mel een jarenlang Jan Smit fan geweest. Alleen nu geeft Jan Smit een ontzettend bagger concert (in zijn ogen), dan mag hij daar best over praten op het Jan Smit forum. Dat Jan geen Jantje meer is.

   • Tony P.

    :-)

   • Tony P.

    Haha, ok… Maar ik wil de focus nu verleggen naar de voorpret. Dit is het, take it or leave it, snap je?

    En Jantje Smit is ook niet meer dezelfde Jantje Smit die de liefde voor zijn oma zo gevoelig bezong. Hij heeft nu baard in de keel en is papa geworden van een prachtige liefdesbaby!

    • Mr.T

     Take it, or leave it gaat niet op. Als je naar LL wilt, ben je de laatste jaren gedwongen kaarten te kopen zonder er iets of nauwelijks iets bekend is. En valt dan de line-up vies tegen, moet je maar kijken of je van je kaartje afkomt. Zeker als je nu ziet op marktplaats e.d.

    • Tony P.

     Heel veel zuurpruimen op dit forum zeggen dat het al jaren slecht is… Die groep blijft echter onophoudelijk klagen. Dan denk ik: laat Lowlands achter je want het wordt nooit meer zoals het was (geldt voor zoveel dingen in het leven, ook voor Jantje Smit)…

     Ik zelf (maar uiteraard is dat erg persoonlijk) ben elk jaar in staat om een programma te maken dat perfect bij mijn smaak past.

     Die garantie heb ik bij Lowlands: dat er genoeg is dat ik leuk vind (of ik ze nu wel of niet ken).

     Als de dag aanbreekt dat dit niet meer zo is, ga ik er niet meer heen en ga ik ook niet op fora klagen dat het niet deugt.

     Dus take it or leave it? Dat gaat volgens mij prima op.

     Nu weer door met puzzelen, gegroet!

    • ervee

     Je bent idd gedwongen een kaartje te kopen, zonder dat er nog niks beken is. Maar je hoeft toch geen kaartje te kopen? Als je dat niet wilt, koop er dan geen en ga naar een ander festival. Als je het van te voren, loop dan achteraf ook niet te klagen dat de line up kan tegenvallen, want dat risico is er.

     Verders een met Tony: op lowlands is altijd wel wat te doen of iets leuks te zien. Er zijn altijd wel bands die verassen. Gewoon je eigen programma maken!

    • Mr.T

     Als je jaren naar Lowlands bent geweest (2002 t/m 2009) dan heb je een verwachtingspatroon gecreëerd. Het komt wel goed met het programma, er zijn altijd wel uitschieters en kleine bandjes die in mijn straatje vallen. Dus die gok kun je dan wel nemen.
     Als dat dan sinds een paar jaar omslaat, is dat sonde. Dus ik kan sommige mensen met een ticket wel begrijpen. Om diezelfde rede ben ik en meer mensen gestopt met LL.

     Ik zou graag in Juli rondkijken welk festival, wat heeft aan te bieden ipv februari/maart honderd keer klikken op de muis om er bij te zijn…

     Maar aan allen die gaan veel plezier!

 9. Sven

  EINDELIJK! De voorpret kan weer beginnen, vind dat het aardig goed in elkaar is gepuzzeld. Enige waar ik echt benieuwd ben hoe het gaat uitpakken: DnB op vrijdag in de Bravo en Techno/House verplaatst naar de India. Ik denk eerlijk gezegd dat ze daar wel mee de mist in gaan..

 10. jelle

  Voor mij is het niet zo goed geregeld. Eerste 2 dagen hoef ik niet zoveel te zien (Triggerfinger, Blood Red Shoes, Thomas Azier, Birth of Joy, Cage the Elephant, Stromae) en de laatste dag wil ik bijna alles zien (Fink, Orgaanklap, Snoop Dogg, The Neighbourhood, SOHN, Die Antwoord, Red Fang, Dub FX, Royal Blood, Bear hands en QOTSA). Ik weet dat ik teveel wil zien maar veel overlapt ook nog eens (Bear Hands met Royal Blood, Orgaanklap met Snoop Dogg, Cage the Elephant met War Horse en Selah Sue, Flume met Imagine Dragons, en dan zijn er ook nog veel dingen direct na elkaar (zoals bij Orgaanklap, Snoop Dogg, The Neighbourhood, SOHN, Red fang, Dub FX en Royal Blood, das bijna alles achter elkaar). Nu ga ik natuurlijk heel veel overslaan maar het is voor mij wel een beetje ongunstig ingepland. Heb er wel ONWIJS veel zin in en ik vind het de 195 euro zeker waard! Ik wil ook nog even zeggen dat me de 90s Hiphop in de India HEEL vet lijkt! (wie gaat nogmeer?) Ook vind ik het wel vet dat ze Lucy draaien (misschien dat ik daar de tijd voor neem). Kan niet wachten om over 2 weken heen te gaan!

 11. brokenbranches

  @ Jelle Reken maar van yes met die 90’s hiphop!! Daar gaat getwerkt & gegrind worden ;-))
  ZIN IN!

 12. Wham!

  Okay-ish line-up, prima schema. Voldoende om mij een weekendje mee te vermaken weer hoor, maar hoe kunnen ze nou met het gebrek aan kwaliteit op deze editie juist St. Vincent, Portishead (en QOTSA…) tegelijk programmeren?

  • Rob

   Is kwaliteit grote namen? Dan zit je op het verkeerde festival

   • Wham!

    Nee Rob, kwaliteit komt naar mijn idee niet altijd van grote namen. Mijn muzieksmaak gaat meestal voor het omgekeerde. Maar juist op het gebied van de kleine namen mis ik de kwaliteit dit jaar en moet het vooral van wat grote(re) namen komen.

 13. Joeri

  Wanneer wordt de plattegrond bijgewerkt in de app? :)

 14. Dennes

  Op Lowlove staat overal Ibibio Sound System. Het is Ibibio Sound Machine.

U kunt niet meer reageren.