Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Welk cijfer geef je de line-up?

Dit doen we bijna elk jaar: bezoekers vragen welk cijfer ze aan de line-up geven. Dus ook nu. Hoe beoordeel jij het programma van Lowlands 2014?

Welk cijfer geef je de line-up?

 • 7 (29%)
 • 6 (24%)
 • 8 (17%)
 • 5 (11%)
 • 4 (8%)
 • 3 (6%)
 • 9 (2%)
 • 2 (1%)
 • 1 (1%)
 • 10 (1%)
Aantal stemmen: 715

Vlak voor Lowlands melden we wat het gemiddelde is. De geschiedenis leert dat jullie een kleine zeven geven; hoe is dat nu?

Verder uitweiden over je oordeel kan natuurlijk in de reacties.

In de vorige peiling werd overigens met een ruime meerderheid de Bravo gekozen als favoriete Lowlandstent, gevolgd door de India en de Grolsch.

31 reacties

 1. Joeri

  Ik verwacht hier heel wat negatieve reacties :p of zijn we daar nu wel klaar mee?
  Ik heb een 7 gegeven, vind de lineup wel prima, kan natuurlijk beter maar ik ga me niet vervelen!!

  (Stemmen en resultaten bekijken lukt niet in de app…)

 2. stefan

  Ik geef de line up een 7.
  Er zijn heel veel onbekende bandjes die ik wil zien en vindt alleen de afsluiters niet heel denderend

 3. Colin

  Een 8, prima line up

 4. Wessel

  5. Minder interessante namen dan de laatste paar edities. Wat vooral komt door het hoge recycle-gehalte, heb veel al eens eerder gezien (vaak juist eerder op Lowlands). De voor mij interessante acts die overblijven overlappen ook nog eens regelmatig.

 5. jelle

  Een 8! voor mij zit er heel veel leuks bij! het blokkenschema had alleen wel gunstiger gekund…

 6. Gijs

  Ik geef het een 7.
  Ik had nog op enkele goede acts gehoopt die gewoon met een nieuw album zijn gekomen afgelopen jaar.
  De vrijdag vind ik overigens echt top, de zondag matig.

 7. Ingrid

  Het programma lijkt custom-made voor mij! Een paar mooie grote namen en veel toffe nieuwe bandjes. En ik kan ook nog eens alles zien wat ik graag wil zien. Van mij een dikke 8! :)

 8. joppe

  van mij ook een 8 ! prima line-up, met band die ik wil zien of wil ontdekken.
  mijn 8ste jaar en nog steeds tevree !!

 9. lennart

  Goed cijfer, ik ben niet iemand die continue de vergelijking trekt met voorgaande jaren en totaal andere festivals

 10. GWv

  6. Kan me prima vermaken met de lineup maar het voelt als veel recycling van de afgelopen drie jaar wat betreft de bekende namen. Ruimte voor verbetering.

 11. Thijs

  Dit jaar weinig dat ik écht graag wil zien. Maar veel dat me ‘wel vet lijkt’. Thanks to de spotify playlist, welke ik dit jaar voor het eerst gebruik en waar veel vette shit in zit, terwijl ik bij het bekend maken van de namen alleen maar dacht: “ken ik niet, ken ik niet, heb ik al gezien ken ik niet, ken ik niet”

 12. Martijn

  Dit jaar bovengemiddeled veel kleine tot middelgrote bandjes die mijn interesse hebben, en dat is waar het voor mij bij lowlands om gaat, vandaar een 8!

  Wel jammer dat de grote namen die komen niet zo spectaculair zijn (snoop dogg, skrillex, zucht….)

 13. Rock

  Een 6 gegeven…
  Vind het oke, niet spectaculair…Zoals iemand eerder al heeft aangegeven, zit er weinig vernieuwends tussen.

  Heel veel heb ik al gezien, waarvan het meeste nog op lowlands ook.
  En heel veel overlapping dit jaar.

  Maar ach, ik heb er weer zin in !

 14. Jur

  Een 3. Ik weet dat ik als oudgediende niet meer welkom ben voor Van Eerdenburg, maar vergeleken met bijv. Pukkelpop is het toch echt minimaal. Leuk voor sommige misschien, al die onbekende bands, maar er is een reden dat de alpha heel erg groot is en de india nogal klein. De meeste mensen komen voor de headliners en die zijn er eigenlijk niet echt. Dan kun je jezelf natuurlijk heel trots op de borst kloppen en laten zien dat je als connaisseur natuurlijk alleen maar in de kleine tenten staat, maar had dan een festival gemaakt met alleen maar kleine tenten. Verreweg de slechtste lineup die ik heb gezien op lowlands.

  • Eva

   Ik begrijp je reactie helemaal. Wat ik mij dan afvraag : Blijf je ook thuis als de line up een 3 waard is of ga je wel?

   Lowlands moet je tegenwoordig niet meer gaan voor de headliners en de grote bands is mijn mening. Gezelligheid en sfeer doen het voor mij. Voor grote bands ga ik liever naar Werchter.

 15. LLLiefhebber

  Met pijn in mijn hart een vier moeten geven. Overigens in de afgelopen jaren wel altijd een voldoende.

  Er staat te weinig verrassends, spectaculairs en speciaals om echt naar uit te kunnen kijken. In vergelijking met andere festivals is het gewoon ontzettend mager. Jammer!

 16. Max

  Een 5 gegeven. Teveel onbeduidende artiesten, toch ga ik er een mooi feestje van maken! Volgend jaar ga ik wel op zeker naar Pukkelpop. Het niet boeken van Darkside, Royksopp, Cloud Nothings & Cut Copy vind ik grote missers.

 17. LS

  Ik heb, net als Jur, een 3 gegeven, maar dat is misschien iets te laag.
  Het is mooi om te zien dat het het gemiddelde hier vrij hoog is, maar we mogen met z’n allen wel iets kritischer zijn. Deze line-up is geen 8 waard, daarvoor laat de organisatie te veel kansen liggen en touren er te weinig grote namen.

  Dit jaar heb ik geen must-sees, daarnaast zijn er te veel oninteressante namen.
  Van Lowlands kan ik het hebben, want daar hangt een geweldige sfeer en word je van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht vermaakt.
  Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding, dan komende meeste andere festivals er toch iets beter uit.

  Kom op Lowlands: programmeer net iets scherper, anders zullen jullie binnen enkele edities niet uitverkopen.

 18. Mel

  Ik heb ook een 3 gegeven. Ik ben vanaf 1999 (bijna) onafgebroken geweest. Met de sfeer zit het altijd wel goed maar ik kom toch ook echt voor de muziek. Al komen er elke dag 2 acts die ik erg graag wil zien, dan ben ik al tevreden. Helaas is dat dit jaar niet het geval. In ieder geval niet dat voor mij de 600 euro die ik minimaal kwijt ben dat weekend, rechtvaardigd. Teveel herhaling, teveel bands die echt helemaal niets vindt, teveel net-niet.

 19. Frett

  Als de dance namen wat sterker waren had ik tussen de 7 en 8 gegeven. Heb nu een 6 gegeven

 20. Paco

  Ik ga niet en treur er ook niet om dit jaar. Veel herhaling acts en snap niet waarom ze in die dubstep hype blijven hangen. De zondag lijkt inderdaad voortaan afgezwakt te worden. Wellicht hopen ze daarmee dat er mensen eerder gaan, waardoor de doorstroom op maandag beter is.

  • jeroen

   ik vind de zondag juist leuk, Fink, typhoon, blaudzun, portishead, qotsa, st vincent, dat wordt hollen

  • jelle

   Ik vind zondag ook juist het gaafst met: Dub FX, Die Antwoord, Royal Blood, Red Fang, Fink, Orgaanklap, Snoop Dogg, The Neighbourhood en QOTSA… wordt geen hollen maar wegstrepen.

 21. Eva

  Heb een 7 gegeven, omdat ik op zich elke dag wel iets heb wat ik graag wil zien.

  Als Skrillex niet op zondag maar op vrijdag of zaterdag kwam had ik een 8 gegeven.

  Hoop mensen vinden de dance een min punt maar persoonlijk kan ik er wel van genieten een goede dance line up voor de avond/nacht.

 22. Odin

  Wat is er met de Techno Zaterdag gebeurt mensen? In een tijd waar Dance muziek groter is dan ooit te voren, programmeert Lowlands haar slechtste Dance line-up in tijden!

 23. eurogier

  2 punten lager dan Pukkelpop, een 6 dus. Zaterdag overdag is het leukst.

  10 redenen waarom Pukkelpop dit jaar leuker is
  Outkast
  Royksopp + Robyn
  Neneh Cherry
  War on Drugs
  Darkside
  Wild Beasts
  fka Twigs
  Mac deMarco
  Forest Swords
  Deafheaven
  Cut Copy
  Kelela
  Sharon Van Etten
  Kurt Vile

 24. Thijs

  Wat is er met de nachten gebeurd? Alleen nog maar elle lange themablokken, zeer matig. En verder over de line up, ik vind de mensen hier wel erg snel tevreden, als je hier al een 7 of 8 voor geeft blijft er weinig ruimte voor verbetering over. Veruit de zwakste jaargang van mijn afgelopen 4 en als ik degene die daarvoor al gingen moet geloven was het daarvoor nóg veel beter. Nee tijd om die roze LL bril af te zetten voor sommige hier, het is gewoon een zeer zeer matige jaargang. Zul je ook nog eens zien dat je Bertha over je heen krijgt maar daar kan helemaal niemand wat aan doen helaas. 1 Ding wil ik er aan toevoegen: We gaan er natuurlijk gewoon wel weer zelf een feest van maken!

 25. Coosje

  5 vrees ik. Kom vele jaren. Twijfelde al een beetje, maar deze line-up. hmm. James Holden is top, Portishead, Talabot en Knausgard, maar verder? Mis een beetje de bijzondere dingen als bijv. Amon Tobin, Ampex Twins oid. Volgend jaar toch maar 2 dagen Pitch ( was dit jaar ronduit briljant!) en niet allen de vrijdag.

 26. Anja Marinus-Kos

  Ik heb een 8 gegeven…
  Er valt zoveel te zien en zelfs nog meer wat ik niet kan zien omdat ik niet overal tegelijk kan zijn…
  Namen zoals Skrillex mogen van mij wegblijven…bagger!!!

U kunt niet meer reageren.