Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Weerbericht #1: dit wordt de natste Lowlands in jaren

Nee, het ziet er niet fraai uit. Lowlands 2014 wordt zoals het er nu uitziet een erg natte editie, met vrijdag als dieptepunt.

Zo voorziet weeronline.nl dat er vrijdag maar liefst 14 millimeter regen valt, én dat het gaat onweren. Het KNMI houdt het op maximaal 7 mm, Weerplaza op 6 mm. De voorspellingen voor donderdag, wanneer veel Lowlanders al naar Biddinghuizen afreizen, is bij alle weersites iets beter, maar ook dan gaat het regenen.

Zaterdag is er het minst kans op neerslag volgens KNMI, maar het percentage is dan alsnog 60 procent. Zondag is, afhankelijk van op welke site je kijkt, iets slechter of iets beter dan zaterdag. Maar veel verschilt het niet.

De temperatuur ligt het hele Lowlandsweekend rond de twintig graden.

Kortom: we worden er niet vrolijk van (net als de capibara op de foto hierboven). Het lijkt er sterk op dat dit de natste Lowlands sinds 2006 wordt. Toen maakten vooral de zondagse buien een modderpoel van het festivalterrein. Gelukkig hebben we daar ook leuke herinneringen aan.

Dit is het eerste weerbericht dat we in de aanloop naar Lowlands plaatsen. Tot donderdag publiceren we elke dag een update.

25 reacties

 1. Jelle

  Ik hoop dat de organisatie antisipeert op dit bericht. Ik hoop op rijplaten voor de auto’s plus caravans. In 2006 was een drama om uit het weiland te komen. En trouwens niks is zo veranderlijk als het weer zei mijn Oma altijd. Keep up the good vibes

 2. Cees

  Al die sites onderschatten de krachten van het Veluwemeer… Gewoon de Enkhuizer Almanak erbij pakken ;)

 3. pietertjo

  Weeronline geeft vandaag een 5. Zon schijnt al de hele dag. Zelf houd ik altijd pagina 704 van teletekst aan (ouderwets, maar vaak secuur als het om het weer gaat). Regen en zon kans op donderdag, vrijdag en zaterdag dagelijks rond de 50/50. Zal best wel meevallen dus. Keep up the positivity!!

 4. Ralph

  De boeren zijn er wel blij mee. Kunnen ze weer de vastgelopen voertuigen uit de weilanden trekken.

 5. marijn

  2006, wie kan dat nou vergeten…

 6. Martin

  Oh neeeeeee!!!! Pffff… Grrr… Wat een ellende!!!

  Als Tony nou even zijn teletijdmachine aanzet en de zon uit 1994 overbliept.

  Okee, ik ga er vanuit dat er af en toe een licht buitje valt. *think happy thoughts*

  En blije boeren? Ik kom niet naar Lowlands of een boer blij te maken! ;)

 7. Evert

  Weeronline heeft vandaag het weerbericht alweer bijgesteld… nu nog maar 5 mm regen op vrijdag

 8. MMKloosterman

  We zijn Nederlanders een beetje regen of modder krijgt ons er niet onder, Lowlands is voor bikkels, zuurtjes gaan naar pinkpop!!!

 9. Leon

  Ik las in de Lowlandskrant dat ze de paden op de parkeerplaatsen hebben verhard. Komt goed uit nu!

 10. Maurice

  Ach, een gehandicapte sprinkhaan kan nog beter het weer voorspellen dan Weeronline. Ik blijf hoop houden dat het blijft bij een paar buitjes :) #altijdblijvenlachen

 11. ruben

  Nu krijgt het weer voor donderdag een 7 en valt er nog maar 0.4 mm regen volgens weeronline.
  dus t zal wel meevalle

 12. Eva

  Toch ook iets wat je meegemaakt moet hebben. De natste lowlands ooit.

  • willie

   2002. Toen was het terrein ook nog eens een stuk minder ingericht op veel regen, modderpoel impliceert nog dat er een einde aan de modder komt.

   2006 had wat buien op zondag, dat noem ik geen natte editie.

 13. Cees

  Ieder nadeel heeft zijn voordeel: RRB heeft via den twitters aangegeven dat je een parkeersticker krijgt zodat je het parkeerterrein op en af kunt. Dus naast het polsbandje kan je andere Lowlanders herkennen aan de parkeersticker op de auto. Zullen we afspreken dat we lief naar elkaar zwaaien tijdens de file? :-)

 14. RRR

  Zoooo, 2002 dat was nog eens eens nat met hoofdletter KUT. Die paar mm’s krijgen ons er toch niet onder. Denk dat de invloed van het veluwemeer met van die losse buien ook wel groot is. Waait allemaal over.

 15. Tony P.

  Lieve redactie,

  Ik zie links en rechts op weerplaza, knmi en weeronline dat het – heel voorzichtig weliswaar – allemaal iets positiever wordt. Zien jullie deze tendens ook? Ik hoor het graag!

 16. pietertjo

  Ook gisteren vandaag kregen slechts een 5 en een 6 maar ik heb heel weinig regen gezien. Geloof mij: het valt wel mee. Groetjes Piet Paulusma.

 17. Sven

  http://www.buienradar.nl/weer/biddinghuizen/nl/2758992#5daagse

  SMILE & WAVE!

  4 dagen ZON!

 18. Ronald

  2002 inderdaad..die was pas nat..met nog een blikseminslag in een van die tenten waardoor de stroom uitviel en op de camping tentjes die letterlijk onder water stonden omdat ze in een dieper gedeelte van het weiland stonden. .. een beetje regen is niet erg maar zoals 2002 ? Nee, dan liever zoals 2012

 19. Sander

  Biddinghuizen is een van die uitzonderlijke plekken in Nederland die beschikken over een eigen klimaatsysteem. De voorspellingen zijn zelden correct en de werkelijkheid pakt doorgaans gunstiger uit.
  Ik neem voor de zekerheid wel mijn poncho mee!
  :):):)

 20. Zowie

  Fuck al het gezeur over het weer. Dit wordt mijn 13e editie. Ik heb alles wel meegemaakt daar. Neem gewoon alles mee, van slippers en korte broek tot outfit met kaplaarzen en poncho. FEESTEN!! Veel plezier allemaal

U kunt niet meer reageren.