Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

‘Triggerfinger staat op Lowlands’

Triggerfinger doet de komende zomer een aantal grote festivals aan, waaronder Lowlands. Dat schrijft nu.nl in een interview met de Belgische band.

Twee jaar geleden stonden de Belgen ook op Lowlands, toen op zaterdagavond, voor afsluiter Skrillex (die er nu dus ook weer is). Dat was ook het jaar van ‘I Follow Rivers’, de Lykke Li-cover waarmee de band een nummer 1-hit scoorde en doorbrak naar het grote publiek.

Na de tournee van dat jaar begon Triggerfinger meteen aan het vierde studio-album, dat deze maand uitkwam en By Absence of the Sun heet. Naast Lowlands staat de band ook op Rock Werchter en Bospop.

Met dank aan @_Brentnew voor de tip. En hé, hiermee staat het aantal muziekacts voor Lowlands 2014 op 60!

30 reacties

 1. jelle

  Supervet! Heb ze al 2x gezien maar blijft steengoed :)

 2. Indiaantje89

  Kom op, deze band heeft iedereen toch al 10.000x gezien.

  Tijd voor wat anders.

 3. Peter

  Mee eens Ralph !

  Hoop nu toch ook wel op een paar klinkende namen !!

 4. Fred

  Pfff, volgens mij probeert lowlands het voor elkaar krijgen dat volgend jaar niemand meer wil komen.

 5. Ferraro

  Headliner-technisch zeer interessant; zou TF dit jaar de definitieve sprong maken naar de Main-Act Divisie op LL? Dat zou volgens mij betekenen dat TF naast QOTSA en Skrillex het derde Opper-Acts ticket voor z’n rekening neemt. Twee jaar geleden speelden ze nog 2e viool in de Alpha. Of zien jullie nog andere headliner gegadigden voor Lowlands?

  • Indiaantje89

   The National gaat gewoon headlinen hoor. Triggerfinger echt niet, dat zou een grote schande zijn in ieder geval.

   • Ties

    The National gaat ook niet headlinen hoor, tenminste niet in de alpha. In de grolsch als afsluiter zie ik ze eerder staan, of op een ander tijdstip in de alpha. Verder denk ik ook niet dat Skrillex weer een alpha afsluiter is. In 2012 was hij vele malen populairder, dus waarschijnlijk plaatsen ze hem terug naar de bravo. Ik vermoed dus ook dat Lowlands met nog grote namen moet komen, maar dit is natuurlijk allemaal maar mijn mening :)

 6. jelle

  Ik ga nogsteeds uit van Blink-182 en anders Placebo

  • Ferraro

   Beiden zijn mogelijk, hoewel Placebo mij niet waarschijnlijkt lijkt. Zij staan in het weekend van 15 -17 augustus in Duitsland op twee festivals, Highfield en Rock’nheim. Bands van dat kaliber pakken meestal een dag rust tussendoor.

   • Rookvlees

    Niet altijd. Geloof dat de LL show van Nick Cave vorig jaar zijn vierde dag op rij was. Het kan dus wel. Triggerfinger headliner lijkt me bizar. Vergeten we Portishead niet als mogelijke Alpha afsluiter?

 7. arjan

  Jezus. Alweer!
  Wanneer komen er nou is
  Grote namen die er
  nog nooit zijn geweest.
  of in de jaren 90 van LL dan

 8. pietertjo

  Blink182 als headliner zou de zoveelste blunder van deze LL editie zijn. Zo’n zelfde band als The Offspring een paar jaar geleden: hopeloos achterhaald en totaal niet relevant.

 9. Roy

  Mijn hoop op Outkast wordt ook steeds ijdeler zo..

 10. Pascal

  Hoop dat alle azijnpissers het verkeerd hebben. Maar vrees van niet. Volgens mij wordt het een rustige Lowlands met nog een berg kaarten aan de dagkassa en een voor de ticketprijs uiterst slechte line-up.
  The National headlinen zou erg zijn. Hou van die band. Maar afgelopen jaar in de HMH was het verassend slecht!
  Denk eerder dat Portishead een headline plaatsje krijgt.
  ANYWAY…

  wat ik nog steeds niet begrijp is dat de organisatie blij is dat de kaartverkoop weer eens van de line-up afhankelijk wordt en vervolgens amper iets van diezelfde line-up bekend maakt en maar stil blijft.
  Mogen we dan echt concluderen dat het slecht met het mooiste festival van NL gaat?

  • Ties

   Ik vermoed dat ze Portishead als Grolsch afsluiter zetten, net zoals ze met Massive Attack deden in 2011. Toen hadden ze het heel praktisch tegenover QOTSA gezet en dat zie ik ze wel nog een keer doen, al hoop ik van niet.

  • pietertjo

   De ‘azijnpissers’ hebben het volgens jou dus waarschijnlijk bij het rechte eind. Hebben de azijnpissers dan misschien terecht azijn gezeken? ;)

   • Ties

    De azijnpissers pissen vrijwel nooit terecht azijn, want Lowlands is toch altijd een feestje! En ik denk dus dat er misschien nog wel een verrassende grote naam kan komen, omdat ik dus niet kan bedenken wat op dit moment naast Qotsa komt headlinen.

 11. Marc

  Blink stond in 2010 er ook, Alpha was voor een kwart gevuld…..
  Alt J zou ik erg leuk vinden net als Crosses (project van de zanger van Deftones) en voor het harde werk Killer Be Killed ook een project met bekende namen…..

  • Alex

   Bijzonder, en ik maar denken dat ik met m’n 2 meter een goedgevulde Alpha heb gezien tijdens blink-182 in 2010 ;).

   • Marc

    Toevallig dat je ook 20 minuten nadat ze begonnen waren de Alpha binnenkwam….. ik neem aan dat je vooraan stond….. het was echt leeg…..

 12. Joeri

  2 jaar geleden gemist, ben blij dat ze nog een keer komen!

 13. Marco

  Bah bah! Rampscenario wordt werkelijkheid….Helemaal niets mis met wat onbekend talent, maar dit….Welke idioot doet de programmering bij Lowlands? Ik ga volgend jaar mooi naar het Melt festival, daar staan pas klinkende namen!

 14. joppe

  nou… ik krijg er steeds meer zin in. TF vind ik leuk en het nieuwe album is erg goed naar mijn smaak…. weer een ingredient voor een LL-feestje !!!!!

 15. Mr.T

  Waarom wordt Volbeat niet als headliner gezien? 2012 headliner Wacken, dit jaar Graspop headlinder…
  Ik gok dat Volbeat de vrijdag Alpha afsluit.

U kunt niet meer reageren.