Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Portishead en Janelle Monae naar Lowlands

Nieuwe namen voor ons favoriete festival: Portishead en Janelle Monae zijn de meest opvallende namen in een lange lijst, die donderdagochtend bekend werd gemaakt op 3FM door Michiel Veenstra.

Het is pas de tweede keer dat Portishead, de band rond de berucht introverte zangeres Beth Gibbons (zie foto), op het festival staat. De vorige keer was in 1998. Janelle Monae is een van de grote beloften van de pop/r&b/hiphop-wereld en live een spektakel.

De andere namen in de lijst zijn Milky Chance, Boy & Bear, Cashmere Cat, Fiddler’s Green, Jungle, Chet Faker, Bombus, First Aid Kit en La Yegros. Lowlands vindt plaats van 15 tot en met 17 augustus 2014.

19 reacties

 1. Indiaantje89

  Portishead is ontzettend vet samen met First Aid Kit.

  Verder ook een prima lichting namen.

 2. justchillin

  Damn, niet eens een 2e goeie artiest naast gui borrato.. slechte zaak lowlands!

  • marijn

   het ligt eraan waar je interesse ligt…….

  • joppe

   hmm ik denk niet dat dit alle acts van lowlands zijn, misschien… als je mazzel hebt… komt er nog wel een bandje bij in de komende tijd. wie weet vind je die wel leuk :-)
   kortom geduld !! komt goed !!
   ik ben in ieder geval wel blij met een deel van deze namen. zo zie je maar weer, smaak ……

 3. Mrs.Kaizer

  Zoooooooo….wat ben ik blij met Portishead!!
  Het concert in 1998 staat nog steeds in mijn top 5. Ik heb altijd gehoopt dat ze weer eens terug zouden komen……….dankjewel Lowlands!!!

 4. 184092003

  Fijn rijtje hoor! Met name Janelle Monae, Chet Faker en Jungle. Goed om te zien dat ze ook wat R&B boeken, naast hiphop het meest interessante genre dat er is in mijn ogen.

 5. dillinger

  Queens, National,Portishead…. met de kwaliteit van de headliners zit het wel goed en laat lowlands zien dat het niet alleen voor het feestje gaat. Ik vrees alleen dat het ‘pitchfork’ publiek wat nu zoveel kritiek heeft op het huidige lowlands niet echt warm zal lopen voor de rest van de namen. Ik in elk geval niet

  • Wham

   Heel fijne toevoeging Portishead. En als ze regelen dat Geoff Barrow ook gelijk even met BEAK> optreedt dan is het Pitchfork publiek ook weer tevreden.

 6. Tim

  Fijn dat Erik 1 van mijn verzoekjes heeft ingewilligd. Wel jammer, nu komt Willie zeker niet :(

 7. dave

  Een kinder hand…..? ;-)

 8. Peter

  Portishead vorig jaar nog gezien op Best Kept Secret en inderdaad, nog steeds, een Band van formaat, had Massive attack ook wel leuk gevonden!
  Van de mij onbekende namen ga ik zeker First aid Kit bekijken, klinkt super

 9. Anna

  mmmmh eerst Flume nu Chet Faker, zullen ze samen gaan spelen? Zou wel onwijs gaaf zijn. Zeker blij met deze namen!

  • Oepsje

   Dat zou inderdaad wel heel erg tof zijn!Was ook het eerste wat in mij opkwam toen ik Chet Faker op het lijstje zag verschijnen.

   Sowieso een erg leuk lijstje name. Portishead was vorig jaar op BKS geweldig en ben ook erg benieuwd naar First Aid Kid en Jungle.

 10. Kirk Olson

  Portishead is ok

 11. joppe

  zou leuk zijn als ze hier u ook nog eens Jaya the cat, splendid, chef special en een leuke ska band aan toe voegen :-)

 12. Lynn

  Hoe gaat het nu met de verkoop?

U kunt niet meer reageren.