Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Parkeren auto gaat fors geld kosten

De rijen op de dijk waren al lang. En die worden waarschijnlijk alleen maar langer, omdat parkeren op Lowlands geld gaat kosten. 15 euro in de voorverkoop, en 25 euro aan de poort.

Het ontmoedigingsbeleid wordt gebruikt om een nieuw bussysteem te financieren. De festivalorganisatie zet samen met Event Travel een systeem op, waarbij rechtstreekse bussen naar Lowlandfs vertrekken vanaf 570 opstapplaatsen.

Bijzonder: de bussen komen donderdag rond 13 uur aan op het terrein. Grappig, aangezien de officiële openingstijd donderdagavond rond 18 uur is. In de praktijk is dat overigens veel eerder, nog voor het middaguur. Bestellen kan vanaf 1 februari op deze site, en Lowlands claimt dat het vervoer vrijwel altijd goedkoper is dan een NS-kortingskaart.

16 reacties

 1. Johan

  Ha, dus een busticket kost bij ons vandaag 21 euro per persoon. Parkeerkaart 15 euro (die je deelt met 3 of 4 personen) Het ontmoedigingsbeleid is mij nog niet helemaal duidelijk, mis ik iets?

 2. Willie

  Want een auto verbruikt geen brandstof, is niet verzekerd, kost geen wegenbelasting, ondervindt geen slijtage? Nee, alleen parkeren kost geld.

  Vind het dan wel gek dat de ANWB zegt dat je voor 19 per km geen auto kan rijden.

  • Johan

   Als je een auto hebt betaal je die verzekering en wegenbelasting toch wel. Ook als je hem een weekend stil laat staan. Benzine en slijtage kosten geld, maar staat in schril contrast als je dit deelt met minimaal twee andere tot de kosten die je kwijt bent aan 3x busticket. Daarbij geeft het je een stuk meer vrijheid omdat de bussen maar op vaste tijden die kant op gaan. Mijn in ziens niet echt een alternatief eigenlijk.

 3. Willie

  Totdat je 4 uur hebt staan wachten omdat de kaartverkopers dezelfde mensen zijn die op maandagochtend het verkeer regelen, want ik vind het best aardig dat Lowlands mensen met een beperking ook aan het werk helpt, maar zelfs ’s morgens vroeg weten ze niet waar ze het moeten zoeken.

  Hoewel het de afgelopen 2 jaar misschien wel beter ging, maar aangezien ik na jaren twijfelen toch eindelijk de keuze heb gemaakt om Lowlands in de ban te doen, ben ik daarvan niet op de hoogte.

 4. Andreas

  Tsja, ik vond het al opvallend dat Lowlands nooit geld vroeg voor parkeren, terwijl andere grote festivals dat wel doen. Dus over die 15 euro heb ik opzich niks te klagen.

  • Thijs

   Ik heb niet zoveel met de andere festivals te maken. Ik ben een trouwe LL ganger omdat het anders aanvoelde dan veel andere festivals. Sympathieker, minder commercieel, meer alsof het door liefhebbers is georganiseerd . Dat is de laatste jaren (deels logisch) toch minder aan het worden, en dit is weer een van de wijzigingen die dit jaar uit de lucht komen vallen die het er allemaal niet sympathieker op maken.

 5. Dennes

  @Andreas dat geld voor parkeren zat gewoon bij de ticketprijs inbegrepen tot nu toe. Ook de niet-parkeerders betaalden er aan mee.
  Niet dat de niet-parkeerders er dit jaar op vooruit gaan, want met die 10 eu extra voor een ticket, betalen we stiekem ook nog gewoon mee aan dat parkeren.

 6. Johan

  Betaal je ook geld voor de pendelbussen?

 7. Melvin

  Volgend jaar zit er een mensen bij de toiletten die 0,50 cent per toiletbezoek vragen…..

 8. Marjorie

  Blijven de pendelbussen wel reiden?

 9. ervandoor

  15 euro. hoeveel bekertjes moest je daar voor rapen?

 10. Boer

  Goed initiatief dat Lowlands zoiets doet.

  Echter kies dan wel voor de juiste partij. Hier gaan heel bussen aan gemoeid zijn en dan is de vraag kan Event Travel voldoende bussen leveren o die dag die kwalitatief hoogwaardig zijn en over alle kwaliteitsgemakken beschikken zoals Toilet cd/dvd/airco. Ik weet dat er veel bussen zijn die niet aan deze luxe voldoen die wel door hun ingezet worden.

  Wil niet zeggen dat een andere partij het per definitie beter kan, maar één ding wat ik wel weet is dat er partijen zijn die een grotere visvijver hebben van kwaliteitsbedrijven.

  Voor een grote lange rit wil je niet in een lijnbus vervoerd worden, want het comfort is minder en de stoelen lijken na 30 minuten wel volledig van hout, Helaas zet Event Travel wel vaak zat zulke bussen in.

 11. Danny

  Heel normaal dat er eindelijk eens parkeergeld wordt gerekend.

  Hopelijk komt iedereen dan met de trein en bus (beter voor milieu, geheel conform het Lowlands denken) en heb ik meer plek om mijn milieu onvriendleijke bak lekker breed neer te zetten.

  Ieder voordeel heb zijn voordeel.

 12. Robin

  Hoe zit het als je met de motor komt? Daar kan ik niets over vinden ;-)

U kunt niet meer reageren.