Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe namen: The Kik, Birth of Joy, Camo & Krooked, Skream en meer

Een week of twee voordat de Lowlands-krant verschijnt, brengt Lowlands weer – waarschijnlijk voor het laatst – een flinke hoop namen naar buiten. Onder meer nederrockers The Kik en Birth of Joy, maar ook dance-acts als Skream en Camo & Krooked zullen Biddinghuizen aandoen. Daarnaast worden ook de psychedelische rockers van Temples en nederhopheld Typhoon bevestigd door Lowlands, twee acts die wij al langer in onze lijst hadden staan.

De volledige lijst:

Temples
Typhoon
Lucius
Camo & Krooked
Rustie
Skream
The Acid
Happa
Evian Christ
Prosumer
Boddika
John Wizards
Clap! Clap!
Interstellar Funk
Dan Croll
CC Smugglers
The Kik
The Amazing Snakeheads
Hamilton Leithauser
Dave Hause
Birth of Joy
Judy Blank
Luke Sital-Singh
Soviet Suprem
Twin Atlantic

Met deze namen zijn nu ruim 120 muzieknamen door Lowlands bevestigd, grote toevoegingen zijn niet meer te verwachten. Het lijkt erop dat dance een minder prominente plek krijgt op Lowlands (37 acts volgens Lowlands zelf), terwijl er meer naar verscheidenheid is gestreefd. Of zien jullie dat anders?

41 reacties

 1. Ties

  Veel dingen die ik niet ken, weer fijn inluisteren dus. Maar vooral CAMO & KROOKED!!

 2. Rookvlees

  Een allegaartje. Lijkt inderdaad het laatste restje. Weinig spannends. Het enige dat me nieuwsgierig maakt is The Amazing Snakeheads (en Typhoon en The Acid, maar dat wisten we al).

  En The Kik!? Pardon? Waarom!?

  • Wouter

   Waarom The Kik? omdat die in de bonus waren deze maand…

   prima line up dit jaar… weinig mis mee.

 3. klaas

  Duidelijk geen 195.- waard.

 4. joppe

  super, naast the Kik (is wel geinig vind ik) ken ik nix…. leuk nieuwe dingen ontdekken dus !! das mijn Lowlands. prima line-up vink dan weer !!

 5. Henting

  Nu de zaterdagnacht nog!

 6. Peter

  Niet veel van mijn gading bij maar als die nou netjes met de bands worden gemixt die ik wel wil zien, wordt het een top Lowlands :-)

  Temples vorig jaar gezien op BKS en zijn echt goed !

 7. Pijp ie

  Heul erg blij met de KIK!!!

 8. jeroen

  @ Tom en andere zeikstralen.
  Ga lekker naar pinkpop of andere festivals als je grote namen wilt zien. Of neem een abonnement op OOR, veel info over aanstormend talent, er staan echt goede namen tussen. Lowlands blijft ondanks de massa ook een festival van ontdekken, ga al tien jaar met plezier er naar toe. Goede line-up weer dit jaar. De Kik is inderdaad overdreven. Ik heb al een stuk of 20 acts op mijn lijstje, zin in!!

  • Thijs

   +1

  • Willie

   Dit is de meest hilarische post die ik tot nu toe hier gelezen heb, er spreekt ook veel kennis uit, dat is altijd wel fijn.

   Oor, proest.

   • Mark

    Wie had het laatst in een reactie ook al weer over ‘op de man spelen’?

    • joppe

     + 1
     en ik me maar inhouden :-)

    • willie

     Kijk, als we als het verschil al niet zien tussen het op de man spelen en praten over een bericht dan houdt het al snel op.

     Maar goed, aangezien mensen hier graag discussies voeren wil ik graag weten hoe iemand er bij komt dat anderen alleen maar voor de grote namen komen en wat er mis is met het stellen dat er op Lowlands ontzettend weinig te ontdekken valt en Oor vergane glorie is.

     Daarom is de post hilarisch, omdat er ontzettend veel aannames in staan, die met een beetje kennis onderuit te halen zijn.

     Maar het mooie is dat ik het antwoord al weet, want gemiddeld komt men hier niet verder dan mensen uit te maken voor het e.e.a. dus dat scheelt mensen hier weer reactie tijd en de site een klein beetje serverruimte.

   • Rob

    Willie waar haal jij je info? Pitchfork?

    • Willie

     Nee, Rob, niet van Pitchfork, die hebben af en toe hele mooie filmpjes verder is het niet mijn site, maar ter vermaakt is het best leuk.

     Maar je spreekt online een hoop mensen, je leest heel veel online, je luistert heel veel online en je bezoekt heel veel concerten (niet online), ook optredens van acts waarvan je geen flauw idee hebt wat ze uberhaupt doen, daar haal ik mijn informatie vandaan en baseer ik mijn eigen mening op, zo beleef ik het meeste plezier aan muziek.

     Deze site is dan ook weer ter vermaak, tussen de stress door een beetje stoken en dan komt het stroompje wel op gang, weliswaar zelden origineel, maar het stroompje komt altijd.

  • pietertjo

   Moet Jeroen wel gelijk geven. Als ik na ga bij welke acts ik de afgelopen jaren het meest heb genoten zijn dat toch vaak de ‘onbekende’ of nieuwe bandjes. Meestal in Charlie, Lima, India..De Alpha bands trekken me steeds minder. Al ga ik dit jaar uiteraard wel naar QOTSA :)
   The Kik vind ik overigens ook armoe troef. Maar die skippen we dan toch lekker!

   • joppe

    das het heerlijke van Lowlands toch, je hoeft niet alles te zien. er is altijd wat te doen, te ontdekken en anders is er ook nog eten. en dat alles in een heerlijke sfeer !!!

   • jeroen

    Juistem Pietertjo, en tuurlijk, ik heb vorig jaar in de Alpha ook genoten van Chase & Status, Franz Ferdinand en Alabama Shakes, maar de India is wel mijn favoriet, kijk nu al uit naar bijvoorbeeld het optreden van Fink. Voor mensen die het leuk vinden: kijk eens naar de line-up van 2006, zitten een hoop namen tussen die nu de Alpha zouden kunnen afsluiten…

  • tom

   wie zegt dat ik grote namen wil zien? de line up is kwalitatief slechter dan de vorige jaren. Dat is de reden dat ik na jaren mijn kaartje nu te koop heb staan.

 9. XXX

  blij met de elektronische onder deze:) Happa, Prosumer, Bodikka en Interstellar Funk erg zin in.

 10. Sven

  Happa voor de Bravo. Benieuwd wat de rest van die avond dan gaat worden, aangezien hij aardig kan doorbeuken..

 11. Richard

  Als het hier echt bij blijft denk ik dat we volgend jaar weer op alle festivaldagen ouderwets kaartjes bij de kassa voor de ingang kunnen kopen. Persoonlijk vind ik het laf geprogrammeerd, ze geven zo teveel toe aan de kritiek op het veranderende publiek. Zet dan een paar onbekende (maar geliefd bij de liefhebbers) technonamen neer in de nachten en weinig dance overdags. Net als vroeger. Techno hoort op LL, al vanaf de allereerste edities. Enfin, zin in LL14!

  • Sven

   Denk toch dat er 2 mooie avonden gehost gaan worden met de namen die er nu al zijn. Op vrijdag meer house gericht, zaterdag techno en zondag zal wel weer dubstep worden, maar ik snap je punt. Als je bedenkt dat 2 jaar geleden innervisions de vrijdag hoste en op zaterdag mulero, dettmann en klock dan is dit wel minnetjes ja..

   • Henting

    Wacht nou maar, er komen nog wat namen bij voor de zaterdagnacht. (Abstract Division bijvoorbeeld) En dan verwacht ik minimaal nog één artiest van Ostgut Ton.

 12. Joeri

  Inderdaad jammer om te zien dat het achteruit gaat met de electro lineup, verder best tevreden..
  Wie er toch zin heeft in een techno feest..kom naar Camping 1 rechtsachter !!

 13. arjan

  Haha neem je je eigen electro spul mee?
  Ik zit al jaren op camping 1
  dat word dus helemaal niet meer slapen

 14. Vigro

  Mooie lijst met namen! Ik ben erg blij met Typhoon (dat gaat een mooie festivalshow worden), John Wizards (hopelijk schijnt de zon) en The Acid (zeer goed album). Ik hoop dat Rustie een beetje in goede doen is want dan kan dat ook nog een fijne set worden. Verder ook veel, voor mij, onbekende namen dus dat wordt flink grasduinen ter voorbereiding.

 15. Marije

  Temples x 1000 <3

 16. Rudi

  Ik vind het een beetje flauw dat iemand die de line-up (m.i. terecht) bekritiseert direct om z’n oren krijgt dat het bij Lowlands gaat om ontdekken etc. Dit wordt volgens mij m’n 13e keer. Vorig jaar vond ik de line-up geweldig, maar dit jaar vind ik het echt he-le-maal niks. Lowlands is voor mij ook bands ontdekken, maar wel afgewisseld met klinkende namen. Wat mij betreft is het in dat opzicht dit jaar heel eentonig; ken bijna niks.

  En wat ik nog de grootste misser vind: hoe kun je als organisatie in godesnaam Outkast niet boeken? Ze zijn nota bene in België hetzelfde weekend. Echt onbegrijpelijk.

  • jeroen

   In welke muziekstijl zoek jij het dan? Ik lees een aantal reacties over te weinig techno. Outkast, zou ik niet gaan kijken bijvoorbeeld. Vorig jaar ben ik bij twee van de drie headliners weg gelopen, Nine Inch Nails kon mij niet bekoren. Ik hoopte nog op Elbow, zag een gaatje in hun schema, gaat ook niet gebeuren. M.i is de line-up prima al zou ik Stromae als headliner ook wel magertjes vinden.

  • Papoentje

   Ben het hier eens met Rudi.
   Tenminste.. met het laatste gedeelte dan, want ik vind de programmering best wel aardig.
   Maar als ik kijk naar de programmering van Pukkelpop, dan vind ik ook dat er een aantal missers zijn gemaakt.

   Het is algemeen bekend dat Pukkelpop jaarlijks net een paar toffe namen extra heeft tov Lowlands, maar dit jaar spant toch wel de kroon.

   Ik vind het persoonlijk dan weer onbegrijpelijk dat Royksopp niet geboekt is.
   Typische lowlands act, actueel en jaren geleden dat ze op Lowlands stonden.

   Maar verder zeker ook teleurgesteld over het ontbreken van de volgende namen:

   Outkast
   Bloody beetroots
   Deadmau5
   Macklemore
   Gogol bordello
   Kalkbrenner
   Buraka som sistema

   En dit is dan persoonlijke voorkeur.
   Ik zou nog even door kunnen gaan met opsommen.

   Had met deze toevoegingen zo maar voor mij de beste programmering kunnen zijn in de 13 jaar dat ik nu ga.
   Erg jammer!

   Maar ja…..nog steeds zat leuks te zien en leuk word het sowieso! Maar ik vond het toch even nodig om voor het eerst in al die jaren te klagen. :-P

 17. Marco

  Bij 3voor12 is gisteren bekend gemaakt dat Four Tet weer op lowlands staat dit jaar.

U kunt niet meer reageren.