Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe namen: o.a. Disclosure, Kensington en Selah Sue

De storm rondom Pinkpop is nog maar net gaan liggen of Lowlands gooit er dertien nieuwe namen uit. De grootste naam die op het affiche mag worden bijgeschreven is die van danceprominenten Disclosure, die volgens de artiestenbio opvallend genoeg “het megadak van de Alpha mogen” blazen.

Danceliefhebbers mogen sowieso in hun handjes wrijven vandaag, want ook John Talabot (House), DâM-FunK (Funk, duh) en Duke Dumont (Deep House) komen hun kunsten achter de knoppen vertonen.

Uit Nederland komt, hoe kan het ook anders, Kensington langs en onze Zuiderburen sturen Selah Sue en Oscar And The Wolf richting Biddinghuizen.

Verder kunnen we in augustus nog genieten van de reggae van By The River, de ska van Hoffmaestro, de glamrock van Orgaanklap, de hiphop van Le1f, de droompop van Young Magic en de mooie luisterliedjes van Nick Mulvey (maar dat wisten we stiekem al).

22 reacties

 1. Rock

  Ooohh wat is dit fijn ! Disclosure in de alpha ! Ik kan niet wachten ! Eindelijk mijn herkansing ! Awesome ! Krijg Duke Dumont en Selah sue er gratis bij !

  Echt geweldig !

 2. Stan

  Aardige namen, hoeveel komen er nog bij volgens jullie? Denken jullie dat er nog headliners bijkomen? Uit deze batch namen ben ik vooral blij met Nick Mulvey wat vinden jullie er van?

  • Ties

   Ik vermoed nog één headliner, maar dat is slechts een gevoel. Verder denk ik dat er nog een naam of 50 bij zal komen. Voor de rest ben ik zelf vooral blij met Disclosure, Jonh Talabot & Duke Dumont.

 3. Thomas

  Mij lijkt dat Stromae nog wel eens de headliner in de Alpha zou kunnen worden, of wellicht de act ervoor zou kunnen zijn.

 4. joppe

  Ik ben met name blij verrast met Selah Sue. Maar de rest klinkt ook zeker leuk !

 5. Sven

  Denk ook dat Stromae wel eens kan gaan headlinen, afgeladen vol bij Pinkpop. Zou me Overgens ook niet verbazen als het Disclousure zelf wordt..

 6. Maurice

  Duidelijk dat Disclosure en QOTSA headliners worden, enkel nog benieuwd wie de laatste wordt.
  Verder zijn John Talabot, Young Magic en Duke Dumont erg nice!

 7. jelle

  Stromae stond inderdaad helemaal vol! hoop toch stiekem wel nog op een headliner! Vind deze namen niet heel speciaal, vind alleen Orgaanklap echt heel grappig :)

 8. Rudi

  Ik had gehoopt/verwacht dat Outkast hierbij zou staan. Die zullen ze toch niet skippen? Ze hebben de zaterdag en zondag nog vrij en staan de dagen ervoor bij onze buren…

  • Fred

   De zondag staan ze op Sziget. De zaterdag zou dus nog kunnen, maar die dag heb je The National en Stromae al.

  • Rookvlees

   Hoop ook nog op OutKast maar die staan ook al op North Sea Jazz…

  • SjoerdieV

   Ik had Outkast in eerste instantie inderdaad ook verwacht, maar de heren schijnen erg prijzig te zijn. Daarbij is er de laatste jaren een neerwaartse spiraal qua hip-hop op LL.
   Röyksopp & Robyn zou echt een toffe toevoeging zijn met hun Do It Again Tour.

 9. Andreas

  Er staan iets van 150 muzieknamen en we staan tot nu toe op 90? Lastig in te schatten of er nog een headliner bijkomt. Stromae kan dat al wel aan denk ik.

 10. Rookvlees

  Skrillex en Qotsa sloten al eerder de Alpha af en het lijkt me niet dat zij een stapje terug doen. Dus zou er nog 1 plekje over zijn. Stromae geef ik wat meer kans na zijn show op Pinkpop maar Disclosure wordt wel echt als Alpha act gepositioneerd. En die afspraken zijn al gemaakt. Stromae werd op Pinkpop ook niet verplaatst naar het hoofdpodium.

 11. joppe

  dat Hoffmaestro is ook wel heel goed hoor !! ik vind de line-up erg fijn dit jaar :-)

 12. Stan

  Ja Outkast zou wel tof zijn! Toch durf ik er niet echt meer op te hopen op een dikke headliner als Foo Fighters twee jaar geleden. Is ook niet heel erg hoor want de lineup tot nu toe vind ik best cool!

 13. dillinger

  Hoe zo: ‘Kensington, hoe kan het ook anders’???
  Een jaar of zes geleden zou het nog zijn: ‘Kensington, hoe is het mogelijk’???
  Exemplarisch…

 14. Doughboy

  If your arlteics are always this helpful, “I’ll be back.”

U kunt niet meer reageren.