Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Die Antwoord, Blaudzun en Stromae op Lowlands!

Goed, het zijn niet de Rolling Stones. Maar met de net bevestigde acts Blaudzun, Die Antwoord, Black Lips, I Am Legion, Shlohmo en SOHN zullen Lowlandsbezoekers niet ontevreden zijn. En niet onbelangrijk: Stromae bevestigde zichzelf op Facebook.

De officiële namen werden maandagavond bekendgemaakt op 3voor12 Radio door Roosmarijn Reijmer en een programmeur van Lowlands. Ze bevestigden ook de komst van Dub FX, FunkinEven, Johnny Flynn & The Sussex Wit en Roy de Roy.

Eerder op de avond melddde Twitter-account LlowCamp dat ook Stromae op Lowlands zou staan met verwijzing naar een screenshot. Dat werd later bevestigd op de officiële Facebookpagina van de immens populaire Belg (met dank aan Wesley). Alle namen die tot nu toe door de festivalorganisatie en/of door acts zelf bevestigd zijn, kun je bekijken in ons overzicht van de line-up van Lowlands 2014.

Last but not least: we hebben onze Spotify-lijst weer aangevuld.

49 reacties

  1. henk

    Aaah nu snap ik waarom het kaartje 195.- moest kosten.

  2. Lynn

    Vet! Had er al zin in, nu nóg meer! Keep up the good work!

  3. Kees

    hmmm nog steeds geen Paolo Nutini, kan toch niet dat zo’n geweldige kunstenaar niet geboekt wordt

    • Bas

      Ja Paolo hoort er wel in thuis maar voor mij al een kaartje voor Utrecht en op de pinkpop zondag staat hij er ook ;-)

  4. Rooow

    Ontzettend blij met I am legion ! Vriendinnetje blij met Stromea ! Samen blij met die antwoord ! En als extratje D-Fix !

  5. joppe

    Daar wordt je toch blij van !!!(net een mona toetje)

  6. Rock

    Jaaaaaaaaaaa ! Die antwoord !!!! EN I AM LEGION !!!!

  7. pietertjo

    Stromae: ben benieuwd wat de volgende namen zijn. One Direction? Lady Gaga? Justin Bierber? Manman, wat een armoede..

  8. JPM

    @pietertjo Haha serieus, zeuren over Stromae en dan vergelijken met zulke artiesten. Die man is geniaal met muziek en teksten en zijn performance is ook fantastisch. Lowlands mag ook best een goede hoofdact hebben en niet alleen nieuwe kleine bandjes!

  9. pietertjo

    De performance van lady Gaga is ook fantastisch… ;) Mijn neefje van 3 zingt de liedjes van Stromae feilloos mee. Ik vind het ongeinspireerde commerciele 3fm bagger.

    Ik hoop echt dat er nog enkele goede namen aan de line-up worden toegevoegd. The National, Portishead en QOTSA zijn er gelukkig al drie waar ik me op kan verheugen :)

    • Esmee

      Knap joch dan dat hij vloeiend frans kan zingen.

    • De Kraker

      Iedereen die geld verdient met zijn muziek is commercieel. Maarja blijf lekker in die jaren 90 bubbel leven kerel, ik zeg je wel dat je naar het verkeerde festival gaat.

  10. stefan

    K ben het helemaal met je eens pieterjo

  11. Peter

    Blij met Stromae, nu Behemoth nog :-)

  12. Alex

    Heerlijk, die commerciële 3FM-bagger. Lekker, dat Stromae! Ik snap de haat richting het “3FM-gebeuren” totaal niet. Wat mij betreft: des te meer 3FM-bandjes, des te beter.

    Doe mij maar bandjes als Third Eye Blind, Yellowcard, Vampire Weekend, Weezer, The Royal Concept, Morning Parade, Smallpools, Bad Books, MGMT, Phoenix of Grouplove.

    Alsof ik me daarvoor moet schamen. Heerlijke muziek!

    • pietertjo

      De bands die jij noemt zijn al veel beter. Vampire Weekend, MGMT: kom maar op! :)

      Ik vind gewoon een Stromae gewoon totaal niet passen op een Lowlands. Zelfde verhaal als Pink een paar jaar geleden op Pinkpop. Goedkope top 40 rommel.

      • Alex

        Stromae past wat mij betreft prima. Pink heb ik vorig jaar gezien in de Ziggo Dome en ik heb toen een topavond gehad. Ik denk dat de Alpha helemaal vol zou staan als Pink zou optreden op Lowlands. Ik snap heel goed dat je er niks mee hebt hoor, maar ik heb net zo goed niks met bandjes zoals bijvoorbeeld Die Antwoord (waar als ik ’t zo zie toch ook een heleboel mensen blij mee zijn). Ik vind het juist fijn dat er een mix is van alles, en voor mij horen daar dus ook zulke artiesten bij.

      • De Kraker

        Pinkpop is gebasseerd op goedkope top 40 rommel. Wist je dat vroeger mensen hetzelfde keken naar the beatles als nu naar Justin Bieber? En jij vind ze dan zeker ook legendarisch.

  13. Merijn

    Stromae is wel leuk.
    Voor op de kermis ofzo…

  14. nee jij

    ik zou graag wat meer hardrock/metal/punk op lowlands wille zien , en van stromae moet ik een beetje huilen

  15. Ronald

    QOTSA stopt dan zeker, net als in 2010, weer te vroeg. Stromae wil ik wel erg graag zien. Als het merendeel het niets vindt zal het wel rustig blijven bij het optreden… maar dat zie ik niet gebeuren.

  16. Rich

    Zijn acts als Underworld en The Prodigy nog haalbaar? Of zijn die gasten niet meer te betalen?

  17. Michelle

    Stromae heeft Lowlands alweer tussen de tour data’s uitgehaald.. of dit nou was omdat hij het te vroeg bekend heeft gemaakt of dat hij een geintje heeft uitgehaald is niet bekend

  18. Niels

    Prima artiesten. Toch altijd weer jammer dat er meteen weer een of twee van die figuren moeten gaan huilen over het feit dat er ook een grote naam uit de popmuziek geboekt wordt. Ik durf m’n linkerhand erop te verwedden dat de tent gewoon afgeladen vol staat bij stromae. Ook commerciële muziek hoort nu eenmaal thuis op een commercieel festival…

  19. joppe

    ik zeg; “tis net een salade, van alles wat en iedereen vind wel wat hij leuk vind”….. stop met zeuren en ga genieten. er komen nog talloze bandjes bij en als we bij elke nieuwe naam moeten gaan wegen…. pfff

  20. Thijs

    Een podium voor een kritische noot moet er ook zijn. Maar toch heb ik het idee dat er dit jaar meer kritische geluiden zijn dan anders. Ik snap niet waarom? Andere jaren waren er ook commerciele en minder commerciele acts. Alsof Major lazer van vorig jaar niet commercieel was, of Mumford and sons het jaar daarvoor. Er is wat dat betreft weinig veranderd, en sluit me daarom aan bij Niels en Joppe!

  21. Reinier en Ties

    Shout out to Joppe!

  22. Melvin

    Wat is echter nog steeds niet begrijp is dat bv Pinkpop 175 euro voor drie dagen moet kosten en Lowlands 195 euro. Het scheelt 20 euro terwijl Pinkpop echt bizar dure acts als The Stones en Metallica heeft. Dat zijn miljoenenacts en dan heb ik het nog niet eens over de rest van de namen. Ik zeg niets over de kwaliteit daarvan…maar puur gerelateerd aan de ticketprijs.

    • Henk

      Ten eerste staan er op Lowlands veel meer artiesten. Ten tweede investeert Lowlands relatief veel in randzaken als aankleding van het terrein. Ten derde was Lowlands de laatste jaren in één dag uitverkocht, een reden om de ticketprijs op te drijven.

      • Rooow

        + Daarnaast heeft Lowlands ook nog een compleet nachtprogramma en pinkpop niet.

        • joppe

          daarnaast heeft lowlands ook ander zaken als enkel muziek. (theater, dans, wetenschap, cabaret, beter en variabeler eten….)

    • Sven

      Daarbij kunnen er 20.000 man meer op het Pinkpop terrein.

      • Sven

        Mwah, 10.000 als je kijkt naar de huidige kaartverkoop. In het verleden is het wel eens meer geweest.

  23. Ralph

    Stromae staat pas op Lowlands als het ook door Lowlands officieel wordt bevestigd. Nog even afwachten dus.

  24. Philip

    Vergeet niet dat Pinkpop ook dagkaarten heeft: die verdienen dus 30.000×175+90.000×90= 5.250.000+8.100.000= 13.350.000 Euro
    Terwijl Lowlands 55.000×195= 10.725.000 binnen krijgt.

    • Mark

      Vergeet de sponsoren en inkomsten uit eettentjes enzo niet, maar wellicht dat de festivals elkaar op dat vlak niet zoveel ontlopen.

      Maar goed, Lowlands kan en moet gewoon meer geld besteden aan goede bands, dat lijkt me wel de basis van het festival…

      Kom maar op met
      -Muse,
      -Killers,
      -Cake,
      -Radiohead,
      -Foo Fighters,
      -Kings of Leon,
      -Lenny Kravitz, en/ of
      Snowpatrol!!!

      • joppe

        :-) je hebt een dure smaak ;-) een hoop namen zijn onwaarschijnlijk….

      • Irene

        JA! Eens! Vooral The Killers zou ik weer eens leuk vinden, maar anderen uit het rijtje zijn natuurlijk ook van harte welkom.

  25. De Kraker

    Even om iedereen uit de waas te halen, jij luisterd commerciële muziek. Of het nou de black metal band ”Wolves in the throne room” of Jeroen van der boom is, het IS commerciëel als je er geld mee verdient. Een commerciële sound bestaat om deze reden ook niet en alle irritante mensen die het hier wel over hebben zijn ”muziekfans” die maar een genre luisteren. Echte muziekfans dus, zijn ook dezelfde mensen die zeggen muziek is mijn leven. Kansloze pretpetten die uitgekotst worden door de muziekindustrie.

    • willie

      Dat is correct.

      Alle muziek is commerciëel, problematisch wordt het pas als er concessies gedaan worden in de muziek om een groter publiek aan te spreken, dat doet Wolves in the throne room niet en die andere kerel ken ik niet dus daar kan ik niet voor spreken.

      En 1 genre luisteren? We leven toch niet meer in 1983?

  26. Peter

    veel artiesten die op pukkelpop staan komen ook naar lowlands. het zou dus kunnen dat er meer artiesten die op pukkelpop staan naar lowlands komen.
    hoop dat :
    Camo & krooked
    dj fresh
    sub focus
    modestep
    disclosure

    ook naar lowlands zullen komen!

  27. The Shelter

    Hier: http://www.roxwel.com/artist/Alle+Farben.html

    staat dit:
    Alle Farben
    Alligatoah
    Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba
    Baths
    Bear’s Den
    Bebetta
    Billy Barman
    Black Lips
    Bombus
    Boy & Bear
    Bring Me the Horizon
    Brody Dalle
    Broken Twin
    Capo
    Carlos Cipa
    Carolina Chocolate Drops
    Cashmere Cat
    Chet Faker
    Citizens!
    ClickClickDecker
    Crystal Fighters
    DJ Fresh
    Dominik Eulberg
    Dub FX
    Egokind
    falscher hase
    feine sahne fischfilet
    Fiddler’s Green
    Fink
    First Aid Kit
    Flicflac
    Flume
    Freaks on Floor
    French Films
    Genetikk
    Gregory Porter
    Gui Boratto
    Hercules and Love Affair
    Herr von Grau
    HVOB
    Imagine Dragons
    Itchy Poopzkid
    Jake Bugg
    James Holden
    Janelle Monae
    Jungle
    Kakkmaddafakka
    Kamp
    Kaytranada
    Kiasmos
    Klaxons
    Kollektiv Turmstrasse
    kollektivost
    Korben Dallas
    La Yegros
    Lapalux
    Liedfett
    London Grammar
    Lowlakes
    Luno
    Mando Diao
    Megablast Soundsystem
    Megaloh
    MIDI Lidi
    Milky Chance
    Moja Rec & Komplot
    Neonschwarz
    Nero
    Nils Frahm
    Nod One’s Head
    NVmeri
    Ok Kid
    Oliver Schories
    Olson
    Pandreas
    Para
    Pional
    Portishead
    Prago Union
    Psh
    Puding Pani Elvisovej
    Queens Of The Stone Age
    Red Fang
    Retrogott & Hulk Hodn
    Royal Republic
    RSS Disco
    Ry X
    S O H N
    Say Yes Dog
    Schnee
    Siriusmo
    Skrillex
    Sluk
    Sohn
    Sunflower Caravan
    Swan Bridge
    Talul
    The Big Pink
    The Cat Empire
    The Drums
    The Joy Formidable
    The National
    The Skints
    The/Das
    Tomáš Sloboda
    Vec
    Weekend
    WOHLWILL
    Xul Zolar
    Young Dreams
    Zona A
    Zusammenklang
    Ólafur Arnalds
    Čokovoko

    • Yeti

      een groot deel van de nog niet bevestigde artiesten uit dit lijststje (en dat zijn er relatief veel duitse) staan hetzelfde weekend op msdockville in hamburg. En deze site heeft juist dat festival er niet op zijn. Ik gok dat die 2 festivals door elkaar halen ;)

  28. jelle

    Hoop niet dat dat lijstje iets met lowlands te maken heeft :P ik ken niet zoveel dus kan leuk zijn maar ik hoop toch op: Outkast, De Staat, Royal Blood, Di-Rect, Blink-182, Pharrell Williams, Sum41 en The Pixies. Sommige namen zijn wat onrealistisch maar zou gaaf zijn.

  29. joppe

    Ik denk ook dat dit een vergissing is. Ik zie ook Jett Rebel er niet tussen staan, die gaf in de MEZZ in Breda een glimlachend antwoord wat er enigzinds op duidde dat hij van de partij is op lowlands… dus mogelijk een verwisseling met het festival in DE..

  30. Ralph

    Tangarine uit Assen ook bevestigd. Aldus de DWDD.

  31. The Shelter

    Outkast zou best wel leuk zijn. Ik hoop dat ze als “golden oldie” Kate Bush kunnen strikken.

U kunt niet meer reageren.