Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe namen: Jett Rebel, Boxer Rebellion en Kees van Hondt

Hier zaten we, pakweg een maand voor het blokkenschema bekend wordt, nog op te wachten: nieuwe namen. Tien stuks, waaronder Jett Rebel, The Boxer Rebellion en… Kees van Hondt.

Verder:

Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor (met Ahmed Gallab, Money Mark, Pat Mahoney, Alexis Taylor en Luke Jenner)
Glass Animals
Ed Rush & Optical
Beastmilk
Jungly By Night
Festa Orkesta
Mapei
Panama

Er kwam ook een opzegging binnen: Johnny Flynn & The Sussex Wit komt niet omdat het tourprogramma problemen opleverde.

26 reacties

  1. Erik Jan

    Weer geen aansprekende techno namen. Komen die nog of wordt techno te mainstream voor LL?

  2. Ergessa

    Sowieso valt het aantal dance namen tegen. Er zit nu weer een DnB naam bij, waar er tot nu toe net zoals de techno namen, weinig van zijn. Begrijp me niet verkeerd ik hou van indie-rock, maar wat meer beats-gerelateerde acts zouden niet misstaan denk ik!

  3. Willie

    Beastmilk dus.

    Hele goede naam.

  4. Rik

    Blij. Wat er ook komt. Gezellig is het toch wel.

  5. Zazazebra

    Wat minder dance kan geen kwaad, begrijp me niet verkeerd, ik doe graag een dansje op goeie beats, maar heeeel misschien schuift het gemiddelde publiek ‘snachts misschien weer iets meer naar gezellig dronken ipv compleet koekwaus knaaiend en onaanspreekbaar (y)

  6. Stan

    Zo even alles luisteren! De lineup is tot nu toe echt heel vet! Zijn er ook lowlovers die dit weekend naar Down the Rabbit Hole gaan? Wat verwacht je ervan? Ben heel benieuwd wat ons te wachten staat en hoop dat het weer beetje meezit want de voorspelling is echt waardeloos

    • Joeri

      Ja ik ben aanwezig op DTRH, op een paar namen na valt de lineup voor mij best tegen maar dat maakt me niet veel uit. Ben heel erg benieuwd naar de sfeer en de omgeving!

      Uiteraard hoop ik dat het droog blijft..

      • willie

        Dus men koopt een kaartje voor 135 euro voor een muziekfestival dat pretendeert iets spannends te gaan doen, dan valt de line-up tegen en maakt dat niet uit?

        Mag ik vragen waar daar de logica van in zit?

        • dillinger

          Het is de logica van een groot deel van het huidige lowlands publiek vrees ik, afgaande op op de bekende reacties in de trant van: ‘het wordt toch wel gezellig’ ( al was het maar op de camping)

        • Joeri

          Voor de namen ga ik naar andere festivals, de lowlands sfeer vind ik daar nauwelijks en die hoop ik hier te vinden. Aangezien het de eerste editie van het festival wordt weet ik niet of ik die ga vinden maar ik vind het het proberen waard. Het concept spreekt mij aan en die 135 euro boeit mij niet zo veel.
          Een leuke lineup is natuurlijk altijd mooi meegenomen maar als die tegenvalt betekend dat voor mij niet een minder festival.

          Hoop dat het een beetje logischer klinkt nu?:)

        • dillinger

          Ik snap je standpunt Joeri! En ieder zijn festivalbeleving hoor! Het is alleen, dat voor mij de line-up bepalend is voor de sfeer! ‘Wanneer wij ( m’n maten en ik)) geweldige optredens mee maken dan raken we euforisch en dat maakt voor ons de sfeer! Wanneer de muziek teleurstelt of niets losmaakt dan ontstaat er ook geen ‘sfeer’.. Althans niet de sfeer die bij een goed festival hoort. Natuurlijk kun je dan nog wel een goede tijd hebben omdat je lol hebt en er bier is, maar dat heb je in het cafe of op een feestje ook…Alleen moet je daarvoor geen 135 euro betalen om binnen te komen! Toch?

        • joppe

          gaan ze wat spannends doen dan ? ik heb dat nergens gelezen.

          is toch ook heel persoonlijk. Sommige mensen vinden een horror film spannend, anderen vinden er niets aan. sommige vinden d=het geweld in een tom en jerry cartoon aanstootgevend, anderen lachen zich suf….. het is zo persoonlijk allemaal. Maar ik heb nergens ontdekt dat de organisatie claint iets spannends te gaan doen…

  7. GWv

    Ik heb het idee dat de organisatie dit jaar een wat andere strategie aanhoud wat betreft de namen. Het zijn steeds een paar namen, i.p.v. grote hoeveelheden tegelijk.

    Anyway zitten er wederom wat leuke namen tussen. En wat betreft de dance/techno namen, die komen traditiegetrouw altijd pas heel laat in het jaar op het affiche dus ik ben niet ongerust.

  8. brokenbranches

    Jaaaaaa de Onyeabor roadshow!!! Streep alle andere dingen door in je blokkenschema, dat wordt de must see :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=tfoWLAZaz6s

  9. Yeti

    Geen zorgen,de grote batch elektronische namen wordt elk jaar half juli pas bekendgemaakt :)

  10. Kirk Olson

    Sluit me aan bij Zazazebra, minder dance en pillenslikkers zou Lowlands bepaald geen kwaad doen.

  11. marion

    Tot nog toe weinig echte voorpret-namen, maar laat ik hopen op een verrassing a la twenty one pilots en dat de beste namen zoals gewoonlijk weer het laatst komen! En anders hebben we BKS toch maar mooi gehad en duiken we op lowlands het theater of de bioscoop in…

  12. Joeri

    Leuke namen! Jett gezien op Pinkpop (tv) en klonk zeker lekker. Ook Ed Rush benieuwd wat ie dit jaar brengt.
    En Keesie weer terug!

  13. joppe

    jett rebel… dazeekoe !! :-)

    verder weer een paar mooie bandjes erbij… ik kan haast niet wachten. dit weekend eerst maar weer ouderwets naar Mundial, de skints voorproeven :-)

    Meer bands en minder DJ ben ik wel voor dus wat mij betreft een prima line-up tot nu toe. maar er is nog een hoop ruimte …….

  14. Peter

    Alexis Taylor, altijd goed !

    Effe checken dan maar dat Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor !

  15. VUIG

    Die William Onyeabor tribute wordt erg bijzonder, denk ik.

    En Jungle By Night is altijd feest! Nu Typhoon nog erbij :)

  16. Marc

    Beetje een tegenvaller. Ik las wel ergens anders dat Crosses (project zanger Deftones) in Europa is tijdens het LL weekend. Had ik wel verwacht bij deze namen. Eens iets anders….

  17. Joeri

    Dat is ook zeker zo Dillinger!
    En inderdaad ieder z’n eigen beleving. En ik ben het er ook zeker mee eens dat goede acts een betere sfeer geven!

    Zo ik kruip mn tentje in @DTRH!
    Groeteeeeeen

  18. Robin

    Tipje: Cypress Hill toert in Europa

U kunt niet meer reageren.