Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe literatuurtent op Lowlands

Exit Mike, enter Romeo. Waarom een nieuwe naam voor de literatuurtent op Lowlands? Geen flauw idee. Misschien omdat de organisatie van plan is de Juliet te verplaatsen en naast de Romeo te zetten, en dachten dat het grappig zou zijn?

Goed, tijd voor serieuzere zaken, want voor de Romeo (op de plek van de Mike) is inmiddels ook een deel van het programma bekend. Karl Ove Knausgard, Noorwegen’s grootste hedendaagse schrijver, wordt door Renske Jonkman ondervraagd over zijn zesdelige romancyclus Mijn Strijd.

Sunday In The Village is den crossover van muzikanten, dichters en schrijvers. Normaal gesproken maandelijks in café Tabac in Amsterdam, nu eenmalig op Lowlands. Meer cross-over: WOORD!, waar onder andere rapper Sticks (zonder beats) tegenover dichter Nyk de Vries staat. De Vries is overigens ook present met A.L. Snijders en Joubert Pignon in Drie Heren Van Het zeer Korte Verhaal.

Journalist Tom Rachman wist met zijn debuutroman The Imperfectionists de sfeer van een krantenredactie treffend te raken. De bestseller auteur komt nu zijn tweede boek presenteren. Nog meer nieuws:

  • Schurkenbloed, met o.a. Tim Knol en Jan van Mersbergen die een klassieke westernroman tot leven brengen
  • Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Varieté Spektakel, met o.a. Joost van Bellen
  • Riddim, een coproductie van literair productiehuis Wintertuin en dansproductiehuis Generale Oost
  • Iris Hannema met haar reisboek Miss Yellow Hair, Hello!

 

Eén reactie

  1. Mark

    Not my cup of tea, maar vast leuk voor de mensen die onder de doelgroep vallen!

U kunt niet meer reageren.