Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove’s culinaire route 2014

Lowlands is, naast een muziekfestival, toch ook echt een culinair pareltje met elk jaar weer wat nieuwe eet initiatieven. Men serveert niet alleen bier en patat, maar ook fancy wijn of een romantisch Italiaans diner op Lake Lowlands. Vorig jaar schreven wij al een culinaire route met festival-eettips van niemand minder dan Monique van Loon. Dit jaar zochten we voor enkele mogelijke gemoedstoestanden een bijpassend culy experience.

1. Je kampeert vier nachten geheel onvrijwillig in een weiland en staat elke ochtend een uur in een wc-rij, je verdient wat decadents

1-1

Wij gaan vaak voor goedkoop, maar soms moet je jezelf verwennen met een topnotch wijntje van de wijnbar. Gewoon omdat je het waard bent. Om dat ordinaire kamperen toch wat glamour te geven. Als je genoeg drinkt, valt dat half leeggelopen luchtbed straks reuze mee.

1-2

2. Je bent dronken, wilt vette hap en ordinair dansen

2-1

De snackmogelijkheden op Lowlands zijn eindeloos; denk aan broodjes falafel met extra knoflooksaus (minstens één keer per editie eten),kippenpootjes kluiven of een ordinaire hamburgercontest (voor wie geld heeft). Helaas is de befaamde Llow Chi Minh City dit jaar niet meer, je weetwel die kas voor de Bravo waar je op de meest ordinaire muziek op picknicktafels kon dansen/ daggeren (zie Youtube voor honderden filmpjes). Gelukkig zijn de Vietnamese loempia’s van Mister Long niet geheel verdwenen! Misschien dat we in de wachtruimte van de afhaalchinees Happy Chow Chow aan een gouden lamp kunnen hangen of in het aquarium kunnen springen. Time to get fat and shake that booty!

2-2

 3. Als de kater te groot is en je eigenlijk niet meer kan

3-1

Je wordt brak wakker gebruld door een buurman die het nog steeds amusant vindt om elke ochtend ‘koffiewekker’ te schreeuwen. Aangezien er geen infuus in de buurt is en over een uur die ene toffe band alweer begint, is het tijd om actie te ondernemen. Probeer jezelf naar het terrein te slepen en kruip naar de Oxfam Novib bar (op de Planet Paradise bij de Lima). Begin met een citroenlimonade om het vochtgehalte wat aan te vullen (ook supergoede dorstlesser als het warm is) en prop een gezond, biologisch broodje naar binnen. You’re ready to rock! Ben je van het kaliber ‘na een kater alleen vette meuk’ dan doe je er goed aan bij La Place een klassieke uitsmijter te halen.

3-2

4. Als een vriend naar een saaie band in de Alpha wilt

4-1

PRIMA! Zelfgemaakte Bourgondische massive bitterballen op het Alpha veldje zijn de hemel en de mosterd is to die for. Laat je niet verleiden om ook de kaassnacks erbij te nemen want uiteindelijk laat iedereen die links liggen en is het vechten om de laatste bal. Welke band speelde ook alweer?

4-2

5.  Je hebt geen geld meer, maar moet toch eten

5-1

Die muntjes gaan toch altijd weer sneller op dan je lief is. Hetzij een gat in je broek, hetzij teveel genuttigde biertjes, hetzij een dronken strooiactie. Hoe dan ook: elk jaar gaat je geplande budget er weer aan. Gelukkig is er dit jaar een officiële gaarkeuken voor de paupers onder ons. Op Cape Lowlands (bij de Bravo en India) eet je pretentieleuze bonenmeuk en macaroni voor een prikkie.

5-22

 6. Je wilt naar die ene band, maar moet eigenlijk eerst eten

6-1

De reden waarom de helft van onze redactie niet op de hoogte is van alle culinaire hoogstandjes op Lowlands heeft toch wel met gebrek aan tijd te maken. We rennen van de Bravo naar de Alpha en hebben geen tijd voor een wc-bezoek, laat staan eten. Friet is natuurlijk perfect haast-voedsel, maar drie dagen lang is dat iets teveel van het goede. Ons advies is dan ook: zoek op de route een eetstandje uit waar het niet druk is en neem je eten mee op het vuistje. Op deze manier ontdek je ook nog eens wat nieuws (zoals pasta’s, curry’s, meatpie’s, thaise kippensoep of paella).

6-2

 7. Je wilt romantisch doen of gegarandeerd scoren die avond

7-1

Soms moet je even je best doen voor wat liefde. Gelukkig kan dat dit jaar in het drijvende Italiaanse restaurant Cuccina Flottante. Met een bootje word je naar het midden van Lake Lowlands gebracht om te genieten van een intiem driegangendiner. Liefde gegarandeerd; althans als je niet kinderachtig de rekening split! Toetje geserveerd in je tent natuurlijk.

7-2

 8. Je drinkt bier and need manfood

8-1

Bier maakt natuurlijk het beest in ons los. Daar hoort goed mannenvoedsel bij. Gelukkig is de Oklahoma Smoker (een indrukwekkende stoomlocomotief met barbecue) ook dit jaar weer aanwezig voor de juiste hoeveelheden vlees. Spare ribs, pulled pork sandwhiches; you name it, they’ve got it. Volg de rook, volg je hart en kluif die spare ribs like there’s no tomorrow.

8-2

 9. Je doet niet aan vlees of andere slechte dingen

9-1

Ja, dat kan. Steeds meer mensen eten vegetarisch of houden rekening met andere diëten of allergieën. Gelukkig heeft Lowlands daar een antwoord op. Zo eet je lekker vega bij Ottolenghi (deze kok is geroemd om zijn vega kookkunsten) of eet je allergieproof bij Vrij Voedsel. Vorig jaar serveerden zij hummus, glutenvrije tacochips of pasta en risotto voor mensen met een noten-, gluten- of lactoseallergie.

9-2

 10. Je hebt tijd over en de foodie in je wilt spannende Instagram foto’s maken

91-1

Een culinaire ontdekkingstocht op Lowlands is nooit verkeerd. Zeker niet als je tijd en (telefoon)batterij over hebt zodat je hele instagram clan het kan volgen. Ga zeker op zoek naar de stoofpotten bereid op heuse kachels, Caribische dames in mooie jurken in de Wereldkeuken of de schattige caravan van Heet Brood. Don’t mind the haters.

91-2

 11. Je moet van je vrienden nog drie uur dansen, maar kan niet meer. Gimme sugar!

92-1

Je kan niet meer, maar je moet. Een veel voorkomend probleem om twee of drie uur ’s nachts terwijl je vriendinnen nog steeds fervent hun billen er af twerken en stiekem naar je tent gaan niet accepteren. Een kleine sugarrush is het enige wat je er nog door heen kan slepen. Gelukkig staat Lowlands bekend om haar geweldige pannenkoeken (ook goed te gebruiken als frisbee), mierzoete churro’s, wafels met warme chocola of die oude vertrouwde swirl. Gegarandeerd dat je nog een uurtje doorkan.

92-2

Heb je zelf nog een culinaire tip die we dit jaar zeker niet mogen overslaan? Zet het hieronder in de reacties!

5 reacties

 1. Saffie

  Goed eten is belangrijk. Houd je het ook langer vol met al dat bier. Dus niet zeiken en gewoon die 5 muntjes neertellen voor een Indische rijsttafel! Smaakt prima.

 2. Peter

  Wat er niet ingaat, hoeft er ook niet uit.

  Ofwel minder Nr.2 op een festival.

  Annorexia is nog nooit zo handig geweest.

 3. Joeri

  2 pizza punten op elkaar en je hebt een Big McPizza!

 4. Cees

  Die Pig platter (oid) van Smokey Goodness… BAM!

 5. Quinte

  Bij een kater is het raketje voor een half muntje de beste deal ooit!

U kunt niet meer reageren.