Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands nog niet uitverkocht

Het is natuurlijk een luxeprobleem, als je festival niet binnen een uur uitverkoopt. Maar nadat in 2011, 2012 en 2013 de kaartverkoop met recordsnelheid ging, bleef de teller vanochtend op 50.000 van de 55.000 beschikbare kaarten steken.

Alle kritiek van de afgelopen weken op onder andere de gestegen entreeprijs en invoering van parkeergeld lijkt zijn weerslag te hebben op de kaartverkoop. De organisatie tweette rond 13 uur dat er nog 5.000 kaarten beschikbaar waren. De voorgaande edities was het rond 12 uur al lang uitverkocht.

 

17 reacties

 1. Burger

  Inderdaad minder snel dan afgelopen jaren, maar om nou meteen zo zwaar aan te zetten is een beetje overdreven. Het verkoopt ook dit jaar vast wel uit, dus de belangstelling is nog steeds groot.

 2. Stefan

  Denk dat het vrij weinig met de hogere prijs te maken heeft maar puur met het feit dat LL minder een hype aan het worden n is…

 3. Ester

  Dit jaar besloten om niet te gaan vanwege de LLow-vibe, die ik vorig jaar al erg miste. Dat dan ook nog eens de tickets duurder worden, er parkeergeld moet worden betaald en er geen mogelijkheid meer is om goedkoper te leven (bekertjes sparen, niet rapen!) maakt dat ik niet meer zo nodig hoef..

 4. Bluei

  Ah, dus vorig jaar waren er dan dus 5.000 semi-professionele bekerrapers actief

 5. Lieke

  Ik heb mn kaartjes binnen! Hoop wel dat de organisatie na alle kritiek en de nu ietwat langzame kaartverkoop, extra gemotiveerd is een betere line-up te regelen dan vorig jaar. :)

 6. Eelco

  Of zou het komen doordat de leeftijdsgrens voor alcohol verhoogt is naar 18 jaar?

 7. Jordy

  Het komt simpelweg doordat ze een captcha hebben ingesteld waardoor ‘bots’ geen kaartje meer konden bemachtigen. Wat altijd bleek is dat er gewoon een groot deel van de kaarten in handen kwam van ‘handelaars’ die voor veel te hoge prijzen te tickets gingen verkopen. Door de invoering van die captcha hebben ze die partijen gewoon uitgesloten waardoor iedereen eerlijk en voor de normale prijs mee kon dingen voor een kaartje.
  Eerlijke en goede stap van ze dus, maar daardoor verkoopt het wel minder snel uit!

 8. Di Vers

  Ik denk dat er nog veel meer kaarten over zijn, ze zijn waarschijnlijk zo geschrokken van de slechte verkoop, dat ze geprobeerd hebben nog een extra boost aan de verkoop te geven, door met zo’n bericht te komen. Ik ga dit jaar voor down the rabbit hole!

 9. Richard

  Die captcha heb ik al jaren ruzie mee. Is niets nieuws.

 10. Ro

  Wij gaan niet!! Jammer, het wordt te duur. Met z’n tweeën zijn we nu 700+ euro kwijt. Dat gaan we dus niet doen. Veel plezier iedereen :-)

 11. Anne

  Wij hebben vorig jaar gemist maar hebben nu kaarten en zijn heel blij!!

 12. joppe

  nou, ik ga weer…. en heb er zin in. het 8 jaar voor me…
  tja tis wat duurder, maar een heerlijke escape uit de realiteit (werk, kinderen, huis..)
  niet eerder dan bij Lowlands heb ik steeds het gevoel van thuis zijn, maar dan ergens anders. een heerlijk gevoel om steeds vanaf de camper camping naar het terrein te slenteren en nog langzamer terug te lopen aan het einde van da avond/nacht…. Ik heb ook even getwijfeld hoor, maar toch maar weer kaartjes gescoord vanmorgen. nu die kogel door de kerk is groeit de zin weer harder en harder.

 13. Gslade

  Ja kutzooi, wat moet ik nu met die 3 extra kaartjes doen?:(

 14. Marty

  Wat een gezeur zeg. We gaan al 15 jr en we gaan dit jaar weer. Prima dat de peopz die het te duur of te ingewikkeld niet gaan. Relaxed! Je gaat naar LL voor het LL gevoel. Kan het niet omschrijven maar it’s there. Tot 15/8

 15. peter

  Ga dit jaar voor de 3de keer en toch ook wel getwijfeld hoor ,nadat ik Arcade Fire naar Pinkpop zag verhuizen,maar Dochterlief wilde persé dus we gaan hopen op een goede line up dus Organisatie……….ga ik over die 25 bandjes die ik tot nu toe iedere keer zie heen ?

  Groet, en iedereen veel plezier :-)

 16. Lynn

  Hoe staat het nu met de kaartverkoop?

U kunt niet meer reageren.