Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Little BIG Komt naar Lowlands

Een vieze harde beat, shockerende teksten, videoclips vol rare typetjes. Dat moet wel Die Antwoord zijn, toch? Mis! This Is Russia Bitch, aldus de net bevestigde act Little BIG. Het collectief rondom de Russische kunstenaar Ilya Prusikin steekt als een stel maatschappelijk pyromanen alle heilige huisjes in de fik om vervolgens nog een keer flink over de achtergebleven asresten heen te pissen.

Je zou kunnen zeggen dat één gimmick-act op Lowlands al genoeg is en dat zulke virale pulp niet op een festival zoals Lowlands thuis hoort, maar je kan ook vinden dat op elke potje een dekseltje past, ook in de muziek, en dat Lowlands juist zo’n act een podium moet bieden. In dat  geval: even goede vrienden! Dan gaan wij ondertussen wel gewoon naar een band waar je oren niet van gaan bloeden ;)

9 reacties

 1. Peter

  waar blijven de chille namen, ik word hier echt niet blij van!!
  spijt dat ik geen Pukkelpop kaarten gehaald heb!!!

  • GWv

   waarom staan er alleen maar ouwe lullen op Pinkpop, ik word hier echt niet blij van!!
   spijt dat ik geen Lowlands kaarten gehaald heb!!!

 2. Tony P.

  Ik vind dit soort freakshows – inclusief gabberende lilliputters – juist wel typisch Lowlands (als je er maar niet teveel van hebt). Verder vind ik de line-up langzaam maar zeker de goede kant op gaan, met nu al heel veel chille namen.

  En volgens mij is nu pakweg de helft bekendgemaakt. Dus er komen nog 75 namen bij!

  Met andere woorden: alles komt goed. En als het niet goed komt, komt het op Lowlands uiteindelijk toch ook allemaal altijd goed is mijn ervaring.

 3. joppe

  da is echt een raar kluppie ?!?! wel geinig misschien :-p

 4. Ralph

  De festivaldirecteur wou ooit Pussy Riot naar Lowlands halen, maar nu dus Little Big. Iets Russisch erbij is altijd goed :)

 5. Kirk Olson

  Samen met Die Antwoord de kinderachtigste band van deze editie.

  • joppe

   Nou,….ik laat mijn kinderen er toch niet naar kijken/luisteren hoor !!! maar infantiel is t wel ja…. ik denk dat ik wel even ga kijken :-)

 6. Patrick-william rinzema

  Nieuwe en onbekende gezelschappen horen op ll.
  Daarom graag het nederlandse Knarsetand op ll, zij zijn niet in 1 hokje te plaatsen , vanaf 6 hokjes lukt het wel.

U kunt niet meer reageren.