Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Disclosure en Stromae sluiten Alpha af

Als je de Ziggo Dome aan kan, kun je ook de Alpha afsluiten, moeten ze bij Lowlands gedacht hebben. Dus electropopper Stromae is op zaterdag de laatste act in de grootste tent. Een avond ervoor heeft het elektronische duo Disclosure die eer. En op zondag is Skrillex bijna de laatste, alleen Josh Homme en zijn Queens Of The Stone Age mogen nog later op het schavot.

De editie 2014 gaat daarmee waarschijnlijk de boeken in als het moment waarop elektronische muziek definitief de boventoon voert. Of, wellicht nog juister, de jaargang waarin nadrukkelijk gekozen wordt voor de jongere generatie bezoekers.

Want in 2013 moesten oude rotten als Nine Inch Nails en Nick Cave de Alpha vermaken. Kwalitatief een succes, qua bezoek een stuk minder. Die ervaren rotten sluiten nu de Grolsch af: The National op zaterdag en Portishead op zondag.

Ook andere up-and-coming acts krijgen ruim baan. Imagine Dragons als een-na-laatste in de Alpha, en het knetterharde I Am Legion in de Bravo, om er een paar te noemen. Een kort overzicht van de laatste acts in de drie belangrijkste tenten:

Vrijdag:

Alpha: Imagine Dragons, Disclosure

Grolsch: Janelle Monae

Bravo: I Am Legion

Zaterdag:

Alpha: Boxer Rebellion, Volbeat, Stromae

Grolsch: The National

Bravo: James Holden, Gesaffelstein

Zondag:

Alpha: Skrillex, QOTSA

Grolsch: Portishead

Bravo: Typhoon, Gui Boratto

 

5 reacties

 1. jelle

  Kan niet wachten op het complete schema!! Hoop dat niets overlapt van wat ik wil zien! (Red fang, royal blood, triggerfinger, flume, the neighbourhood, qotsa, orgaanklap, dub fx en meer)

 2. Luuk

  Elke dag afsluiten in de Grolsch met Janelle Monae, The National en Portishead. Heb er zin in :D

 3. Sven

  Desastreuse fout : De vrijdagnacht drum and bass in de Bravo en Techno naar de India. Duke Dumont (je vind het leuk of niet), maar even kijkend naar zijn bekendheid op dit moment.. Die vent vult de Bravo makkelijk in zn eentje.. Verder vind ik het echt een top indeling, voor mij overlapt er praktisch niks :)

 4. Indy

  Is het ook op televisie te zien? En zo ja, op welk net?

 5. Regina

  Thanks for sharing. Your post is a useful cooubirttinn.

U kunt niet meer reageren.