Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

De laatste namen. O.a. XXYYXX, Larry Gus en ReaZun.

De eerdere bevestiging van Rico & A.R.T. door Top Notch deed het al vermoeden: er zaten nog wat namen in de koker van Rapid Razor Bob. Vandaag, twee dagen voor het uitkomen van de programmakrant, maakt Lowlands nog 19 namen bekend. De laatste. Wie nog gehoopt had op een grote headliner komt bedrogen uit. Het is (met alle respect) wat kleiner grut.

In tegenstelling tot het allegaartje dat de vorige bups muzieknamen bleek, bevinden deze acts zich voornamelijk in de beats-, bleeps- en basshoek. Fistpumpen tot je er dood bij neer valt dus.

Alors! De namen:

XXYYXX
Dark Sky
X Ambassadors
Sophie
Hunee
Ibibio Sound Machine
Fred V & Grafix
Larry Gus
patten
Hollie Cook
Lenzman (feat. Dan Stezo)
Maduk (feat. MC Mota)
ReaZun
Dekmantel Soundsystem
Rico & A.R.T.
Antal
Cinnaman & Job Jobse
Rooie Waas
Jarreau Vandal

35 reacties

 1. Fintan

  RIP zaterdagnacht

 2. Saffie

  En wat denken jullie, nog een kans op een verrassings act dit jaar?

  • Wouter

   hoe vaak is er een verrassingsact geweest op Lowlands?

   juist… exact 1x en dat was vanwege de armoede en heel laat boeken…

   dus… nee… die verwacht ik niet.

 3. Erik Jan

  Mooie lijst met laatste namen. Behalve Dekmantel weer weinig Techno, een genre dat dus (te?) weinig aandacht krijgt dit jaar.

  • GWv

   Naar mijn idee was het de laatste jaren wel erg veel Techno in de nacht. Dit jaar lijkt de organisatie op wat meer diversiteit aan te sturen naar mijn idee.

   Vind ik niet een heel groot probleem maar voor de verstokte technoliefhebber kan ik mij voorstellen dat ze niet blij zullen zijn. Een aantal jaren terug was juist Drum&Bass bijna volledig verdwenen maar gelukkig dit jaar weer goed vertegenwoordigd met o.a. I Am Legion en Camo & Crooked

 4. Mr.T

  Genre wat te weinig aandacht krijgt?!?! Punk, ska, reggae, hardrock, metal… Maar goed, dat heeft met smaak te maken.

  Echter wat mij opvalt is dat er ineens VEEL tickets te koop staan op Marktplaats.

  • Rob

   Helemaal mee eens, vooral de hardrock! Staan trouwens nu 850 advertenties. Ik schat twee kaarten per advertentie. Dus 1700 kaarten zijn er te koop via Marktplaats. Zelfs bij de illegale ticketbureaus schieten de kaarten onder de kostprijs. Wil je Lowlands altijd een keer meemaken maar heb het geld niet dan kun jij nu voor 125 – 150 euro kaartjes kopen. Diegene die een bod van dit prijsniveau niet accepteert blijft liever met nutteloze kaarten achter. Ik vermoed dat veel mensen volgend jaar wel uitkijken met het blind kopen van kaarten als je weet dat je kaartje ook ineens niet meer zo gewild kan zijn zoals andere jaren. Goede ontwikkeling.

  • GWv

   Wat mij nog het meest verbaasd van al die marktplaats advertenties is dat iedereen massaal ze er op knalt met de barcode zichtbaar.

   Die dingen kunnen nu massaal gekopieerd worden. Niet kopen dus.

 5. dirk

  Aah daar zat ik op te wachten!

 6. Maurice

  Hoorde overal: die grote acts komen nog wel. Asgeir komt, heeft Giel Beelen bevestigd, kijk naar pukkelpop, die komen ook allemaal naar lowlands…

  Wat blijkt: lowlands heeft ongeveer 60% van de toppers van pukkelpop te pakken.

  Ik ga wel hoor, ben erg blij met mijn gewonnen kaarten maar degene die nu nog met droge ogen beweert dat de tickets niet te duur zijn voor het aangeboden programma moet echt zijn roze lowlands bril af doen en eens verder kijken dan rapid razor bob…

  • Wouter

   Als je voor de toppers gaat, kom je bij Lowlands eigenlijk bijna altijd redelijk bedrogen uit.

   Ik denk overigens dat Lowlands dit jaar, waar ze voorheen vaak redelijk wat subtoppers hadden… nog nog wat experimenteler is geworden…

   Als je kijkt naar de festivaldruk in dat weekend… denk ik dat dat ook niet zo vreemd is… het is echt heel druk dat weekend…

   Anyhow… wat mij betreft een prima editie. Er zijn afsluiters die de Alpha vol gaan krijgen… ik ga zeker aan mijn trekken komen met nieuw en onbekend… maar … je hebt gelijk… het programma is wat aan de dunne kant.

   • Jasper

    Dat klopt wel Wouter, maar waar blijven al onze euro’s dan? Al die experimentele bandjes vragen een stuk minder dan de grote headliners. Toch is Lowlands zelfs in vergelijk met een Werchter gewoon duur. Tuurlijk, stukje aankleding en het culturele programma kost ook geld. Maar ondertussen begin het wel een beetje te gek te worden wat mij betreft. Voor mij waarschijnlijk het laatste jaartje Lowlands.

    • Wouter

     mee eens… en je goed recht… ik ben ook 7 jaar niet geweest…

     en toen ging het te veel kriebelen en kocht ik weer een kaartje…

     Je commentaar is echter niet nieuw… gaat al jaren zo…

   • Japz

    Hij doelt denk ik op de ‘Lowlands toppers’. Namen die niet mainstream zijn maar in de alternatieve wereld wel groot zijn, denk aan asgeir, war on drugs, etc.. Verwachtte hen bij dit lijstje namen te zitten, maar helaas.

 7. arjan

  Ja wat zal het zaterdag nacht gaan worden???
  Mischien komt mun droom uit en word het Drum and bass.

  Daar is genoeg dit jaar van

  YESSSS!!!!!

 8. Peter

  Erg blij met Maduk en Fred V & Grafix!!

 9. Lennart

  Ik ken geen van deze namen, het is mijn eerste keer en ik bekijk het maar zo;

  Zitten er artiesten tussen waar ik normaal ca 40 euro aan uitgeef. Jazeker 6 nou krijg je natuurlijk geen complete show maar dan heb ik al meer als de helft van mijn kaartje eruit.

  Misschien klaag ik volgend jaar wel ;)

 10. Erik Jan

  Experimenteel?

  Blaudzun, Skrillex, The Kik, Disclosure, Kaiser Chiefs, Camo & Krooked, QOTSA, Triggerfinger, Image Dragon heb ik allemaal al gezien op LL. En dan vergeet ik er nog wel een paar denk ik…

  Valt me nog mee dat The Opposites, Anouk en De Jeugd niet geboekt zijn.

 11. Robert

  Nieuwe namen ontdekken is altijd leuk. De hoeveelheid nieuwe namen is voor mij dit jaar aan de hoge kant. Ben wel benieuwd in hoeverre de tegenvallende bezoeksaantallen van DTRH (en de prognoses die dit met zich meebrengt voor de komende edities van DTRH) impact heeft op de budgetten (en daarmee programma) van LL.

 12. EddyMontana

  Zaterdagavond techno met Dekmantel, Gui Boratto en Gesaffelstein…?

 13. Koen

  Nu hoop ik (maar verwacht het niet) dat The National een headline-spot krijgt of in ieder geval langer dan een uurtje mag spelen.

  • Frank

   Stomae en The National spelen op de zaterdag. Mijn gok/vrees is dat Stromae de Alpha afsluit dan, The National de Grolsch. Maar ergens hoop ik nog steeds dat The National gewoon vlak voor Stromae in de Alpha staat. Zou altijd voor The National kiezen, maar zou toch wel heel graag Stromae ook willen zien.

   • Kirk Olson

    Als een dertien-in-een-dozijn house bandje als Disclosure al mag headlinen zegt dat een hoop over het programma inderdaad.

    @Frank: The National staat in de Grolsch, een uurtje voordat Stromae in de Alpha begint

    • Tommie

     Is het blokkenschema al openbaar gemaakt? Want ik kan nergens iets vinden over het programma

    • Frank

     @Kirk Olson Waar tover je deze wijsheid vandaan? Zou het op zich oké vinden, want dan kan ik nog wat van Stromae meepikken, maar goed. Ik zie het wel over een paar uurtjes.

 14. Bas

  Gewoon even op onderzoek uit, lijst Spotify helpt lekker mee. Lijst met veel “ontdek-potentie”! en 3x D’nB :-)

 15. VUIG

  Blokkenschema wordt morgen bekend, Tommie.

 16. Jeroen

  Helaas moeten we dan toch echt concluderen dat dit de minste lowlands line-up is die ik tot nu toe heb gezien (blijft subjectief natuurlijk). Dat er een geen grote namen zijn vind ik echt geen probleem, maar er zijn helaas ook echt veel te weinig kleinere artiesten waar ik me op kan verheugen. Het lijstje wat ik echt graag wil zien is minder dan de heflt dan die van voorgaande jaren en degenen die erop staan van mindere kwaliteit. Nogmaals: dit blijft subjectief en verschilt per persoon; maar als je kijkt naar de (veelal fantastische) line-up van een hoop concurrerende festivals dan heeft Lowlands het gewoon echt niet goed gedaan dit jaar.
  Wordt het daarom geen leuk festival? Nee natuurlijk niet! :) Ik weet zeker dat ik me top ga vermaken…maar ik ga volgend jaar wel nog een keer nadenken of ik hier 200 euro voor neer wil leggen.

U kunt niet meer reageren.