Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht mei: Lowlands is uitverkocht en de line-up krijgt structuur

Nu het festivalseizoen van start is gegaan en het nog maar elf weken duurt voordat we met zijn allen weer gezellig op die beruchte dijk staan, gaat ons Lowlandshart steeds harder kloppen. Hoog tijd voor ons maandelijkse overzicht van het nieuws. Wat zijn we afgelopen maand te weten gekomen?

Als je vaak naar Giel Beelen luistert, ben je al gauw getuige van de ene zelfbevestiging na de andere. Deze maand liet Jan Jaap van der Wal aan Giel weten de Juliet te komen bezoeken met zijn stand-up-show ‘Dystopia’. De Britse singer-songwriter Nick Mulvey liet op zijn eigen website weten naar Lowlands af te reizen.

Het straattheater is inmiddels bekend en ook de Juliet-line-up begint vorm te krijgen met War Horse, Buurman en Buurman XL en The New Rambo Generation. Een nieuwe tent (Romeo) zal onderdak bieden aan de literatuurliefhebbers onder ons.

Gelukkig werden er ook nog wat bands bekend gemaakt; Snoop Lion, Real Estate, The Blood Red Shoes en vele anderen prijken inmiddels op het affiche. En oja, daar kwam nog een Russisch kunstcollectief genaamd Little BIG bij. Uit onze peiling blijkt dat het vooral bij Queen Of The Stone Age en The National dringen gaat worden; zij zijn tot nu toe de twee populairste bands van de line-up.

Goed, dan was daar ook nog dat andere nieuwtje waar we ons de afgelopen maanden met zijn allen zo veel mee bemoeid hebben: Lowlands is 3,5 maand na het begin van de ticketverkoop uitverkocht. In een interview met 3VOOR12 liet Eric van Eerdenburg weten blij te zijn dat het ‘hyperige’ er van af is. Verder liet hij weinig los over het programma. Vergeet niet om voor onze nieuwe peiling te stemmen of je het eens bent met deze uitspraak of niet.

5 reacties

 1. Sven

  Boys Noize & Extrawelt

 2. markie

  Volgende week de rest van de namen toch? Tegen beter weten in hopen op:

  – Cake
  – The Killers
  – Muse
  – Kings of Leon
  – Foo Fighters
  – Jack White
  – Snowpatrol

  Of gewoon in ieder geval 1 van de bovenstaande namen:-)

 3. arjan

  kep ook nog een paar verzoekjes:P

  mozes and the first born
  the prodigy
  papa roach
  extrawelt
  oliver schories

  veel drum and bass dit jaar.graag op de vrijdag avond en niet op de zondag

 4. jelle

  Jack White zou nog best kunnen :) Foo Fighters doen denk ik volgend jaar pas de festivals in europa, anders zouden ze ook wel Werchter, Rock am Ring of Pinkpop doen

 5. Piet Hein

  Mijn voeten stinken in april vaak naar knoflook

U kunt niet meer reageren.