Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands nu dan toch uitverkocht

Zouden het die nieuwe namen van vanochtend geweest zijn? Lowlands is sinds vandaag – en 3,5 maand na het begin van de ticketverkoop – dan toch alle 55.000 kaarten kwijt.

Begin februari begon de kaartverkoop, die toen veel minder hard bleek te lopen dan voorgaande jaren. In 2011, 2012 en 2013 was het festival steeds binnen een paar uur stijf uitverkocht, maar nu bleef de teller steken op 50.000. Een maand later zei de organisatie tegen ons dat de kaartjeskopers zich druppelsgewijs aan de digitale kassa meldden. Sinds vandaag is het laatje met tickets blijkbaar dus leeg.

Als we Lowlands een beetje kennen (and we think we do), dan volgen er nog een of twee ochtenden waarop een paar honderd overgebleven of aan de zwarte markt onttrokken kaarten nog in de verkoop gaan. Dus mocht je lange tijd getwijfeld hebben en nu toch achter het net vissen, dan kun je daar nog op wachten.

Vanochtend maakte Lowlands de komst van onder meer Snoop Dogg, Kaiser Chiefs en Blood Red Shoes bekend.

8 reacties

 1. joppe

  niet dat t hoefde van mij, maar tis wel terecht denk ik. Een mooi en veelzijdig nummer vind ik. van volbeat tot stromae, naar kaizer chiefs en via portihead naar t DJ spul. op welk festival vind je die veelzijdigheid nou ?? en dan hebben we het nog niet over het cabaret, sprekers, dans enz deel. Super !!!! k heb er nu al zin in !!!

 2. SanderV

  Kan niet anders zeggen dan dat het een goede ontwikkeling is dat tegenwoording de namen eerder bekend gemaakt worden en men dus aan de hand daarvan kan beslissen om wel of niet te gaan. Het gehypde is er gelukkig af. Met het overweldigende aanbod aan festivals momenteel toch weer uitverkopen, en zoals hierboven reeds vermeld, niet meer dan terecht. Staat nu al een zeer breed programma op de rol en er komt nog zoveel meer bij. Lowlands blijft uniek, vaak gekopieerd, nooit ge-evenaard. Cheers

 3. Mr.T

  @ Joppe. Antwoord op je vraag: Paaspop.

  • joppe

   is daar cabaret, sprekers, Science, dans, theater, universety, een sauna, ?
   Ik dacht alleen (meer dan hoofdzakelijk) muziek toch ?

   • willie

    Concert @ sea is ook uniek, waar anders vind je een festival dat geheel om Blof draait?

   • Mr.T

    @Joppe.
    Muziek: check. (pop, punk, rock, balkan, metal, reggae, techno, etc. etc.)
    Theater met cabaret: check.
    Theater met allerlei onzinnige leuke zaken: check.
    Ballenbak: check.
    Sfeervolle aankleding à la Lowlands: check.
    Uitgebreid assortiment aan eten en drinken: check.
    Straat-theater: check.
    Bowlingbaan: check.

    Paaspop is al lang niet meer alleen op muziek georiënteerd. En wij gaan, met een oude Lowlands groep, nu 2 jaar naar Paaspop en vinden het geweldig! En let op, entree met camping was ik 95 euro kwijt.

    • joppe

     das niet verkeerd. Ik kom uit Breda, dus is bij mij om de hoek… maar ik heb het idee dat het weer altijd bagger is…. is mijn beleving hé, misschien zit ik er helemaal naast.

    • Mr.T

     Het weer, mja dat is een gok. Maar het is niet snel uitverkocht, dus je kunt laat die beslissing nemen. 2013 hadden we ijspegels aan de tent, echter zijn alle tenten verwarmd. Dit jaar was het weer geweldig, zonnebrand!

U kunt niet meer reageren.