Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands bijna uitverkocht

Na ruim anderhalf uur in de verkoop te zijn, is Lowlands bijna uitverkocht. Bijna ja, van de 55.000 kaartjes zijn er 50.000 verkocht. Het loopt dus minder storm dan we de afgelopen jaren gewend zijn.

N=10, maar ook wij merkten dat we gemiddeld genomen sneller dan voorheen door de wachtrij heen kwamen. De meeste reacties op Twitter waren niet anders.

Ook lijkt het aantal wachtenden in de rij vandaag niet boven de 11.000 te zijn uitgekomen, terwijl dat er vorig jaar wel 60.000 waren. Dat zou blijken uit een getal in je cookie die je positie in de wachtrij aangeeft.

Maar al duurt het wat langer dan voorheen, ook dit jaar stevent Lowlands weer af op een uitverkocht huis. Voor iedereen die een kaartje heeft: gefeliciteerd en tot over 195 dagen!

17 reacties

 1. Ro

  Let op dat jullie niet te duur worden…… En jullie je magie kwijt raken. Desondanks wens ik jullie veel succes. Ik heb al die jaren genoten. Voor mij is het niet meer op te brengen!

 2. patrick

  Haha, kaartje voor 195 eurie binnen 195 minuten dan nog 195 dagen wachten, tot dan

 3. Ro

  Pas het beleid aan… Jullie zijn te duur voor wat jullie bieden. En dat hoor je van iemand die 12 jaar naar Lowlands is geweest. Jullie prijzen jezelf uit de markt. Kostenplaatje voor 2 personen…. 700 + euro. Dus ik ga niet meer. Maar dat wil niet zeggen dat het een geweldig festival is. Ze is de mooiste van NL … Maar voor hoe lang nog…

  • Lieke

   just FYI, dit is niet de officiele LL site, dit is een fansite. Dus als je met ‘jullie’ de lowlands organisators bedoelt, ben je hier aan het verkeerde adres.

 4. Buddha

  Helaas (mede door crisis/back 2 skool) iets aan de dure kant… Qua sfeer etc kan geen enkel festival aan Lowlands tippen, maar hier wordt het een uitstapje naar Dour. Volgens mij wel een mooie vervanger van Lowlands

 5. pietjo

  Na eerst een stel kutsmoesjes te hebben bedacht om de prijsverhoging te verantwoorden heeft meneer van Eerdenburg de volgende smoes in huis om de tegenvallende kaartverkoop te verantwoorden: ‘dit jaar zijn niet alle media ingezet om de kaartverkoop bekend te maken’.

  Jammer dat hij niet een keer kan toegeven dat ze ze zelf verantwoordelijk zijn voor de tegenvallende kaartverkoop. Het zal vast uitverkopen hoor, maar dit is toch een teken dat er onvrede heerst onder het publiek?

 6. Dna

  Laat de organisatie weer terug komen op aarde. Waarom moet je de voorverkoop in februari starten? Start de voorverkoop gewoon wanneer het meerendeel van de bands bekend is. Dat zorgt ervoor dat je weet waarvoor je betaald. Na 5 jaar haak ik dit jaar af. Vond het programma de afgelopen 2 jaar erg onder de maat en daarnaast is het betaald parkeren in mijn ogen een belachelijke optie. Ik begrijp dat je het vervoer met de bus wil stimuleren echter komen we juist met de auto omdat al die spullen niet in de bus mee te nemen zijn. Daarbij vind ik dat wanneer je betaald parkeren invoert je ook moet zorgen dat mensen normaal weg kunnen rijden. Met de 2 uitgangen zoals het nu is duurt het soms uren voordat je van het parkeerterrein af bent. Ik denk dat de charme een beetje van LL af is. Het festival zal heus wel uitverkocht raken maar ik vind het signaal wel positief! Laten we weer normaal doen.

 7. Joppe

  och, wat maakt het uit dat die 5000 kaarten nog niet weg zijn… toen ik voor het eerst naar lowlands ging kreeg je vroege-vogel korting als je op een vroeg stadium je kaartje kocht, maanden later was het pas uitverkocht. Nee 50.000 kaarten in een paar uur verkopen betekend volgens mij niet dat men niet meer wil. Het overhypte is er wat af (god zij dank) over naar weer een normale verkoop. Best Kept heeft zijn verkoop al even terug gestart, zijn nog steeds kaarten voor te koop… ik bedoel maar. :-) easy does it. ik ga gewoon voor de 8ste keer weer met plezier !!

 8. Robert

  Is de organisatie juist niet heel erg bezig om die sfeer weer een beetje terug te halen zoals het “ooit” was?

  Juist met dingen als de titty twister (Oké, misschien een tikkie te klein) en het verbannen van mensen die zuiver komen om geld te verdienen (bekercrackies) op het festivalterrein zie ik terug dat ze wel degelijk proberen een breed aanbod aan te bieden, en een goede verhouding tussen alle bezoekers willen creëren.

  Mensen die alleen maar komen voor één muziekstijl of puur gefocust zijn op geld (Allerslechtste vibe op een festival) hebben volgens mij Lowlands, en een heleboel andere festivals, gewoon niet begrepen.

  Ik vind de prijsstijging ook kut, maar ik begrijp ze, deels, heel goed. En dat ze af en toe iets nieuws proberen dat totaal niet in de smaak valt (busregeling) is al veel vaker gebeurd. (Tiesto, 60.000 tickets, “surprise-acts”)

  Dat het vorig jaar zo vol stond in alle dance-tenten kwam volgens mij vooral door de regen en niet zozeer omdat iedereen persé bij Disclosure of Richie Hawtin wilde zijn. Ikzelf kan in ieder geval prima buiten een tent staan bij dat soort acts, alleen liever niet helemaal zeiknat en koud.

  Dat bepaalde mensen afhaken is te begrijpen, het is heel veel geld, en ja, de sfeer en line-up zijn in de loop der jaren veranderd maar dat is volgens mij meer tijdsgeest dan goed (vroeger) vs. slecht (nu).

 9. Ralph

  Ja hoor ze zijn binnen. Zojuist gebracht door de postbode. Kaarten voor Lowlands 2014 :)

 10. Uko

  Ik snap dat mensen niet zo van veranderingen houden, maar ik vind de wijzigingen goed te snappen.

  Parkeren betaald -> meer mensen carpoolen hopelijk dan en je staat wellicht ook minder in de file op maandag

  195 etjes -> beetje solo-optreden in den lande kost ook al snel tussen 15-40 (nog voor de servicekostenoplichting). Ik kan nu naar 20+ acts kijken met keus te over op LL, nog steeds een koopje feitelijk

  Einde bekerrapers -> hoor je mij niet over klagen

  Mag alleen wat meer hiphop komen ;-)

  Zin an!

  • willie

   Sommige acts zie ik ook wel voor een euro of 6 bij mij op de hoek, maar ik zie die vergelijking wel vaker, maar het grote verschil is wel dat ik bij losse shows de keuze heb welke acts ik ga zien, terwijl je op Lowlands dus uit een vijver moet gaan vissen.

   Dat de focus vooral ligt op het geld vind ik ook wat vreemd, want inderdaad echt duur is het allemaal niet, er zijn zelfs line-ups in Europa waar ik met gemak 250 euro zou over hebben, maar daarvoor heb ik in een vroeg stadium als een kaartje voor 99 euro kunnen kopen, daarvoor moet ik dan nog wel vliegen en verblijf regelen, denk dat ik de afgelopen jaren gemiddeld 450 euro uit heb gegeven om dat festival bij te kunnen wonen, maar elk jaar weer het gevoel gehad dat dat een koopje was ten opzichte van Lowlands.

   Daar zat een paar jaar terug voor mij het grote probleem, Lowlands liep qua programmering achter, boekte verre van scherp en de acts die de moeite waard waren werden na het festival afgeserveerd, omdat ze niet genoeg mensen trokken, zie nu ook weer met Nick Cave, terwijl er vorig jaar geen act relevanter was.

   Dat komt vanwege het veranderende publiek op het festival en de sfeer die daarmee is veranderd.

   De muziekliefhebber kan met een gerust hart Lowlands over slaan en dat is voor een muziekfestival toch schrijnend, dat je het er leuk kan hebben of dat het met een groep nog steeds gezellig is, zijn randzaken en niet het hoofddoel om naar een muziekfestival te gaan.

 11. Moosemies

  Ok, de kaartjes zijn duurder geworden… bijna 200 euro. Bam! Maar elk jaar worden kaartjes duurder, dus waarom niet dit jaar? Het is toch een logisch gevolg van alles. Btw, artiesten worden duurder en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Ik vind het verbazingwekkend dat mensen denken dat Lowlands het enige festival is dat niet duurder wordt. Bijzonder. Zij moeten hun ei kwijt, snap ik… zo ook ik. ;)

  Ik ga nu een wijntje drinken, die overigens ook bijna om het jaar duurder wordt, ik geniet er evengoed van.

  Cheers!

 12. joppe

  Nou Ja !!! de benzine aan de pomp is ook al duurder geworden, het lijkt wel een trend…. :-p

 13. Martin

  Zouden er echt 50.000 kaartjes zijn verkocht binnen twee uur ? terwijl tien dagen later de overige 5.000 niet zijn verkocht ?

 14. Joeri

  Ze mogen wel met een verdomd grote naam komen (Radiohead) en anders kom ik dit jaar niet..

 15. Sjoerd

  Lekker dat dit jaar al die zeikers er niet (meer) bij zijn. Wij vermaken ons prima!

U kunt niet meer reageren.