Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Kaartverkoop Lowlands ‘druppelt rustig verder’

Exact drie weken geleden begon de voorverkoop voor Lowlands 2014. Er gebeurde toen iets wat we al niet meer gewoon waren: er bleven kaartjes over. Inmiddels duurt het zelfs langer dan in 2010, toen Lowlands in acht dagen uitverkocht. Volgens de organisatie ‘druppelt’ de kaartverkoop inmiddels ‘rustig verder’.

Dat lieten ze ons gisteravond desgevraagd weten. Op 1 februari zijn “een goede 50.000 kaarten” in een paar uur tijd verkocht, zegt marketingmanager Bente Bollmann, en sindsdien gaat het dus druppelsgewijs. Exacte aantallen wil de organisatie verder niet geven: pas als het uitverkocht is, willen ze dat naar buiten brengen.

Lowlands verkocht in 2010 in acht dagen tijd uit; voor die tijd opmerkelijk snel. In de jaren daarna ging het steeds sneller: in 2011 duurde het iets meer dan twee uur, in 2012 net geen twee uur en vorig jaar waren de kaarten na drie kwartier vrijwel allemaal weg.

Er lijkt nu dus een kentering te zijn. Is het de onvrede over de verhoogde prijzen, de komst van concurrent Best Kept Secret, het verdwijnen van het Lowlandsgevoel? In elk geval is de enorme run op Lowlandskaarten nu voorbij. Dat heeft ook wel z’n voordelen, natuurlijk: wil je afwachten tot er meer van de line-up bekend is, dan kan dat nu.

29 reacties

 1. Kevin

  Het verdwijnen van het lowlands gevoel, ik vind echt dat jullie je enorm aanstellen. Ik ga dit jaar voor de 11de of 12de keer, afgelopen jaar was mijn leukste editie ooit! Waarbij het zogenaamde ‘lowlandsgevoel’ zoals jullie het populistisch genoemd hebben, optima forma aanwezig was.

 2. joppe

  ook ik heb “het gevoel” niet zien vertrekken. Natuurlijk veranderd er iets, dat is vanzelfsprekend. Waar mensen komen is er beweging….. maar ga gewoon weer (onderandere) voor het gevoel een 8ste lowlands mee maken dit jaar…. en man, ik heb er weer zin in.

 3. Maurice

  Met het niet uitverkopen van Lowlands lijkt heel de wereld op zijn kop te staan. Wat is dat nu… niet uitverkocht… vaarwel Lowlands… het was leuk al die keren…. No Way! Sinds 1998 ben ik van de partij en ook deze editie sla ik niet over. Het programma biedt elk jaar weer wat leuks en ook blijft de aankleding niet achterwege. Meer dan 50.000 verkochte kaarten kun je toch ook al bijna uitverkocht noemen? Als er straks simpelweg nog een paar sterke headliners bijkomen dan staat die teller zo op UITVERKOCHT. Dat mensen klagen over de prijs dat kan en mag. Het is niet goedkoop en de automobilist laten opdraaien voor diegene die met de bus komt rijmt ook niet helemaal. Maar als je dat niet allemaal niet kunt bekostigen moet je je ook niet druk maken over de prijs van munten en het omgerekende frites met van 1,5 munt.

  Er is veel geklaagd over dat het Lowlandsgevoel van bezoekers verdwenen is. Dat gevoel is voor ieder persoonlijk. “Het is mijn festival niet meer” wordt snel getypt. Voor velen die alle jaren zijn gegaan is ongetwijfeld veel meer veranderd in de loop der jaren. Van scholier/student naar een baan om je huis/vrouw/kind te bekostigen. Ook het tot midden in de nacht doorhalen is misschien wat beperkter geworden. Ja, Lowlanders worden ook een dagje ouder. Nou en? En nu al die trouwe Lowlanders zogenaamd afhaken is er nog geen probleem, elk jaar komen er nieuwe Lowlanders bij! Zij vullen graag dat gat. Dat wordt de nieuwe generatie Lowlanders die elk jaar zullen gaan. Dat bordje UITVERKOCHT komt er ook in 2014!

 4. john

  Er zijn door de jaren heen erg veel festivals bijgekomen en als je naar 1 of 2 festivals gaat heb je de meeste bands die dat seizoen optreden wel gezien… De meeste festivals brengen de namen van de bands al vroeg. Lowlands niet, is dus moeilijk kiezen uit al die festivals………. Je kan je geld ook maar 1x besteden…..

 5. peter

  Helemaal eens met bovenstaande, ga dit jaar voor de 3de x en kwam nu al in de verleiding na het zien van al die mooie namen maarja krachten buiten mij om (lees: dochter) toch maar weer een kaartje gekocht dus laat maar komen die zomer :-)

 6. jeroen

  Als ik het allemaal om me heen hoor …en zie …heb ik eigenlijk maar 1 ding erop t zeggen :lowlands is voor mij thuis en thuis is voor mij nog steeds lowlands ;)

 7. Ties

  Mooi om te zien dat er ook nog positief gereageerd kan worden op Lowlands. Voor mezelf wordt dit de 8e keer en zolang Lowlands bestaat kan ik het ook niet meer voor me om niet te gaan. Het is ondertussen echt mijn 2e thuis geworden en er is altijd weer iets nieuws om te ontdekken.

 8. Ralph

  Meer concurrentie van festivals en ook consumenten houden de houden nog steeds op de knip, ondanks de economie weer positieve cijfers laat zien. Het maakt niet zoveel uit. In 2009 was het rond 1 mei uitverkocht en de jaren daarna werden er records gebroken. Het maakt niet zoveel uit … Lowlands blijft het goed doen en hebben niet te vergeten ook een prijs gewonnen: http://www.youtube.com/watch?v=9K9jZvB1DR8

  Kortom het blijft een goed festival en de vele kritieken zijn juist goed voor de organisatie.

 9. Tim de Bruijn

  Het zou mijn 15e keer worden. Mijn 14e keer was echter de minste ooit, mede doordat er niet 1 band stond waar ik echt naar uitkeek, waar ik normaal baal van dubbels wist ik nu soms niet waar ik heen moest gaan. Als Pinkpop dan ook nog eens met een metal maandag komt incl. Metallica, dan gaat mijn geld dit jaar een keertje daar heen. Geen LL gevoel, wel Metallica!

 10. Lowlover

  Ik ken het volgens jullie genoemde ‘lowlands’ gevoel van de eerdere jaren niet omdat vorig jaar me eerste keer was, maar het gevoel wat ik vorig jaar had op lowlands is niet te beschrijven.

  Er was zo veel liefde van mensen om me heen, zo veel gezelligheid en de sweer was uitermaten ultiem. Ik kreeg zelfs van een random voorbijganger op de lowroad een pakje sigaretten in me handen gedrukt.

  Verder heb ik daar uitermate gezellige mensen leren kennen en heb ik het kaartje van het volgende jaar al weer in de pocket. Kortom, ik kan niet wachten tot het weer begint. En hoeveel er verkocht is boeit mij niet zo veel ;)

 11. Sander V

  Mooi dat er ook nog positief gereageerd kan worden. De afgelopen weken heeft ieder1 z’n zegje gedaan, nu wordt het tijd om de voorpret te laten beginnen. Voor mij inmiddels ook alweer de 12de editie en man wat kijk ik er weer naar uit! Even een paar dagen weg uit de realiteit en jezelf volledig overgeven aan alles wat daar in een weekend op je af komt. Dat is LL voor mij, nu en 12 jaar geleden ook al. Dit zijn de weekenden waar je jaren later nog over praat, hier worden herinneringen gemaakt, onvergetelijke momenten! Tot half augustus allemaal, dan komen we weer thuis.

 12. Pimm

  “Er gebeurde toen iets wat we al niet meer gewoon waren: er bleven kaartjes over”

  Die zin klopt niet helemaal ;]

 13. Rock

  Wat me opvalt is dat volgens mij alle azijnzeikers hun zegje nu wel gedaan hebben op de diverse Fora en er een beetje klaar mee zijn, want er nu overblijft zijn de positievelingen die er net als ik weer ontzettend veel zin in hebben.

  Helaas is onze groep van voorheen 20a 30 man gereduceerd tot 8 personen.. Maar dat is om de simpele reden dat iedereen toch een dagje ouder word en andere prioriteiten stelt…

 14. Wimpie

  Lowlands is dead!

 15. TS808

  Niet om het een of ander, maar ik 2010 verkocht lowlands zo snel uit omdat ze verkeerd hadden gemeld dat ze uitverkocht waren terwijl er nog 10000 kaarten beschikbaar waren. Daarna was iedereen in paniek en kocht gelijk een kaartje.

 16. pietertjo

  Mogen mensen niet kritisch zijn tov Lowlands? Moeten we met zn allen maar slikken dat van Eerdenburgh en co het festival tot op het bot toe uitmelkt door met kutsmoesjes te komen om 15 euro parkeergeld te vragen, het statiegeld te schrappen en de prijs wederom met 10 euro te verhogen? Geloof mij: wanneer Lowlands dit jaar met wederom een kut line-up komt dan verkoopt het volgend jaar niet eens uit. Mark my words.

 17. pietertjo

  Alleen het feit al dat het niet meteen binnen drie kwartier uitverkoopt moet toch een teken aan de wand zijn dat het publiek niet alles meer pikt en waarschijnlijk zijn heil elders zoekt?

 18. Joppe

  ocht, mensen willen weer eens wat anders. Ik ben dol op pasta, maar eet het ook niet iedere dag…. Ben het eens met Sander V…. laat de pret maar beginnen.
  Wie niet wil, zoek een ander festival, of blijf een jaartje thuis… ook niks mis mee hoor !!

 19. Marty

  Ja zeg wat een geneuzel dit artikel en sommige reacties. Kom eens door met mooie geruchten over artiesten en dikke acts…..

 20. Hautje Beckmann

  Erg vreemde argumenten mbt prijsverhogingen. Concurrentie met 8 andere festivals?? Dit zorgt er juist voor dat je de kosten om bands naar NL te halen kunt delen met andere festivals. Dit is dus helemaal niet duurder. Bands vragen wel een hogere gage omdat verkoop van CD’s in het huidige download-tijdperk niet meer is wat het geweest is. Maar dat vergeten we voor het gemak maar even.

  Daarnaast is het laten betalen van parkeergeld om daarmee een gratis pendelbus te financieren natuurlijk van de zotte. Stel dat iedereen daar gebruik van zou gaan maken… waarmee financier je dan nog de bussen? Juist! Ook dit is dus een systeem wat zichzelf (bij evt succes) opblaast?!

  Het is de opeenstapeling van alle prijsverhogingen. Het had LL gesierd als ze op zijn minst de statiegeld-prijs in mindering hadden gebracht door de muntprijs naar beneden bij te stellen… maar helaasch.

 21. Frits

  Ik heb ook voor dit jaar geen kaartje gekocht, na vele jaren bezoek en het voelt zooo goed!! Wat werd lowlands elk jaar meer kut, niemand van onze groep gaat meer en tot nu toe heeft niemand spijt. Lowlands is inderdaad.. dood..

  • joppe

   ik dacht altijd dat dood een statisch gegeven was. maar dood of leven blijkt, als het lowlands aangaat, vrij invulbaar te zijn…. :-)

U kunt niet meer reageren.