Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Quizzend het weekend in: de Lowlandsquiz

Wat is er nu mooier op vrijdagmiddag dan de Lowlandsquiz?

De vrijmibo!

Eh ja, dat klopt. Niet aan gedacht. Maar wat is er – behalve de vrijmibo – nu mooier op vrijdagmiddag dan de Lowlandsquiz? Precies, niets. Dus ga weer zitten voor de tweede quiz van dit jaar.

1. Eerst de Pixies zien, dan sterven. Dat was het gevoel tijdens het optreden van deze legendarische band in:2. The Whitest Boy Alive speelde vorig jaar de Grolsch-tent plat. Maar waar speelde ze de eerste keer, toen onze Boy nog maar een Boyke was?3. In 2000 werd Lowlands afgesloten door een act waarvan veel mensen zich destijds afvroegen of ze die plek wel waardig was. Om wie gaat het?4. Vijf acts met een mooie naam voor hun begeleidingsband, maar wie hebben het Lowlandspodium helaas nooit gehaald?

5. In 2009 kwam Snoop Dogg/ Lion naar de polder voor een soort Best Of-optreden. Maak de volgende zin af uit zijn hit ‘Drop it like it’s hot’: 'I’ve got the Rolly on my arm, and I’m pouring Chandon...'6. Hoeveel acts, films, schrijvers, etc. stonden er vorig jaar op het programma? We bedoelen dus elk programmaonderdeel, ook in de Tïtty Twïster, Mike, Juliet en Echo.7. Hoe zit het met de hormoonhuishouding van Lowlands, zijn er tonnen testosteron of heerst er meer oestrogene gezelligheid?8. Opzwepende wereldmuziek, wilde inheemse dans. Wie kan dat zijn? wie? Foto: ge'shmally  9. Mochten we één dieptepunt kiezen uit 20 jaar Lowlands, dan zouden de Sex Pistols hoge ogen gooien. In welk jaar speelden ze een tent leeg?10. Ja, ook gitarist Slash stond ooit op Lowlands, met zijn band Velvet Revolver. Maar waar is hij geboren?11. Wat staat er in het paspoort van Dizzee Rascal?12. Een recensie van 3voor12. Over wie gaat het?
... is nooit een heel grote band geweest. Deze plek in India is een mooie beloning voor jarenlang aan de subtop. De band komt op en zet 'Line by Line' in, zanger Hamilton Leithauser wandelt droogjes het podium op. Zijn jasje en broek vloeken, laten we het er op houden dat de broek verwassen is gedurende de never ending tour. Want wat is deze band op elkaar ingespeeld. Zou er een act op dit festival strakker en soepeler spelen?13. Calculators paraat! Vermenigvuldig de lengte van de nagels/spijkers van Trent Reznor (gemeten in inches) met het uur waarop Dolly Parton’s werkdag eindigt. Weet je het? Tel daar dan vervolgens bij op het aantal ‘Mercedes Benzjes’ die The Opposites ophalen in ‘Licht Uit’.14. Welke danseres was te bewonderen in de Tïtty Twïster?15. Voordat de Praatjesmakers een cd gaan beluisteren, lezen ze altijd de liner notes en bespreken ze met elkaar de cover. Welke cd deze keer?
6 reacties

 1. Joppe

  Man’ ik kan er nix van…. veel fouten… mag ik nu niet meer op t feestje komen ? :-)

 2. Stephan

  8 van de 15 goed, is best goed!!! Hahaha! Nog 4 maanden!!! Ik heb er nu al zin in!!!

 3. Bas

  Oei, 7 goed. Maar in ieder geval wel de praatjesmakers goed. Daar gaat het natuurlijk allemaal om!

 4. marijn

  Woehoe, 12 goed :-D

 5. Ferraro

  9 goed, zeer tevreden! het was weer een pittige.

 6. Martin

  Auw… 6! Jemig…

U kunt niet meer reageren.