Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Kijk ‘m shinen: de vierde Lowlandsquiz

Nog één keer oefenen voor de Lowlandspubquiz op 6 juli? Dat kan. We hebben weer 15 kersverse vragen over Lowlands. Veel plezier!

1. Vorig jaar zetten Charles Bradley and his Extraordinaires een fantastische show neer die het toegestroomde publiek versteld deed staan van pensioengerechtigde Bradley’s zang- en danskunsten. Maar in welke tent was dat?2. In het jaar 2000 mocht een lady of R&B & hiphop de Golf afsluiten op zondag, wie was dat?3. De afgelopen jaren kon je op Lowlands af en toe in Zuid Afrikaanse ‘zef’ sferen verkeren met dank aan verschillende boekingen uit die windstreek. Welke van onderstaande artiesten heeft Lowlands (nog) niet gehaald?
4. Wat is het verband tussen de volgende artiesten: I Blame Coco, Villagers & Miike Snow.5. Over welke bescheiden jongen gaat deze tekst?
Jongens en meisjes
Sletten en slettinnen
Kijk 'm daar
Kijk 'm shinen
Jullie weten wie het is
Hij komt naar je stad toe
Jullie weten waar ik het over heb
De enige de echte boogie-boy6. Je ziet hier de plattegrond van Lowlands 2006, maar iets wordt niet genoemd op de kaart. Wat? plattegrondLL7. Na al die jaren Lowlands University zijn we allemaal een stuk wijzer geworden, maar hoe hoog opgeleid is de Lowlandsbezoeker eigenlijk?8. Wie draait hier aan de knoppen? wie Foto: Merlijn Hoek9. Danko Jones was lang een vaste gast op Lowlands. Welk jaar speelde hij niet?10. We vertellen niets nieuws als we zeggen dat de Editors uit Engeland komen. Maarrr... welke stad?
11. Helaas dit jaar geen Arctic Monkeys op Lowlands. Wel speelden ze afgelopen vrijdag op Best Kept Secret het publiek plat. Dit lied kwam ook voorbij. Welk lied is dat?13. We gaan weer rekenen. Neem het aantal deuren in de Cinema Club. Vermenigvuldig dat met het aantal 'boroughs' in de ode van de Beastie Boys aan hun home town. Heb je dat? Tel er dan nog het aantal vingers van Jake Bugg bij op.13. De namen van de tenten op Lowlands volgen het systeem van de NAVO-spelling. Er zijn echter wel een paar NAVO-tenten gesneuveld door de jaren heen. Welke tent heeft nooit op Lowlands gestaan?14. De Praatjesmakers weten niet wat ze zien op deze drukke albumcover. Over welk album hebben ze het?15. Slayer is er in de loop der jaren niet vrolijker op geworden. Of wel? Zet de albums in chronologische volgorde.
6 reacties

 1. Rowin

  10 van de 15 en kon de geluidsfragmenten helaas niet afspelen vanaf deze plek.
  Dus goed gedaan van mezelf haha ;-)

 2. Saffie

  11 van de 15, whoop whoop

 3. Joppe

  Oei, durf t niet te zeggen …. ah toe ! …… neee dan mag ik vast niet meer komen ….. ( dikke schaam ) da was niet best :-)

 4. Marijn

  Ieder jaar gaat het beter :-) 12 van de 15 goed

 5. Ferraro

  Als is zaterdag 6 juli er met die prachtige hoofdprijs vandoor wil gaan, moet ik toch echt aan de bak: 9 /15.

 6. Martin

  Ohmegot! 10 goed! Ik moet vaker gewoon gokken.

U kunt niet meer reageren.