Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Doe weer mee met de Lowlandsquiz

Alle quizzers verzamelen. We zijn weer terug met de maandelijkse Lowlandsquiz. Net als vorig jaar, onder meer vragen over keiharde feiten, raad de artiest en – back by popular demand – de Praatjesmakers. En bovendien een maandelijkse vraag over Slayer.

1. Modderglijden tijdens het eerste concert van de Arctic Monkeys op Lowlands. Welke editie was dat?2. De psychedelische popgroepen Yeasayer en MGMT stonden in 2008 na elkaar in:3. Heerlijk avondje was gekomen, vorig jaar zondagavond rond een uur of 10. Je kon naast de Foo Fighters en The xx kiezen uit:4. Welke van deze mooie dames speelde het vaakst op Lowlands?5. Al jaren is Lowlands binnen enkele uren uitverkocht. Is dat altijd zo geweest? Hoe vaak verkocht Lowlands alle kaarten?6. Kijk hem trots zijn. Maar wie is het? 4923653751_0647d07565   (foto: Merlijn Hoek)7. Tim Knol (helemaal links) dirigeert het publiek tijdens de laatste Pop-O-Matic met St. Paul op Lowlands. Welk jaar? MarcoSmeetsNL_MAR1115_Grolsch_tent8. Uit welk land komt Fat Freddy's Drop?9. Beck speelde in 1995 en 2003 op Lowlands, maar welke naam staat er in zijn geboortecertificaat?10. Recensie op 3voor12. Over wie hebben ze het?
"In een jaar is hij gegroeid van de Lima naar de Grolsch. De gunfactor heeft XXX in elk geval, hij hoeft maar even te glimlachen en de meisjes vooraan barsten in krijsen uit. Verlegen zit hij met zijn akoestische gitaar op zijn schoot. Nergens voor nodig, want hij bewijst dat hij Grolsch-waardig is."11. De Lowlandsorganisatie deed in 2012 niet moeilijk over het watergevecht dat via Facebook werd georganiseerd, maar voor de veiligheid gaven ze wel richtlijnen voor de maximum omvang van de supersoakers, namelijk:12. Tussen welk groepje naamgenoten staat een indringer die nooit op Lowlands verscheen?13. Pak je calculator want we gaan rekenen! Hoe oud dacht Britney van de Alabama Shakes volgens de songtekst van 'Hold On' nooit te worden? Tel daarbij op het magische nummer van de De La Soul. Vermenigvuldig die uitkomst met wat volgens Radiohead 2+2 oplevert.14. Het is weer zover, de Praatjesmakers hebben een cd van de Beastie Boys uit de kast gepakt. De vraag is: welke?15. Lieve hardrockkinderen. Jullie wilden hardrock, jullie kregen hardrock. Daarom een maandelijkse Slayer-vraag. We beginnen makkelijk, zanger Tom Araya komt uit:
13 reacties

 1. Boemshakalaka

  Leuk, de quiz is weer terug!

 2. Dennes

  [spoileralert]Leuk, maar wel een beetje flauw om een film tussen de bands te stoppen.[/spoileralert]

  Kostte me weer een punt! ;)

 3. 180492003

  Zozo, 8 van de 15! Dit was best een lastige..

 4. brokenbranches

  @Dennes Heeeeeel scherp :-)

 5. Dennes

  Met deze vraagstelling had ik ‘m natuurlijk gelijk goed gehad ;)

 6. Maurice

  Aaaaargh 2 fout! Gave quiz mannen!

 7. MarkvdrHeijden

  Nu maak je een foutje, Maurice. Maar bedankt voor het compliment!

 8. Maurice

  Haha Ok, bedankt mannen en vrouwen dus dan? :-P

 9. lauwbuis

  7/15

 10. Ferraro

  Oeh! 11 vd 15! Wel met een aantal goedgelukte gokjes. Op naar ronde 2!

 11. Floris

  5/15…. zucht! Wel onwijs leuk dat er weer is :-)

 12. brokenbranches

  @Dennes Ja toch maar even dat ene woordje aangepast haha!
  @Maurice Precies :)

 13. Djoeke

  Oei. 9/15, ik moet toch wat vaker de lowlands historie doorspitten.

U kunt niet meer reageren.