Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Zusterfestival Lowlands eind juni 2014

Toeval bestaat niet. Dus mag je de plannen van Lowlands-organisator Mojo voor een zusterfestival van 27-29 juni 2014 best een rechtstreekse aanval noemen op het Best Kept Secret Festival, dat een week eerder zijn tweede editie beleeft.

Op de laatste editie van Lowlands plaatste de festivalorganisatie een mysterieus filmpje, waar we al over tweetten destijds.  Een locatie is nog niet bekend, maar in een artikel op 3voor12 wordt gemeld dat het evenement van 27 tot 29 juni gehouden wordt. Er is ook een Facebookpagina waar de komende dagen en weken meer tipjes van de sluier worden onthuld.

Marketing manager Bente Bollmann laat weten dat voor het tijdstip is gekozen omdat in die periode veel bands beschikbaar zijn, vanwege andere grote zomerfestivals zoals bijvoorbeeld Rock Werchter. Saillant is ook dat Pinkpop slechts drie weken eerder is.

Nu hebben we bij onze lessen economie altijd geleerd dat concurrentie goed is. Aan de andere kant zou de spoeling wel eens dunnetjes kunnen worden qua headlines, dus we zijn benieuwd. In elk geval is Arcade Fire in juni volop actief in het Europese festivalcircuit.

Update: op de Facebook-pagina werd de hint betreffende de locatie door sitebezoekers inmiddels ontrafeld: De Groene Heuvels, ten westen van Nijmegen. Op de Facebookpagina is inmiddels ook te lezen dat de voorverkoop zaterdag start. Kaartjes kosten 135 euro inclusief servicekosten inclusief camping. Acts worden nog niet bevestigd. Later dit jaar zijn ook bungalows of andere slaapgelegenheden te boeken voor het evenement.

Update 2: de regionale krant De Gelderlander is dieper in de materie gedoken. Ze melden onder andere dat de maximale capaciteit 18.000 is in het eerste jaar, en dat Mojo rekent op 10.000 bezoekers. Het festival kan volgens de gemeente in de komende jaren eventueel in capaciteit groeien. De gesprekken met Mojo lopen kennelijk al sinds 2012.

 

3 reacties

  1. olafdb

    Ik ben er denk ik niet bij. Best Kept Secret beviel vorig jaar erg goed. Daarnaast is er nog geen enkele artiest bekend. Bij Lowlands durf ik wel kaarten te kopen zonder dat er een line-up is, maar laat DTRH zich maar eerst bewijzen.

  2. Ralph

    Gisteren een kaartje gekocht. Ik ben benieuwd :)

  3. willie

    Zusterfestival? Het wordt gewoon door Mojo georganiseerd, waarom wordt hier dan niet verder over de activiteiten van Mojo bericht?

U kunt niet meer reageren.