Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Weerbericht: prima festivaltemperaturen, maar mét buitjes

Goedemorgen! Hier de laatste update over de weersverwachtingen. We doen het iets uitgebreider dan de voorgaande dagen, omdat dit het laatste, meest definitieve overzicht is. Dus, without further ado: het weerbericht per dag, gebaseerd op de verschillende weerstations.

Vandaag

Aan de regen ontkomen we vandaag niet in Biddinghuizen. Veel is het niet: Weer.nl noemt 1 millimeter, Weeronline houdt ’t op 0,6 mm. Ergens rond 12:00 uur vanochtend komt ’t aan, volgens Buienradar. In de loop van de middag klaart het alweer op en met wat geluk houden we het dan droog de rest van de dag. Kortom: tentje opzetten kan droog, en je haringen steek je soepel in de vochtige grond. Het wordt net iets warmer dan 20 graden.

Vrijdag

Een mooie eerste festivaldag, we kunnen niet anders zeggen. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al kan een minibuitje in de middag voor wat verkoeling zorgen. Dat mag de pret niet drukken: het wordt tussen de 24 en de 26 graden.

Zaterdag

De zaterdag wordt iets kouder: zo’n 22 of 23 graden. Ook het enkele buitje komt waarschijnlijk wel langs. Veel is het wederom niet: een millimetertje, waarschijnlijk in de middag of avond.

Zondag

We kunnen er niet omheen: zondag wordt de minste dag, wat het weer betreft. Het KNMI geeft 90 procent kans op neerslag, en er gaat meer vallen dan in de voorgaande dagen. Ook waait het harder en is het kouder; hoogstwaarschijnlijk duikt de temperatuur voor het eerst tijdens Lowlands 2013 onder de twintig graden. Zorg er dus voor dat je een poncho of regenjas inpakt (en misschien een kleedje om op te zitten).

3 reacties

 1. Martin

  Qua temperatuur op zich wel lekker. Zeker na de warmte van vorig jaar. Maar ik ben toch geen fan van regen hoor. Bah.

  • Ferraro

   Dan zit er maar 1 ding op, Martin. Als het regent de moshpit in, in de Alpha of Grolsch. Of twerken in de X-Ray. Voor jou hoop ik op wat druppels als Major Lazer losbarst.

 2. Mel

  Mudslide!!!

U kunt niet meer reageren.