Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Welke headliners maken nog kans op een plek op Lowlands?

Manmanman, wat was dat weer fijn, dat speculeren over welke headliners op komende Lowlandseditie zouden kunnen opduiken. De ‘bewijslast’ die we in het betreffende artikel van eind januari aandroegen was natuurlijk flinterdun. Inmiddels zijn we zo’n twee maanden en 35 namen verder en kunnen we op basis van de line-up van andere festivals en de tourschema’s van de bands een meer gefundeerde gok doen. Wie maken nog kans, wie komen er zeker niet?

Voor deze update nemen we vooral de concurrentie tijdens het weekend van 15 tot en met 18 augustus onder de loep. Naast Lowlands zijn er in deze periode nog elf andere grote(re) festivals in Europa waar het fijn kamperen en muziek luisteren is. Bijna dagelijks worden we overspoeld met nieuwe namen voor een van deze zomerfestivals.  En allemaal vissen de organisatoren in dezelfde bandjesvijver.

Als je door die lawine van namen nog wijs kan worden wie waar en wanneer komt, ben je een behoorlijke nerd (wat leuk, wij ook!). Voor degenen die wat nuttigers te doen hebben in hun vrije tijd, hebben we de grote vissen en de vijvers op een rij gezet, voor zover nu bekend is.

De vijvers

Allereerst kijken we voor de headliners naar onze zuiderburen, waar het feestgedruis van Pukkelpop op donderdag 15 tot en met zaterdag 17 augustus is gepland. Op dezelfde data vinden we ook Frequency (Oostenrijk), het meer op indie gerichte Green Man festival in het prachtige Wales en het tamelijk onbekende – maar al 23 jaar bestaande – Franse La Route du Rock. Lowlands dubbelt met een viertal festivals; het nieuwe Rock ‘n’ Heim  bij onze oosterburen, het eveneens Duitse Highfield-feestje waar vooral het stevigere werk wordt uitgenodigd en het voornamelijk op elektronische leest geschoeide MS Dockville (hé, ook al in Duitsland). Wordt er ook nog gerockt in Engeland op 16, 17 en 18 augustus? Jazeker, en wel op Beacons, waar de betere indiebands hand en hand lopen met fijne elektronische acts.

De organisatoren van het Engelse V Festival beschikken over een aardige bankrekening, want ook dit jaar geven er enkele grote namen op zaterdag 17 en zondag 18 acte de presence. Op het gebied van ééndaagse festivals poept de organisator van Rock ‘n’ Heim er nog een tweede feest uit, Rock im Pott (zondag de 18e). En nu Eric van Eerdenburg in ons interview heeft aangegeven dat er deze editie meer gerockt kan worden, zullen de metalheads onder ons zullen ook Elbriot op zaterdag 17 augustus in Hamburg in de gaten houden.

De vissen

Op basis van de bekendgemaakte namen denken we dat we Franz Ferdinand, Editors en ijzervreters Nine Inch Nails en Slayer als headliners mogen begroeten. Dat zou betekenen dat er nog ruimte is voor een paar mooie, grote namen. Welke vissen zwemmen er half augustus nog meer in de buurt van Biddinghuizen?

In de categorie Grote naam maar te duur vinden we Eminem, Kings of Leon en Beyoncé (ja, die is ook in de buurt). En afgezien van de financien lijken dit ons niet het type namen waarin Lowlands geinteresseerd is.

In de rubriek Oud(er) maar nog niet versleten staan Neil Young en Nick Cave. Er valt over te discussiëren of ome Neil wel past op Lowlands. En voor Nick Cave is een niet onbelangrijke bijkomstigheid dat hij 15, 16 en 17 augustus al geboekt staat voor andere gigs. Meestal gunnen bands de keel en andere lichaamsdelen een dagje rust als ze 3 dagen achter elkaar opgetreden hebben . Maar misschien is Nick hongerig genoeg om er op de 18e nog een vierde optreden op rij uit te persen.

Onder de G van GRAAG (maar onmogelijk): SOAD, Deftones en Tenacious D. Deze heren zijn het complete Lowlands-weekend helaas al onder de pannen. Mocht je nog energie en geld over hebben na Lowlands, dan kun je System Of A Down op woensdag 21 augustus wel zien in de Ziggo Dome.

In de kleedkamer van FC Daar zijn we weer zit The Prodigy – Pukkelpop-headliner op vrijdag de 16e – te trappelen van ongeduld om de festivalweides kapot te spelen. Maar of we ze ook op Lowlands zullen aantreffen? We betwijfelen het. Echter, gezien de headliners van de afgelopen jaren is een grote dance-act als afsluiter (Skrillex 2012, The Prodigy 2009, Underworld 2008) niet ondenkbaar.  Zou Eric nog een groot elektronisch konijn uit z’n hoed toveren dit jaar? De spoeling aan grote, credible dance-namen die deze zomer touren lijkt nogal dun.

In ons ‘Line-up voor Lowlands 2013’-artikel droomden we hardop over headliners als Blur, Atoms for Peace en Marcus Mumford en zijn zonen. Deze namen ontbreken vooralsnog op de affiches van de genoemde festivals. Maar het blijven nog steeds grote kanshebbers voor de overgebleven plekken. Blur draait een week voor Lowlands nog warm op Sziget, Atoms For Peace maakt in juli en september een rondje langs de velden en de familie Mumford doet de eerste en laatste week in augustus USA en Canada aan, een gapend gat achterlatend omstreeks Lowlands. De grote festivals rond Lowlands, zoals Sziget (een week ervoor) en Reading (een week erna), hebben tot nu toe geen opvallende, nog niet genoemde Big Guns aangekondigd (Green Day, bevestigd voor Reading, laten we vanwege financiële redenen even buiten beschouwing).

Met nog vier maanden te gaan voor de Lowlandspoorten openzwaaien, zetten wij ons geld voorlopig op Blur. Nee, op Mumford & Sons. Of toch op die woenstijnrockers waarvan de naam met een Q begint… ?

Wat denk jij?

77 reacties

 1. Mou

  Ik hoop nog op MGMT, maar die lijken niet naar Europa te komen deze zomer.
  Blur zou me wel gaaf lijken alleen zijn die overal al bevestigd dus ik betwijfel of Lowlands er nog mee gaat komen.
  M&S, leuk maar niet meer dan dat. Ach er hoeft van mij ook niet per se een grote naam nog bij, leuk wordt het toch wel.

 2. SjoerdieV

  Ik vind het erg dubieus en kwalijk wanneer Eminem niet geboekt wordt. Onbegrijpelijk! Hij staat toch ook op Pukkelpop? Is hij daar dan niet te duur voor? En waarom zou Eminem niet op LL kunnen staan? Een paar jaar terug stroomde de gehele Alpha vol voor Snoop Dogg, dat kan dan wel? Dat vind ik nog veel minder een LL artiest dan Eminem. Daarbij weet ik zeker dat je er heel veel mensen wel een plezier mee doet! Mij in ieder geval. Ik krijg haast het gevoel dat EvE de laatste jaren iets tegen hip-hop heeft. Dit wordt mijn 9e LL, ik heb het genre hip-hop in de jaren steeds schraler zien worden terwijl de dance zwaar zijn intrede doet. Ook dat vind ik jammer!

 3. Bas

  Ik hoop heel erg op Macklemore, nu bekendheid aan het krijgen dus past in hetzelfde rijtje als will and the people en of monsters and men vorig jaar (niet qua soort muziek natuurlijk ;). Verders hoop ik op een meer deephouse en techno georienteerd nacht programma… Julio Bashmore voor vorig jaar laten inhalen, voor de rest Joris Voorn, Kolsch, Todd Terje, Gaslamp Killer, Gui Borrato, Beardyman, Laurent Garnier, Maya Jane Coles, Deetron, ame, Dixon, tensnake, dubfire, boys noize,, justice, cajmere, Noir, Olivier koletzki, Edu imberon, soul clap, Seth troxler…

  Maar de grootste droom blijft… Daft Punk

 4. 180492003

  @SjoerdieV

  Pukkelpop heeft wel vaker grote namen, o.a. Metallica en nu dus ook Eminem. Ik denk dat Eminem wat aan de dure kant is (helaas).

  Maar ik ben het wel met je eens dat EvE eens wat meer hiphop mag gaan boeken buiten de standaard Nederlandse acts als De Jeugd, The Opposites en Fresku.

  Er is vaak genoeg de discussie dat er meer harde muziek op Lowlands hoort te staan, maar als je tegenwoordig één buitenlandse hiphopnaam voorbij ziet komen mag je heel gelukkig zijn. Wat dat betreft doet Werchter het veel beter, die hebben sinds de intrede van The Barn een boel hiphopnamen geboekt!

  Ik ben overigens wel heel blij met Kendrick Lamar hoor!

 5. Indiaantje89

  @SjoerdieV: Eminen kost blijkbaar +/- 1 miljoen euro om te boeken. Dus te duur voor Lowlands normaal gesproken. Pukkelpop heeft dan ook een groter Budget dan Lowlands. Denk dat Snoop Dogg toch behoorlijk wat minder vraagt.

  Vergeet men hier niet de “underdog” Biffy Clyro te melden? The Prodigy kan niet aangezien die exclusief op Indian Summer Festival staan.

  in de VS/Canada tourt The Cure nog op o.a. Lollapalooza en Osheaga. Beide festivals die toch al wat overeenkomsten hebben met Lowlands. Lijkt me ook nog een outsider. Ik denk dat Pukkelpop ook niet The XX laat headlinen. Ook The Smashing Pumpkins hebben nog geen Nederlandse Festival optreden bekend gemaakt (al hoewel ze naast Paradiso en 013 denk ik niet meer aan LL gaan beginnen).

  We zullen zien :-)

 6. jos

  Neil Young! Neil Young! Neil Young! Deze oude baas past overal!

 7. vvessel

  Blur zou geweldig zijn, geef ze een Alpha en dat komt wel goed. Queens of the Stone Age is altijd gewenst, maar acht de kans klein door Pinkpop. Zelfde geldt voor Phoenix.

  Vlak vooral Biffy Clyro ook niet uit. Had verwacht dat ze met hun stadionrock wel naar Pinkpop zouden gaan. En ze zijn de 18e in Duitsland, genoeg tijd om langs Biddinghuizen te komen.

  Hurts staat ook niet op Pinkpop, Lowlands lijkt mij een save bet.
  Wavves, kan Lowlands niet missen. Cold War Kids misschien?

  In de categorie ‘(nu nog) klein maar heel fijn’: PEACE. Maandag in Paradiso dus kom in augustus nog maar een keer a.u.b.

  Oh ja, dance. Kavinsky?

 8. Roos

  op mijn verlanglijstje staan mumford and sons, of monsers and men, will and the people, prodigy en emimem mag zeker ook komen!
  als een van deze komt ben ik helemaal blij!

 9. Puck

  Ben Howard staat de eerste twee dagen van Lowlands op festivals in de UK, maar er is nog ruimte op de zondag.. Zou wel heel leuk zijn.

 10. Liske

  The National. En dan klaag ik nooit meer. En ga ik met een glimlach 10 uur op die dijk staan.

 11. Maurice

  Ik hoop nog steeds heel erg op Mumford & Sons als afsluiter van het festival, maar gezien die in augustus nog enkel in Amerika optreden lijkt me dit met de dag sterker worden. Maar goed, het Lowlands weekend zijn ze nog steeds vrij dus ik blijf hopen!

  The Prodigy zou ik ook erg vet vinden maar stonden volgens mij al exclusief op Indian Summer…

  Eminem zou stiekem wel episch zijn en mag van mij best komen. Maar betwijfel of die echt goed op Lowlands past en of hij wel haalbaar is.

  Verder hoeven ‘de oude rotten’ Neil Young en Nick Cave van mij niet echt te komen. Blur zou ik dan wel weer lache vinden.
  Maar goed, ik hoop stiekem nog op Mumford and Sons maar ik geef eigenlijk gewoon meer om een goed dag/nachtprogramma en een hoop gezelligheid :)

 12. Jim

  Queens of The Stone Age op Lowlands, zou ik zelf persoonlijk wel heel erg tof vinden. Hebben jullie ook al gekeken naar Beady Eye? Die komen binnenkort met een nieuw album en de vorige keer in de Grolsch was het niet helemaal goed gevuld maar misschien dat ze ze dit jaar nog een kans geven aangezien ze zelf beweren dat hun nieuwe album grootser en beter wordt dan het debuut. 16/17 Augustus staat er voor Beady Eye ook al een optreden gepland in Engeland. In 2011 speelde ze op zaterdag nog in Engeland en de volgende dag waren ze alweer in Nederland om op Lowlands op te treden. Dus qua reis zou het niks moeten uitmaken voor de heren van Beady Eye.

 13. Joeri

  Daft Punk

 14. kromme

  metz, japandroids, thee oh sees, iceage, nick cave/grinderman/dirty three, the vaccines, devildriver, cancer bats, reptile youth & dinosaur jr!
  groot zat qua naam hoor!

 15. Arnout van Kooten (@arnoutvkooten)

  Flogging Molly is rond die tijd in de buurt.

 16. Dogui?

  Wat is er mis met Kings of Leon? Lijkt mij heel gaaf! Daft Punk is ook een dance act waar ik van droom… Afwachten, afwachten….

 17. lowrider

  Regina Spektor staat op Sziget, Haldern en Frequency… is dus in de buurt, hopelijk komt ze!

 18. Joppe

  Mumfort en zn makkers vind ik eigenlijk niets aan. Incubus daartegen zouk wel leuk leuk vinden. Verder ben k eigenlijk blij met het feit dat ik er weer bij ben.

 19. kees

  Raconteurs? Death weather? Jack White?

 20. Steven

  Macklemore, Daft Punk, Speedy J en Sticks bitte?

 21. QStel

  Kraftwerk?

 22. Paco

  Daft Punk graag als dance act dan. Prodigy ook vet, maar kennen we al. Verder inderdaad seth troxler erbij, die moet nog inhalen na zijn afzegging en lekkere deephouse en techno ipv het zo gehypte kutstep…Verder Dearworld graag, braken op paaspop wederom de tent af! Mooie electronische band van Nederlandse bodem!

 23. Ferraro

  @vvessel @Indiaantje89 Biffy Clyro had idd in dit artikel kunnen staan. Naast een optreden op Rock im Pott zouden ze ook op Rock ‘n’ Heim staan, dus nog 1 dag beschikbaar voor LL. Fingers crossed…

 24. pieter

  The Strokes: hebben die dit jaar nog een tour gepland na de release van hun nieuwe album? Wil die gasten al jaren eens live zien, en dan met name voor het oudere werk!
  Eminem mag van mij van mij thuisblijven, heb niet zoveel met rap, en al helemaal niet live. Dizzy Rascall was wel goed een paar jaar geleden in de India. Mumford and Sons begint wel erg afgezaagd te worden nu, laatste cd van ze is verschrikkelijke eenheidsworst.
  Nick Cave, Prodigy, Queens of the Stone Age: allen helemaal goed!!

 25. Tim

  Pleasse!!!!! Daft Punk! mocht het nodig zijn ben ik best bereid een paar centen meer te betalen voor een biertje!(en cancel Anouk!!!)

 26. Tony P.

  Anouk??? Mijn god, daar moet je toch niet aan denken! Ik vind sowieso dat artiesten die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival een toegangsverbod voor Lowlands moeten krijgen. Behalve dan misschien die Sieneke, de zangeres van dat undergroundnummer Sjalalie-sjalala. Dat zou wat mij betreft een mooie headliner zijn. Maar ja, die is natuurlijk onbetaalbaar…

 27. Rockingmonkey

  Altijd dat gezeur en gezever op elkaar.
  Kan mij het nou schelen of er een anouk/within temptation of Blur & Daft punk staan. Aan het einde van de rit zijn er voor iedereen genoeg artiesten die je wel leuk vind.

  Als dat niet zo is, heb je volgens mij toch echt een ticket gekocht voor het verkeerde festival.

  Dus wensen mag iedereen hebben, maar ga niet zo lopen zeiken op elkaar :-)

  Lowlove he, die site heet niks voor niks zo ;-)

 28. Woud

  Van mij mogen Boys Noize & Vitalic wel komen… Hoop ook op een Rauw nacht, aangezien ze 10 jaar bestaan zou tof zijn… oja en crystal fighters hebben ook een nieuwe plaat uit…

 29. arjan

  the prodigy!!!!!!!!!!!!!!!!

 30. boiledgoose

  Daft Punk komt met een nieuw album en lijkt me een mooie kandidaat, en The Strokes lijkt me ook een heel leuk idee (nadat ze de vorige keer net niet geboekt zijn).

 31. Joppe

  Geen headliner maar wel leuk zou ook Jaya the cat zijn. Hebben net een nieuw album uit en spelen ook op plaatsen als zwarte cross. Zijn uit boston maar gevestigd in amsterdam, dus altijd in de buurt :-)

 32. Tony P.

  Waarschijnlijk is de Alpha te klein, maar dromen kan altijd: http://www.youtube.com/watch?v=FrRcVkLUVZA

 33. LR

  Uiteraard wel Eminem, hij zal net als Snoop de tent rocken. Of Q-Tip die nog iets goed te maken heeft van de vorige keer. Qua stevige gitaren hoop ik ooit nog op Biohazard, Madball en Peter Pan Speedrock, meer de punkie hoek door Pennywise en Offspring. Ska mag No Doubt, Madness of The Selecter komen verzorgen. En Nederlandse nieuwe graag Niveau Riche met Mr. Polska, Yellow Claw en Flexican met Sef. Nu Nog watgoede reggae klanken in de middag en t feest is compleet. Genoeg keuze lijkt me zo.

 34. Sjampie

  Ik wil Tyler op Lowlands. En nog meer hiphop. Fucking financiën. BKS kost iets meer dan de helft en hun hebben Sigur Ros en Portishead en is niet eens uitverkocht. Als lowlands nou fatsoenlijke grote namen plannen inplaats van die kopie-paste meuk. En fucking Foo Fighters buiten je legeau noemen. Stop met je werk faggit en krijg wat ballen. Anders heb je het de komende jaren moeilijk. Beter er meer festival zoals LL en BKS in NL. Meer keuze en minder gezeur.

 35. Nielzsche

  Vampire Weekend?

 36. Dirk

  hollywood undead komt deze zomer ook naar nederlands, 2 vliegen in 1 klap; Harde muziek en hiphop! ik zou er heel blij mee zijn!

 37. Joost

  Blur, The Smashing Pumpkins, Atoms for Peace, The Cure of Neil Young als headliner zou wel echt vet zijn.
  Verder zouden bands als The Pigeon Detectives, Parov Stelar en Kashmir perfect zijn voor in de India. En bands als Little Comets, Dog is Dead of I Am Blazing Lights super gaaf voor in de Charlie!

  En laten we dan a.u.b. losers als Queens of stone age, Eminem of Kings of Leon thuis laten!

 38. Nouky

  The Prodigy, Pleassseee!

 39. Gijs

  Bij Graag maar onmogelijk mist wel echt het meest mysterieuze electro duo. Daft Punk! Ik blijf lekker dromen..

 40. Neluss

  Lowlandss check de hele Dekmantel festival!, al die namen zou ik erg graag op lowlands zien o.a. Midland, planetary Assault systems, Karenn, , Scuba, Bicep, Legowelt

 41. Marty

  Ik zou Rodriguez wel eens willen zien op LL. Einde middag in de Grolsch tent, lijkt me wel wat!

 42. Bart

  The Sugar Man!

 43. Boekenkist

  Voor mij graag Black Rebel Motorcycle Club!!!

 44. sdnalwol

  Ik blijf hopen dat Eminem komt, alhoewel dat in mijn opzicht financieel niet haalbaar is voor Lowlands. Ik ben in ieder geval al suuperrrrr blij met Protoje. Die stond al op mijn verlanglijstje en had ik niet verwacht. Namen die van mij ook mogen langskomen zijn Soldiers Of Jah Army, Modestep, Daft Punk, Tyler the Creator en (misschien niet typisch lowlands, maar ik denk dat het een verbazingwekkend groot succes zou zijn) Waka flocka flame.

 45. gekkegoeie

  Tyler was vorige keer dat ie op lowlands stond niet bepaald een succes geloof ik. Hij staat ook op best kept secret trouwens.

 46. Jop

  Blur! Ja!

 47. Dogui?

  Een NOFX, Pennywise, of een Offspring zou er ook nog bij mogen! :D

 48. Joppe

  NOFX staat 11 aug in 013, tilburg. Lijkt me sterk dat ze rond blijven hangen tot LL ….. helaas.

 49. Gert

  MGMT moet komen, zo ook Frank Ocean, The Prodigy, QOTSA. Ook leuk lijkt mij voor de nederhop is Boef en de Gelogeerde Aap (vorige keer in de xray was moeilijk hard)! Ik betwijfel het of Tyler The Creator op LL zal staan aangezien hij ook al op Best Kept Secret staat. En voor alle mensen die zeggen dat LL niet genoeg hiphop boekt, Kendrick fucking Lamar komt. Natuurlijk hoop ik ook op Daft Punk met hun nieuwe album, dat zou echt geweldig zijn..

 50. Chelsea

  Gister bij het concert van FUN in tivoli maakte ze bekent dat ze van de zomer weer in Nederland zullen zijn! Ik hoop zo dat ze even langs komen in Biddinghuizen..

 51. martijnnn

  The breeders!!!

 52. jurkstruggles

  overigens heb ik uit zeer betrouwbare bron ontvangen dat de zweedse metalband before my damnation dit jaar een kans maakt om lowlands te bezoeken. uiteraard geen headliner, maar bands zijn bands.

 53. CubaPete

  The Prodigy staat inderdaad ‘exclusief’ op ISF maar het zou zomaar kunnen dat die exclusiviteit vervalt als het festival in juni geweest is… Hoop doet leven :)

  Verder lijkt het me leuk om Ska-P weer een keer te zien en ook Hadouken! en The Qemists zou ik wel een keer op Lowlands willen zien, maar dan hebben we het niet over headliners…

 54. King

  Nouveau Riche en Kraantje Pappie lijkt mij echt heel vet, en zoals hierboven vermeld moet de organisatie even goed naar de Dekmantel Festival line-up kijken!

 55. martijn..

  wat betreft de techno liebing of speedy j…lekker stevig..

 56. Wollevieray

  Inderdaad nog wat techno erbij knallen, en weer zo’n avondje drum ’n bass!! Vorig jaar helemaal uit m’n panty gegaan bij netsky etc.

 57. Wollevieray

  En dan vergeet ik nog even te melden dat ik al ontzettend blij ben met: Editors, Ben Pearce, The Lumineers. Alabama Shakes, Franz Ferdinand, Foals, Chvrchedisclosure, en jacco gardner!s

 58. Quirijn

  Even headliners aside,

  Ik mis nog een beetje de trippy side in de line up. Moderat is natuurlijk hemels, maar ook wel hard. Waar blijven de namen zoals Todd Terje vorig jaar? Langdradige en hele diepe deephouse of triphop. Nog beter – Eric zei zelf in zijn interview dat hij nieuwe stromingen wilt boeken – glitchhop en neurohop. Bijzonder kleine genres met zoveel potentie…

  Ik pleit dan ook voor de volgende namen (‘groot’ en klein):
  Bonobo
  Emancipator
  Jamie Woon
  KOAN Sound
  Kursa
  Trentemøller (Ja was er 2 jaar terug, maar wat een succes!)
  Shlohmo
  Sleep Party People
  Røyksopp

  Verder zou iets uit de Drum & Bass scene mij ook wel goed doen!
  Neosignal met hun nieuwe EP en komende album..
  Steeds groter wordende Mefjus?
  Emperor, Sub Focus (altijd leuk), of onze eigen Noisia / Black Sun Empire. Tinlicker, BSE’s nieuwe project (techno) ook erg welkom.

  Ik zou zo nog een eind door kunnen gaan met namen die (helaas) velen van jullie weinig zeggen, maar voor mij zou de ultieme artiest toch Bonobo blijven. Na al die jaren blijft het zulke gedefinieerde muziek. Zo anders en zo geniaal.. En als je het mij vraagt past het heel goed in de LL sfeer.

 59. Tim Tyler

  Bonobo is inderdaad heel erg dik! Nieuwe album “the North Borders” zit ook geweldig in elkaar en zijn muziek zou prima passen in de India ergens aan het einde van de middag. Leest u mee meneer van Eerdenburg?

 60. Ties

  Sinds Animal magic heb ik bonobo langzaam zien groeien. 2 jaar geleden bij een dj-set in paradiso stond ik in de rij en was het nog zo dat de meeste mensen zeiden: ‘Wat is dat bonobo eigenlijk? De naam klonk wel grappig en het was maar een tientje.’ Nu krijgt hij Tivoli zo snel vol dat er naar een grotere locatie moet worden geweken. Hij blijft in bekendheid groeien en met zijn laatste creatie heeft hij bewezen dat het niet voor niks is. Alstublieft Eric, wil je Bonobo voor ons boeken?

 61. Noëlla

  Regina Spektor prettypleaaase :)

 62. Dennes

  Niemand die hem ooit noemt, maar ik zou Calvin Harris als zeg maar hedendaagse ChemicalBros/Underworld/Prodigy achtige Alpha-afsluiter helemaal geen gek idee vinden. Draait toch al een behoorlijk fijne greatest hits-set (en niet alleen van zichzelf).

  Hij is iig te groot voor de X-Ray waar-ie in 2007 stond. Ook te groot voor de Bravo zelfs. Nee, helemaal geen slecht idee. Best wel een feessie.

 63. Sanne

  Tyler the Creator, heeft net een nieuw album uitgebracht en mag van mij op lowlands staan. Heel graag zelfs. Ook hoop ik heeeeel erg op Macklemore. Verder zou ik Woodkid, Beirut, Bastille, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, DAMIEN RICE (!!!!!), Eprom (weer), Jack Parow, Lykke li, Movits! (ook weer en ze hebben een nieuw album), Paolo Nutini, Rizzle Kicks (weer), Sigur Rós, the XX en nog vele andere heel graag willen zien.

 64. Jeroen

  hoop dat Lowlands eens een keer Coheed and Cambria ergens in de Grolsch zet :)

  zou me zeker bevallen. en denk dat dit ook geldt voor veel Lowlanders :)

 65. Bobbo

  Waar is Kvelertak eigenlijk gedurende dit weekend. Lijkt me wel lekker voor Charlie op de zaterdagmiddag…..

 66. KeizerErik

  Als headliner/sub-headliner graag: The National, Beach House en M83. Daarnaast word ik heel blij als Phosphorescent, TNGHT, Allah las en Grimes verschijnen. In de categorie ‘we mogen altijd blijven hopen’ Daft Punk en tot slot ben ik het eens met een schuine blik op de line-up van Dekmantel en Pitch.

 67. Ronan

  Namen zoals Midland, Dense&Pika, Joy Orbison lijken mij geweldig. Maar stiekem hoop ik ook op MGMT, The Drums en Gold Panda!

 68. harrie

  Wu Tang Clan? Ze treden in augustus op in Tilburg.

 69. Peter

  Zal wel weer te soft wezen voor de die-hards maar hoor Empire of the Sun nergens ?
  En over oud gesproken, Frontline Assembly staat in dat weekend in Tivoli dus doe er je voordeel mee, kan je gelijk zien waar NIN het vandaan heeft ;-)

 70. Gert

  ik zie trouwens net dat Empire of the Sun de vijftiende op een festival in Oostenrijk staat en dan blijkbaar een tourtje door Europa doen, en ze komen in juni met een nieuw album. Hopelijk komen ze ook op Lowlands!

 71. ruben

  OFWGTA, speedy J, the prodigy, baskerville, tnght, baauer, seth troxler, laurent garnier, wu tang clan, david august, joris voorn

  kom maar door :)

 72. LowAdam

  James Blake, heeft nog niets staan dat weekend, en goldfish ook niet. :D Geweldige artiesten

 73. nadine

  mumford and sons asjeblieft ja dank je wel

 74. nadine

  mumford and sons asjeblieft, ja dank je wel

 75. Sam

  Ja kom maar op met die harde namen!!! De buren van Pukkelpop zijn daar ook al lekker mee bezig (Killswitch Engage, Lamb of God, Gojira, Deftones, Opeth)

 76. Rob

  Jurassic 5, MF DOOM, The Roots, De La Soul, Fresku, The Opposites, Congorock

  Zoiets

 77. Abel

  Goldfish is ook al een aantal keer in Nederland geweest, met dik uitverkochte optredens. Volgende week ga ik en ik hoop in Augustus weer!

U kunt niet meer reageren.