Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Slayer-gitarist Jeff Hanneman is overleden

Een van de twee gitaristen van Slayer, Jeff Hanneman, is gisteren overleden. Dat heeft de band vannacht bekendgemaakt via de officiële Facebook-pagina.

Hanneman, die maar 49 jaar oud werd, was mede-oprichter van de band en schreef mee aan klassiekers als ‘Raining Blood’ en ‘Angel of Death’. De afgelopen tijd werkte hij met de rest van de band aan het nieuwe album, dat later dit jaar opgenomen zou worden. Hij stierf als gevolg van leverfalen.

Of de beruchte spinnenbeet daar iets mee te maken heeft, kunnen de dokters nu nog niet zeggen, maar het ligt volgens een woordvoerder wel voor de hand. Hanneman werd in 2011 gebeten door een spin en hield daar een ernstige infectie aan zijn arm aan over nadat hij de wond niet direct liet behandelen.

Slayer is geboekt voor Lowlands 2013 (en veel andere festivals en clubshows deze zomer). Hanneman zou daarbij sowieso al vervangen worden.

09-05: In een facebookbericht laat Slayer haar fans in Engeland en Europa weten dat hun shows deze zomer gewoon doorgaan. “We’ll ALL be making noise together for our brother and dear friend Jeff… We’ll See you then!”, aldus de band.

2 reacties

  1. Dogui?

    Enorm treurig… :(

  2. De Kraker

    Heel treurig. Geen gigantische Slayer fan zelf maar, condolations on the loss fans.

    Verschrikkelijk dat Westboro Baptist Church van plan is te protesteren tijdens zijn begrafenis. Belachelijk.

U kunt niet meer reageren.