Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Tame Impala komt naar Lowlands

Rondom deze zelfbevestiging rommelde het al een paar dagen, maar we durven het nu wel te melden: de Australische psychedelica van Tame Impala komt naar Lowlands.

Dat werd vandaag duidelijk uit deze tweet en deze tourlijst op de website van het label (bedankt voor de tip, Lowlover roel87). Eerder was er al het vage gerucht dat een van de bandleden zijn gastenlijstplekken alvast vergeven had.

Tame Impala debuteerde drie jaar geleden met het indrukwekkende album Innerspeaker, waarop een John Lennon-achtige stem werd gekoppeld aan de psychedelische rock van het vroege Pink Floyd. De opvolger, Lonerism, kwam vorig jaar uit.

Volgens de tourlijst staat de band uit Perth op de Lowlandsvrijdag. Lowlands komt later deze maand zelf met een bups nieuwe namen.

16 reacties

 1. Jeurisz

  YEAAAAAHHHSHSSSSZZZZ

 2. LLCAMP

  Lowlands Camping was als eerste!!!!11!!!1!!!

 3. Pieter

  Lowlands Canker

 4. Ron

  @Lowlands Camping. / LLCAMP: Jullie zijn werkelijk kansloos

 5. 180492003

  @LLCAMP

  Vind je het gek, die lui doen de hele dag niks anders dan opzoek gaan naar namen…. Zielige lui.

 6. witteman

  genieten! ik heb een van mijn favorietjes binnen. verder vind ik het prima nu!

 7. Nick

  Mijn god, zit al jaren op lowlove (nooit een reactie geplaatst overigens, keep up the good work) maar dat Llcamp komt me echt de strot uit, ik heb veel meer respect voor zo’n journalistiek verantwoorde opzet als hier.

  Leuk nieuws overigens, heb ze afgelopen keer gemist wegens een break in mijn bijna tienjarige lowlands trackrecord. Band is aanzienlijk gegroeid en ben blij met deze zelfbevestiging. Nu nog het wachten op Rapid Razor..

 8. Rockingmonkey

  @ Nick.
  Ben het volledig met je eens. Wat een vervelende mensjes zijn dat zeg. Ik check ook veel liever hier, dus ze mogen van mij die reactie achterwege laten. Nutteloos en niets toevoegend.

  Ben zelf geen fan van Impala , maar wacht rustig af tot meer namen.

 9. Peter

  @Nick @Rockingmonkey Bedankt! Dat zijn mooie reacties. We zullen door blijven gaan met wat we doen.

 10. olafdb

  Tame Impala staat nog steeds om mijn ‘must see’ list. Ben hier dus wel blij mee.

  En offtopic: doe mij ook maar de gefundeerdheid van Lowlove in plaats van LLcamping.

 11. Sjaak

  Mooie naam, hoop voor de aanwezigen dat qua locatie ook goed komt, Charlie was toch wel een heel fijn podium voor ze, nu in de Grolsch voor een hoop ongeintereseerden lijkt me niet zo slim, India-afsluiter zou mijn keuze zijn.

  @Nick: met een journalistiek verantwoorde opzet heeft deze website niets te maken, daarvoor is de kritische kant te veel weggedrukt door de “alles moet leuk zijn” zijde, niettemin is deze site wel overzichtelijk doordat niet elke wissewasje wordt geplaatst en ze niet kansloos van alles claimen.

 12. matthijs

  Sjaak, de Grolsch trekt over het algemeen toch niet zoveel ongeinteresseerden? Die begeven zich rond de Alpha of elders. Grolsch blijft hooguit leeg als de act te weinig geinteresseerden trekt (meer dan eens in een halflege Grolsch gestaan, bv bij The Shins en Beady Eye, namen die ik niet kleiner acht dan Tame Impala. Doe dus maar India, ja).

 13. Duif

  Tame Impala hopelijk in de India ja en dan het liefst bij zonsondergang. Hebben toch wel hét rockalbum van 2012 afgeleverd in mijn ogen.

 14. herrsanex

  @matthijs: opkomst bij The Shins en Beady Eye in de Grolsch viel mij ook erg tegen. Eeuwig zonde eigenlijk.

 15. Martijn76

  Zullen dit jaar niet veel betere bands te zien zijn, prima boeking! Nu hopen dat ze het publiek krijgen dat ze verdienen, zowel qua aantal als qua gedrag. Zal na WTWTA in ieder geval nooit meer zo gauw klagen over het Lowlands publiek, wat een drama daar…

  Oh en naast Tame Impala ook graag The National, Daughter, Suuns en als superchille eindbazen Atoms for Peace…

  Benieuwd naar de nieuwe namen!

 16. joppe

  Hoop dat maandag Jaya the Cat er bij staat maar dit lijkt me ook zeker leuk.

U kunt niet meer reageren.