Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

James Blake, Dizzee Rascal en Bonobo bevestigd

Limit to your love? Denk het niet. James Blake komt Lowlands weer bedwelmen, zo maakte de festivalorganisatie vanochtend bekend. Ook de komst van Dizzee Rascal, die we al eerder meldden, en Bonobo is nu officieel.

In totaal zijn er veertig namen aan het programma toegevoegd, vrijwel uitsluitend in het elektronische genre. Een fors deel daarvan lekte de laatste weken al uit op het web, zoals Marcel Fengler, Chvrches, George FitzGerald en XXYYXX. Een andere opvallende naam is Seeed, in het eigen Duitsland inmiddels uitgegroeid tot stadionband van formaat.

De complete lijst:

44 reacties

 1. peter

  Is het nu klaar?

 2. Joppe

  Seeed, vet !!!!

 3. Rock

  Vind echt bijna het hele lijstje geweldig…! Hele dag is weer goed!

 4. Tim Tyler

  Waanzinnige lijst! Dit wordt een topeditie!

 5. roots controller

  Hmmmm, had toch gehoopt op nog wat bandjes geloof ik.
  Twijfels….

 6. cuba

  Calyx & Teebee en Black Sun Empire! Happy :)

 7. martin

  Ik hoop ook op nog wat bandjes, en misschien nog een headliner ? maar in elk geval weer een paar mooie namen er bij !

 8. Alex

  Als we http://www.linkedin.com/company/allxs-bv/lowlands-programmakrant-2013-bijlage-nrc-next-donderdag-1-augustus-2013-635739/product mogen geloven dan hebben we nog 14 dagen totdat het programma als ‘definitief’ mag worden beschouwd! ;).

 9. Daan

  Veel elektro, veel zwijmelmuziek. Lowlands is niet bepaald Rock & Roll meer. Jammer.

 10. pieter

  Jammer dat rock dit jaar zo wordt ondergesneeuwd door zo’n gigantisch dance aanbod. Nog een paar jaar en LL is verworden tot een dance festival. Volgend jaar maar eens Best Kept Secret proberen :)

  • Rock

   Wat een onzin zeg, omdat toevallig nu pas de meeste dancenamen tevoorschijn komen is rock ondergesneeuwd? Heb je de line-up al eens bekeken?

   Bo ningen, Bullet 4 my valentine , The bronx . Cerebral Balzy , we came as romans , traumahelikopter & Slayer zijn volgens mij toch wel aardige (hard) Rock namen die ik zo uit mijn hoofd noem.

   En dan heb je ook nog bands als Editors & Empire of the sun die volgens mij ook onder (alternative) Rock vallen?

   En de titty twister niet te vergeten!

   Als je de line-up persoonlijk niet goed vind, is uiteraard je goed recht. Maar om te zeggen dat de rock ondergesneeuwd word, nee dat klopt niet.

  • Ruud Brok (@VUIG)

   Volgens mij stond er de laatste jaren nog nooit zoveel ‘harde rock’ op Lowlands, dus ik snap het geklaag ook niet.

   Kan aan het rijtje van Boekenkist nog Torche, Franz Ferdinand, Fall Out Boy, John Coffey, The Menzingers, Foals, Goat, Biffy Clyro, Deap Valley, Band Of Horses, Beans And Fatback en Alabama Shakes toevoegen, die toch ook allemaal de gitaren flink laten scheuren.

   • Rock

    Boekenkast is hieronder :-P Ik ben Rock ;-)
    Maar zo alles bij elkaar is het toch een aardig lijstje van on samen.

  • Ruud Brok (@VUIG)

   In dit rijtje namen is Sir Yes Sir wel de vreemde eend in de bijt trouwens. Prima indie ROCK bandje uit Belgie!

 11. Boekenkist

  Ik denk dat we de afsluiters van de Alpha hiermee ook al duidelijk hebben. Ik gok op NIN voor vrijdagavond, Editors op zaterdag en Nick Cave voor de zondag. Volgens tourschema’s van deze artiesten klopt het… ;)

 12. Sven

  Avondje youtuben wordt dit :)

 13. pieter

  @Rock: voor mn gevoel zijn er dit jaar meer dance namen, als ik jullie lijstje rock zie valt het wel mee inderdaad. Wat betreft de headliners denk ik dat Boekenkist gelijk heeft. Of zit er nog een verrassing in de hoge hoed?
  Suuns, Sx, Kurt Vile zouden toch mooie toevoegingen zijn :-)

  Heeft iemand enig idee hoeveel namen we eventueel nog kunnen verwachten?

  • Rudi

   Volgens mij zitten we nu grofweg op 150. Zijn er normaal zo’n 200 in totaal, dus nog 50 namen tegoed?

  • Rock

   Ga er maar vanuit dat er nog 1x een lijstje namen komt, en dan misschien nog met de timetable een verrassing, maar dan zal je het wel gehad hebben.

   Laat ik zeggen dat ik nog hoop op een headliner als Eminem of Prodigy… maar we zullen zien..

 14. lingerson

  volgens mij nog een stuk of 15 namen. wellicht nog local natives of eels…zijn tenslotte in de buurt

 15. Oepsje

  We zitten nu op 130 namen en normaal zijn het er 140-150 dus nee nog maar een paar namen te gaan.

 16. DJ

  Top programma tot zover. Hoop eigenlijk nog op savages en zomby! Daft punk, the national en vampire weekend zpu ook vet zijn. Kans???

 17. Sven

  Hoe krijgen ze alle bovenstaande (zo goed als) geprogrammeerd in de X-Ray? Ben net eens de hele lijst afgegaan op youtube. Het is niet slecht, maar er zit niet echt een Bravo nacht headliner tussen. Als je kijkt dat vorige jaar Innervisions een nacht hoste en de dag erna Mulero, Dettmann en Klock ben ik benieuwd hoe het eruit gaat zien. Enige wat ik me kan bedenken is Bashmore, Fitzgerald + … en de volgende nacht Fengler, Sandrien, Hawtin.. We zullen zien, we zullen zien :)

  • Sjoerdie Vissers (@TISSUERD)

   TNGHT staat neem ik aan sowieso in de Bravo. Het zou me niet verbazen als ze ‘m ook zouden afsluiten. Die act is groter dan je denkt. The Knife, niet in dit lijstje, geef ik ook een goede kans.

  • Ties

   Bonob, James Blake, Dizzee Rascal. Alle drie namen die ik in de Bravo verwacht te gaan zien. En acts als Julio Bashmore en consorten zullen daar vast nog wel bijkomen.

 18. Gert

  Ken het allemaal niet, maar vertrouw de boekers van lowlands volkomen dat het allemaal hard gaat worden. Wel neem ik het ze kwalijk dat ze boef en de gelogeerde aap niet hebben geregeld dit jaar :( ze hebben een nieuw album en stonden voorheen ook na een nieuw album lekker in de x-ray

 19. Erick

  Ik ben benieuwd of er nog (hardere) techno namen bij komen! Aangezien er al zoveel (met alle respect) rustige house geprogrammeerd staat…Laat die jonge mannen van Clouds maar langskomen :) de zaterdagnacht moet “boem en knal” doen! Kom maar op met dat geweld!

 20. Joppe

  op een enkeling na wordt ik van deze lijst niet warm. maar ja, t zonnetje schijnt en lowlands duurt nog maar 29 dagen…. gelukkig staat er een hoop rock geprogrameerd en hebben we nog een lijstje te gaan. wel opvallend dat er inder ska/reagge staat dit jaar. Tis er wel, maar minder dan andere jaren.

 21. henry1997

  “Worst line-up ever”

 22. Pietje

  Ik mis nog een band die de Bravo laat ontploffen, categorie Pendulum Live, Goose of Bloody Beetroots… Het is tot zover zoals Erick al zei een beetje kalme elektronische muziek.

 23. HalloDag

  Pffff echt bizar slechte line-up. Ik kan me niet eens bedenken om de alpha tent 3 dagen vol te krijgen. Laat staan ook nog eens de grolsch tent. De voorgaande jaren die ik heb meegemaakt waren vele malen beter. Pukkelpop heeft dit jaar voor het eerst in tijden een veel betere line up

  • Rudi

   Ik vind dit juist de sterkste line-up in heel wat jaren!

   • Rock

    Ben ik volledig met je eens , ik vind de line-up dit jaar ook geweldig ! Maar is natuurlijk ook een kwestie van waar je interesse ligt.
    Als ik de line-up kritisch bekijk, kan ik me wel voorstellen dat de mensen die veel 3fm luisteren en waarvan muziekkennis voornamelijk commercieel is. Hier wat headliners missen…

    • Daan

     Achja de eeuwige commercieel – niet commercieel discussie kennen we allemaal zo langzamerhand wel.

     Wat ik zie is vooral een diarree aan dj’s (die we volgend jaar allemaal weer vergeten zijn ) die wordt uitgestort over LL, en daarbij zichzelf te serieus nemende rockbands en indiebandjes.

     Wat er gewoon heel erg mist zijn een paar goede namen die keihard kunnen knallen zonder te zingen over hel, verdoemenis en liefdesverdriet, Dizzee Rascal en Alabama Shakes kunnen dit natuurlijk fantastisch, maar ik mis o.a. een goeie ska line-up,

     Er mag ook nog wel wat gelachen worden en als ik nu de line-up zie valt er nog niet veel te lachen.

 24. pieter

  Volgens mij klopt het wel dat veel mensen hopen op Alpha-vullers als Mumford and Sons of Ben Howard, maar wat meer alternatieve bands als Kurt Vile, Allah Las, Local Natives, Suuns, Sx, Vampire Weekend mis ik dit jaar echt. Bijna allen zijn onlangs met een nieuw album gekomen en ik had toch wel verwacht dat zij present zouden zijn.

 25. Shelter

  @Gert De logeerde aap staat er wel maar op een andere plek als je zou verwachten. Ze vervangen Ray in het literatuur programma

 26. Martijn76

  Het begint traditie te worden: de bekendgemaakte namen halverwege juli zeggen me (op James Blake na) weer helemaal niets… Desondanks is de line up voor de bandjes-liefhebbers dit jaar prima in orde met voor mij hoogtepunten Nick Cave, Goat, Mikal Cronin, Daughter, Foals, Alabama Shakes, Tame Impala, Haim, Balthazar, The Veils en Unknown Mortal Orchestra.
  Hoewel ik ze zelf inmiddels al aardig vaak gezien heb mag op basis van cd en livereputatie Savages eigenlijk ook niet ontbreken, Suuns idem.

  • Daan

   Savages inderdaad must book voor LL! Staan 15de op Pukkelpop en hebben 17de nog gaatje in hun agenda. Dus …

 27. Jeroen Groeneweg

  Vind het wel heel veel avond/nacht programma.

  Kan me niet voorstellen dat dit het is denk dat er nog zo’n 20 namen moeten worden bekend gemaakt.

  En dan hoop ik op ook nog wat “grote” namen.

 28. Sander

  Voor mij zit er ook weer heel veel bij, maar ik vraag me inderdaad wel af hoe ze de alpha tent gaan vullen heel het weekend. Nu moet ik zeggen dat ik daar nooit veel te vinden ben. Ik zit eigenlijk ook nog op Birth of Joy te wachten, geweldige band uit Nederland.

 29. pieter

  Wanneer zullen de laatste namen bekend worden? Volgende week wordt het blokkenschema al bekend gemaakt.

U kunt niet meer reageren.