Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Post-apocalyptisch dansen op Factory Floor

Wat krijg je als je LCD Soundsystem, Joy Division en Sonic Youth met elkaar kruist? Factory Floor. En als je wilt weten hoe dat klinkt, kun je ze ’s zaterdags op Lowlands bekijken.


Dat meldt Pitchfork, de Amerikaanse muzieksite die er om bekend staat de kwaliteit van cd’s tot een tiende nauwkeurig te kunnen bepalen.

Het Londense trio timmert al enkele jaren aan de weg, met wat EP’tjes en een mini-album, maar tot een echt volwaardig album is het nog niet gekomen. De laatste twee jaar is er echter goed doorgewerkt – de band zegde er zelfs een optreden in de Effenaar een maand geleden voor af. Begin september zal het album verschijnen.

We twijfelen overigens wat de mooiste beschrijving is van hun muziek. We kunnen niet kiezen tussen die van The Guardian: “metronomic synth-noir over which a woman – who vaguely resembles, vocally, Nico in a particularly dark mood – intones mournfully” en de samenvatting van NME: “post industrial, but it moves beyond that; this is post-apocalyptic, the soundtrack of an underworld disco.” Wij houden het op: “Om lekker op te dansen, jonguh!”

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.