Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Peiling: bezoeker ziet erg graag Mumford & Sons op Lowlands

Toegegeven, we beperkten de keuze tot veertien namen van acts die zomaar op Lowlands 2013 zouden kunnen belanden. Maar van die namen hadden jullie een duidelijke favoriet: Mumford & Sons.

Bijna een derde van de ruim 1.700 stemmers ziet het liefst de band die vannacht de Grammy voor beste album (Babel) kreeg en Lowlands al eens platspeelde: in 2010, op zaterdagmiddag in de Alpha. Zou Van Eerdenburg al aan de telefoon hangen met Marcus, Winston, Ben, Ted en hun mandolines?

Achter Mumford & Sons eindigde System of a Down met ruim 22 procent van de stemmen. Dan op gepaste afstand Editors (9,5 procent), Arcade Fire (8,8 procent) en Phoenix (6,5 procent).

Maar liefst zeven mensen stemden op punkband Metz. Hier zien we de gelaten reactie van de mannen uit Toronto.

17 reacties

 1. murfje

  SOAD! wrm nou weer mufmplord en sons bovenaan? Why..

 2. amblingalp

  Potdomme, wat frustreert het me toch dat iedereen zo wegloopt met deze band. Ik ben een man van hyperbolie, maar ik ken maar weinig bands die zo vaak van zichzelf stelen en het voor elkaar krijgen om vrijwel elk nummer op elkaar te laten lijken. Dat ze dat ene nummer leuk beheersen, soit, maar niet te krap zeg.

 3. joppe

  Ik zeg, saaie shit die m-sons :-p

 4. hoi.

  Will and the People! Was vorig jaar geweldig, dat wil ik nog wel een keertje!

 5. Ties

  SOAD zou erg mooi zijn, maar ik denk dat zowel SOAD als Mumford & Sons niet echt reëel is.

 6. Spud

  Mumford & sons? Boring! Liever Arcade Fire, maar gaat niet gebeuren denk ik. Editors komen vast en zeker wel weer. Alhoewel is al weer tijdje geleden geloof ik.

 7. våldtäktsman (@desireegraafsma)

  toch ben ik nog steeds een trots metz stemmer

 8. Djoeke

  Doe mij maar SOAD, alhoewel ik de Editors ook wel een keertje live wil meemaken.

 9. Peter

  Sigur Ros lijk mij fantastisch,2008 voor het laatst geweest geloof ik dus……

 10. VUIG

  Sigur Ros staat in Nederland exclusief op Best Kept Secret. Net zoals Portishead en Arctic Monkeys.

 11. joppe

  ik ga al jaren en zie vaak op campertjes de sticker “relax i’m a lowlander” geplakt. die zou zeker nier misstaan op mijn oude busje, maar hoe kom je hieraan ? Ben benieuwd of iemand het weet.
  reactie mag op keesjanbas@gmail.com

 12. pim

  Mumford and Sons: typisch een bandje voor het doorsnee ‘carnaval-publiek’ wat Lowlands de laatste jaren trekt. Laatste cd Babel is verschrikkelijk commercieel en eentonig. Sigh no more was nog een pareltje.

 13. Spud

  @Pim
  Is het echt zo erg geworden op Lowlands? Ik ga er na een pitstop van 5 jaar weer eens heen, maar ben daar wel een beetje bang voor ook ja. Mumford and Sons vind ik alvast helemaal niks nee.

 14. pim

  @Spud: het publiek is zeker veranderd. Niet dat dat erg is, maar meer en meer mensen komen puur voor de sfeer, ipv voor artiesten. Hele groepen verkleed als piloten stewardesen kom je tegenwoordig tegen. Wat daar de bedoeling van is is mij een raadsel. Verandering heb ik geen problemen mee, maar vooral snachts vind ik persoonlijk de sfeer er niet op vooruit gegaan. Ieder zijn ding.

 15. Spud

  @Pim,
  Oké thanks. Ja de laatste keer dat ik er was (is bij nader inzien toch 4 jaar geleden) was dat gedoe met die ‘takken’ net in opkomst en daar snapte ik ook al niet veel van. Ik krijg echt de kriebels van zo’n ‘lekker gek doen sfeertje’, zo geforceerd. Maar goed, ik vond Roskilde ook super, daar kunnen ze er helemaal wat van met thema- verkleedpartijen etc.. Komt goed!

 16. Dogui?

  Will and the People zou ik ook tof vinden!
  Vorig jaar toch maar naar the Black Keys gegaan ipv WATP, later WATP nog in de Paradiso gezien en toen kon ik alleen maar hopen dat ze naar Lowlands 2013 komen! :)

 17. Nadia

  Mumford and Sons, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, Young the Giant… Ja doe zoiets maar :)

U kunt niet meer reageren.