Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe namen: Seasick Steve, Biffy Clyro, Villagers en HAIM

De Alpha, Grolsch en India zullen nu wel grotendeels te vullen zijn: Lowlands maakte vandaag nog een hele groep namen bekend. Het festival heeft onder meer Villagers, Biffy Clyro, Empire of the Sun en HAIM geboekt. Seasick Steve, wiens komst eerder al uitlekte, is nu ook door de organisatie bevestigd.

De Ierse band Villagers bracht eerder dit jaar {Awayland} uit, de opvolger van het alomgeprezen debuut Becoming A Jackal. Het vrouwelijke trio van HAIM was een van de bandjes die de BBC het predikaat ‘sound of 2013’ gaf. Biffy Clyro is onvervalste rock uit Schotland en Empire of the Sun is spannende electronicapop uit Australië.

Dat is niet alles: ook de dubstep van Nero is erbij, net als de indierock van Frightened Rabbit en de fijngevoelige folksoul van Michael Kiwanuka.

En verder nog: Beans & Fatback, Ben Zabo, Bo Ningen, Deap Vally, Eläkeläiset, Goat, Heartless Bastards, James McCartney (eerder al zelfbevestigd), Low End Theory feat. The Gaslamp Killer, D-Styles, Daddy Kev, Nocando and DJ Nobody (eerder al zelfbevestigd), Maceo Plex, Mozes and the Firstborn, Robert DeLong, The Bronx en Twenty One Pilots.

28 reacties

 1. herrsanex

  Empire of the Sun \:D/

 2. Djoeke

  Fijn rijtje namen! Sommige namen ga ik al zien op BKS of Sziget, maar bands als Empire of the Sun kan ik niet vaak genoeg zien.

 3. Gert

  Ik zei toch dat de Empire of the Sun zou komen ;)

 4. LS

  Villagers! Frightened Rabbit! :D leuk.

  Jammer van Biffy Clyro, maar gelukkig is er genoeg keuze!

 5. lingerson

  Vind the line up echt al helemaal top!Maar zou het niet leuk zijn als The National komt! Aangezien frightened rabbit en daughter komen(beiden voorprogramma op de amerikaanse tour), moet dat toch kunnen!

 6. X.

  Vette namen zeg! wow:D kende niet veel bandjes maar ben erg blij met deze update. Villagers, Beans & Fatback, Goat, Nero.. echt hele vette namen! hoop dat ze snel met nieuwe update komen..maarja dat zal wel weer heel lang duren:(

 7. Dogui?

  Seasick Steve ben ik heel blij mee maar dat wisten we natuurlijk al ;-) Nero is ook te gek! Programma is al compleet voor mij!

 8. Rowin

  Ik moet nog steeds wennen aan die nieuwe lay-out, en ik ben niet de enigste gezien de weinige reacties.

  Maar ik ben vooral heel blij met: The Gaslamp Killer, D-Styles, Daddy Kev, Nocando and DJ Nobody maar ook met Nero & Empire of the sun.

 9. LR

  Waar blijft de NL hiphop / eclectic? Of wordt dit geboycot dit jaar? Nouveau Riche, Yellow Claw etc
  Gitaarbandjes zat nu zo lijkt me.

  • Jan

   Ik hoop toch echt dat die jongens niet komen hoor. Hoewel ik nederlandse hiphop prima kan waarderen wálg ik van al die foeilelijke electronische beats van Yellowclaw. Idem Nouveau Riche.

 10. Dirk

  ‘Het zal een van de laatste keren zijn dat er een grote groep muzieknamen voor Lowlands 2013 naar buiten komt’ ??? Volgens mijn berekeningen zitten we, inclusief straattheater en literatuur, pas op de helft van alle acts hoor.

 11. ruben

  Meer hip hop! Joey bada$$?

 12. worku

  als yellow claw op lowlands komt he :((((( dat kan echt niet haha

 13. Boemshakalaka

  Waarom is Claw Boys Claw nog steeds niet bekend gemaakt?

 14. arjan

  Leuke namen! Hoop nu nog op een paar vette drum and bass djs!
  (Prodigy fatboy slim feathless)

  ROWWEN HEZE lijkt me ook een mooie voor de indiaa

 15. VUIG

  Er zijn nu 79 muzieknamen bekend gemaakt. Tel er vlug 140 in het blokkenschema van 2012, wat zou betekenen dat we krap over de helft zitten. Zal nog veel lima en xray spul komen.

  Zat vanmiddag te puzzelen. Er zijn zes acts nodig om de Alpha en Grolsch gedurende 3 dagen af te sluiten. Ik kom niet verder dan Editors, Nick Cave, Franz Ferdinand, Seasick Steve, NIN en Slayer als afsluiters (er vanuit gaande dat The Knife, Major Lazer en Moderat de Bravo afsluiten). En zelfs dat vind ik al twijfelachtig. Dan blijft er bar weinig over op de pre-headline-spots om nog maar te zwijgen over de India.

 16. LR

  @worku: waarom niet dan volgens jou? LL staat toch ook bekend om zn diversiteit in muziek. Gaat helemaal los en zit in hetzelfde soort als Major Lazer. Lijkt mij erg vet.

  • worku

   ja maar lowlands maakt ruime voor de nog niet zo bekende artiesten/dj’s op de markt. En zo nu en dan halen ze weer een oude bekende binnen, of zitten er wat bekende top artiesten bij.

   Maar yellow claw lijkt mij beter bij een festival zoals solar passen.
   Agjah iedereen zijn eigen ding “zolang LL maar leuk blijft

 17. CubaPete

  Staan al heel wat leuke bandjes tussen :)

  Het nachtprogramma mag van mij wel wat meer worden uitgebreid…

 18. Variens

  Wegens omstandigheden kan ik dit jaar niet naar Lowlands. Welke Lowlover is er geïnteresseerd in twee kaartjes? Reageer met je mail en wacht op mijn reactie.

 19. SjoerdieV

  Ik ben zeer blij met deze namen! Ik ga namelijk ook naar BKS en vind dat die line-up erg eenzijdig is. Als je dit rijtje namen bekijkt, zit er echt voor ieder wat wils bij. Lowlands mag vaak afgezeken worden als zijnde een hipster festival, maar ik vind de diversiteit die ze brengen erg fijn en belangrijk!

 20. joppe

  ik was al blij, maar nu helemaal… laat die zomer maar beginnen en over 90 dagen gaan we los !!!!

 21. lee den haas

  ik heb der weer zin in :)

 22. Harrie

  @VUIG
  nou biffy clyro zal kunnen headlinen aangezien ze ook Reading/Leeds headlinen. Daarnaast kan Nero wel voor een feestje in de Alpha zorgen.

  • Dniworrom

   Nero Alpha? Zou mooi zijn, maar ik denk eerder in de middag in de Bravo zoals Knife Party…

   • CubaPete

    Ik denk dat Nero inmiddels te groot is voor de Bravo, misschien eind vd middag in de Alpha zoals Pendulum in 2010..

U kunt niet meer reageren.