Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove.nl is vernieuwd

Zo. Een weekendje bier, muziek en appeltaart en onze nieuwe site is af. We hebben twee dagen zitten sleutelen, stoeien en steggelen en hebben hem vandaag online gezet.

Wat is er veranderd? Allereerst: aan de inhoud niets. We brengen je nieuws, geruchten, een programmaoverzicht en veel meer, allemaal over dat mooie festival. Zo was het, zo is het nog steeds.

Maar wel in een andere vorm. De vorige site (voor wie nu al nostalgie voelt: dit was ‘m) was sinds we begonnen in februari 2010 nauwelijks veranderd. Twee-duizend-tien! Toen was Anouk nog Lowlandsmateriaal in plaats van Songfestivalinzending en Skrillex nog gewoon een vijftienjarig meisje.

Hoog tijd voor een nieuw jasje dus. Jullie bezoeken Lowlove.nl steeds meer via tablets en mobiel en onze site moet zich daaraan aanpassen. Hij is daarom, zoals dat heet, ‘responsive’. Hij gedraagt zich dus naar het apparaat dat je voor je hebt. Op je smartphone schuiven de nieuwsblokken netjes onder elkaar omdat het scherm klein is, terwijl op een breed computerscherm juist de volle ruimte benut wordt.

Daarnaast hebben we overbodige blokjes, zoals die met de laatste tweets en reacties, de deur uit gezet. Sterker nog: de hele zijbalk is weg. Alles draait om het artikel of de artiestenbeschrijving, in een rustige opmaak.

Als klap op de voorpijl hebben we nu ook een wonderschone plattegrond van het lowlandsterrein waar je op kunt inzoomen om alvast je stekje voor deze zomer uit te zoeken.

De komende tijd blijven we de site aanvullen met nieuwe functies. Zo willen we de peiling snel weer terugbrengen, het forum in ere herstellen en op de langere termijn ook de geruchtenmolen weer aanzwengelen.

Voor nu: hopelijk bevalt de nieuwe Lowlove.nl. Laat het ons hieronder weten, ook als je nog iets tegenkomt dat niet naar behoren werkt.

29 reacties

 1. Syl

  Jaaa! Mooi zeg!

 2. Eileen

  Wauw! :-)

 3. Niels

  Netjes!

 4. Sjaak

  Zonde van die zijbalk, die gebruik ik op vrijwel alle pagina’s, site was ook prima te lezen op de smartphone, an sich is het logisch om dat mee te nemen, maar nu wordt het wel een heel schreeuwerige site, terwijl die andere zo lekker overzichtelijk was, gaat een beetje richting Windows 8 en dat is net zo vreselijk als het nummer van Lenka doet vermoeden.

 5. Rob Kaper

  Zeer mooi, maar het wordt mij toch wel duidelijk dat responsive design niet alles is. Sterker nog, vaak (en ook hier) lijkt het de content eerder in de weg te zitten dan te helpen.

 6. Rockingmonkey

  Vind de site ook zeker mooier geworden, maar wel minder overzichtelijk in de eerste oogopslag. Ik zou er persoonlijk voor kiezen om de grotere headers links te zetten.

 7. Elwin

  Superstrak dit nieuwe jasje! :)

  Maar in het ‘Historie’ gedeelte zijn de scans van de programmaboekjes en de kleuren van de polsbandjes niet meegenomen, volgens mij.
  Is dit een bewuste keuze? Het was op de oude site zo’n mooi, over-compleet overzicht van Lowlands, die zelfs Lowlands.nl zelf niet heeft. ;)

 8. Peter

  @Elwin Nee, die dingen komen terug. We hebben de scans bewaard ;-)

 9. Pieter

  Ik krijg er een beetje hoofdpijn van, maar is vast gewoon wennen!

 10. Marissa

  Heel mooi!

 11. Morelleth

  Snap dat er met de tijd meegegaan “moet” worden. En dat er fans zijn van de win 8 lay-out. (helaas ik niet)
  Maar kan de standaard responsive optie ook uitgezet worden? Heb een hekel aan dat ik sites op mijn mobiel anders voorgeschoteld krijg dan op de pc.

  En zoals Sjaak al zei, ik maakte heeeeel veel gebruik van de zijbalk. Vooral om te zien of er nog nieuwe reacties waren of (als ik toch al op de site zit) te zien of er nog op twitter interessante dingen gezegd werden.

  Nu heb ik echt het idee op een wordpress site terecht gekomen te zijn die probeert win 8 na te doen. (sorry)

  Het zal wennen, maar fan wordt ik er nooit van vrees ik.
  (overigens wordt ik er al iets meer fan van als je na inloggen opties hebt om de balk weer terug te plaatsen en de achtergrond kleur aan te passen.)

  Maar goed. In elk geval hebben jullie het lef gehad de lay-out ff compleet om te gooien ^^

 12. Michelle

  Ik zelf vind het persoonlijk een achteruitgang, sorry.

  Ik vind dat de sfeer helemaal van de website af is, en het lijkt in mijn optiek nu op een 13 in een dozijn blog site.

  Ik heb me uren vermaakt op jullie oude site, maar vind dit heel klinisch aanvoelen helaas. Ik vond de zijbalk juist een van de fijne dingen aan de oude site, net als dat het kleurgebruik voor mij echt herkenbaar was en ook voor jullie stond.

  Jammer, maar helaas. Ik snap dat anderen het mss wel mooi vinden, maar voor mij komt het niet over.

 13. Peter

  @Morelleth Bedankt voor je compliment over ‘lef hebben’ en je kritiekpunten. We schrijven mee :-)

 14. Peter

  @Michelle Da’s jammer, inderdaad, maar bedankt voor je reactie. We blijven overigens ook aan deze site sleutelen, waardoor meer elementen van de oude site (peiling, forum, inloggen, etc.) terugkomen. Work in process dus. De kleuren blijven wel zo – we wilden juist af van de witte letter op de donkere achtergrond.

 15. Jotzi

  Zie ik daar nou foutieve informatie staan? Er is natuurlijk wel een vliegveld in de buurt: Lelystad airport!
  Ziet er verder weer strak uit hoor.

 16. Peter

  @Jotzi Ho eens even. Voor Windows 8-fetisjisten laten we ons nog net uitmaken, maar foutief, dat moeten we niet hebben. Wordt snel gecorrigeerd, thanks!

 17. Statham

  Is het forum weg? :(

  En wat Rianne eerder op Twitter zei, de festivalsfeer hadden jullie goed te pakken in het vorige design qua kleur, festivaltentje in de header, etc.

  Verder fijn overzichtelijk, maar dat vond ik bij de vorige ook ;) goed bezig!

 18. Peter

  @Statham Forum is nu even weg, maar komt terug.

 19. Plien

  Lekker fris !

 20. Roos

  Oooww wat is -ie mooi geworden! Ziet er heel aantrekkelijk en leesbaar uit. Vooral ’t historisch overzicht komt goed uit zo, met die blokjes. En fijn dat het forum weer terugkomt.

 21. Gert

  haha wel grappig: als ik bij het programma overzicht op de filter “muziek” klik, valt alleen Kendrick Lamar weg, vinden jullie het soms niet een goeie rapper ;)?

 22. Marijn

  @Gert: Haha! Hij blijft nu als het goed is hangen.

 23. Martin

  Ziet er super uit!! :)

 24. sander

  Kunnen jullie de berichten over voorgaande edities niet in het archief zetten? Nu denk ik bijvoorbeeld steeds dat the Maccabees zichzelf in februari bevestigd hebben, maar dat was al in 2012..dat maakt het niet echt overzichtelijk. IK zou dus alleen de berichten over LL2013 op de homepage zetten..

 25. Mou

  Mm de sfeer van de vorige site vond ik beter. Dit oogt ook allemaal wat druk, maar misschien is het gewoon wat wennen. Kijken zal ik denk ik toch wel blijven doen.

 26. Stefan

  Wat n wir-war aan berichten, weet niet waar je kijken moet. Ziet er zakelijk uit en laag festivalgehalte, meer een website voor financiele diensten. Zonde van de tijd en appeltaart

 27. Xander

  Vernieuwing is vaak goed, maar in deze maken jullie dezelfde fout die Facebook heeft gemaakt met de eerste versie van de ‘timeline’ namelijk: chaos. Jullie opmaak ziet er strak uit, maar zorg voor een chronologische vorm van berichtgeving! (dit doet Facebook sinds 2 weken nu ook weer) Succes!

U kunt niet meer reageren.