Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove-concertagenda (4)

In deze vierde concertagenda gaan we weer verder met de battle om de felbegeerde titel ‘meest genoemde naam in de Lowlove-concertagenda’. De nek-aan-nek race gaat tussen Traumahelikopter en John Coffey, met Mozes And The Firstborn als goede runner-up.

We beginnen deze agenda met een inkoppertje. Gewoon, omdat we er zin in hebben. Want op donderdag 6 juni gaat St. Paul tijdens zijn wekelijkse Pop-o-matic avond doen wat hij ook doet in de Groovetube; fijne muziekjes draaien. Mis jij Kees van Hondt ook zo in de programmering van Lowlands van dit jaar? De kans dat hij alsnog wordt gepresenteerd lijkt ons niet zo groot, dus mocht je deze muzikale allesvreter willen meemaken moet je donderdag naar de Grote Markt (Den Haag) voor het gratis PopHotSpot festival. Van een iets andere vibe en geluidsniveau zijn de optredens die de rockgoden van Slayer geven op respectievelijk 6 (Enschede) en 7 juni (Kerkrade).

Als Slayer niet jouw ‘cup of tea’ is, kan je op vrijdag 7 juni de auto of trein pakken naar onze Oosterburen (Nürburg , Duitsland) waar het tweedaagse Rock am Ring spektakel gaat losbarsten. Ook dit jaar is het contigent Lowlands bandjes hier goed vertegenwoordigd. Vrijdag is het de beurt aan Bullet For My Valantine en de radioactieve Imagine Dragons. Op zaterdag mag je je vergapen aan Jake Bugg en Hurts.

Mocht je geen zin hebben om de landsgrenzen te verlaten; er is dit weekend hier meer dan genoeg te beleven. Allereerst vragen wij jullie aandacht voor onze titelkandidaten. Op zaterdag 8 juni speelt John Coffey op Jera On Air (Ysselsteyn), om daarna anderhalf uur rijden zuidelijker samen met Traumahelikopter het Pedro Pico Pop festival (Raalte) aan gort te spelen. En nog zijn ze niet klaar. Traumahelikopter en John Coffey zullen op het Burning Down The House (Amersfoort) zeker een poging wagen om de naam van het festival in de praktijk te brengen.

Oh Deer! Laat dat nou precies de naam zijn van een festival in Harderwijk waar Mozes And The Firstborn gaan rocken. Gerockt wordt er ook in de Tivoli (Utrecht) waar Mr Titty Twister -Joost van Bellen- zijn 10 jaar Rauw feestje voorzet.  Maar daar blijft het voor Joost niet bij. De zaterdagmiddag treedt hij op tijdens het tweedaagse Amsterdam Open Air festival.

Zondag 9 juni is het op Amsterdam Open Air de beurt aan de Jeugd van Tegenwoordig en Tom Trago. Tom is nog niet bevestigd, maar vooruit; door zijn Lowlands optredens van de afgelopen drie jaar mag hij wel genoemd worden, vinden wij.

 

We hebben een week de tijd om bij te komen voor een nieuw drukdrukdruk festivalweekend, met als grootste publiekstrekkers twee van de oudste  festuivals van Nederland: Pinkpop en Oerol.

Maar eerst beginnen we vrijdag 14 juni met een frisse duik tijdens het Surfana Festival (Bloemendaal) waar Traumahelikopter alle surfdudes en -dudettes de grondbeginselen van kapotgaan zullen bijbrengen. Mocht je niks hebben met de zee en het strand, en alles met Grote Bands, dan ga je natuurlijk naar Pinkpop. Het aantal op Lowlands bevestigde bands is vooralsnog beperkt tot Kodaline (vrijdag 14) en Tom Odell (zondag 16e juni), maar er blijft genoeg te genieten in Landgraaf.

Is Pinkpop te massaal of te mainstream voor jou? Overweeg dan om zaterdag 15 juni naar Sliedrecht af te reizen voor jouw wekelijkse portie John Coffey op Elektras Tuinfeest. Haarlem is gastheer van het Harlem Shuffle festival waar onder andere Mozes And The Firstborn zal neerstrijken. Het Kids ‘n’ Billies festival in Nijmegen heeft plaats ingeruimd voor Traumahelikopter. En speciaal voor een van de Lowlove crewleden vragen we jullie aandacht voor het gezellige Schippop festival te Schipluiden. In zijn achtertuin droppen Sticks & Moon hun beats ’n flow. Nog niet bevestigd voor Lowlands, maar dat zou toch wel moeten, Eric! En hij krijgt Mozes And The Firstborn op de koop toe. Feestje!

In de categorie ‘opvallende festival programmering’ noemen we het tweedaagse Indian Summer festival (Broek op Langedijk). Guus Meeuwis en The Prodigy? Die kan je daar gewoon zien, samen met The Opposites (zondag 16 juni) en een dj set van Willie Wartaal (De Jeugd, ook op zondag). En mocht je een van de bevrijdingsfestivals hebben gemist begin mei, dan kan je zondag op herhaling in Amsterdam op het Canabis Bevrijdingsdag festival. Mozes And The Firstborn is een van de bands die voor de muzikale omlijsting zorgt.

We sluiten af met het bijzondere 10-daagse Oerol (Terschelling) festival. Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juni vind je hier een gevarieerd aanbod aan muziek, theater, literatuur en nog veel meer. Traditiegetrouw zijn er diverse Lowlands acts vertegenwoordigd op Oerol. Ook dit jaar kan je bijna iedere dag een voor Lowlands bevestigde band of dj tegen het lijf lopen. Vrijdag de 14e dj St. Paul, zaterdag 15 theatergezelschap Orkater, zondag 16 Beans and Fatback plus Alpha / Grolsch dj Mad Ed (nu: Ed Rock), maandag 17 juni St. Paul en (Mad) Ed Rock, dinsdag 18 juni wederom Mad Ed en woensdag 19 juni Mozes And The Firstborn en …..Ed Rock!

Eén reactie

  1. pieter

    Mooie vooruitzichten en leuk dat jullie deze artikels publiceren. Alleen een foutje: Modestep is niet 2/3 van Moderat, maar Modeselektor. Deze mannen maken met Apparat samen Moderat. Modeselektor maakt techno en Modestep maakt dubstep. Voor de rest een mooi artikel. Top!

U kunt niet meer reageren.