Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove-concertagenda (1)

Vriendjes en vriendinnetjes; we mogen weer! Na een koude start van het buitenfestivalseizoen wordt de temperatuur weer aangenaam. Tijd dus om op de grote groene festivalweides onze ‘verslaving’ de vrije hand te geven: bandjes kijken.

En het liefst natuurlijk naar (zelf)bevestigde Lowlandsbandjes. Maar waar en wanneer tref je die? Kortom, we gaan de vorig jaar gestarte rubriek ‘Lowlove-concertagenda’ weer uit de mottenballen halen. Op regelmatige basis willen we je informeren welke acts bij je in de buurt te zien zijn. Dit is geen uitputtend overzicht; we pikken per aflevering een aantal acts uit het steeds uitdijende Lowlandsprogramma.

Een mooi startpunt zijn de diverse festivals en openluchtfeesten waar we – net zoals het (non)nieuws over het Koningslied en Daft Punk – niet omheen kunnen; Koninginnenacht, Koninginnedag en de Bevrijdingsfestivals.

Op het Life I Live festival (29 april, Den Haag) treffen we een band aan die een plek op Lowlands (bijna) niet kan ontgaan: Claw Boys Claw. Nu Peter te Bos – naast zanger van CBC ook de grafisch ontwerper van Lowlands – weer met zijn band aan het touren is, kan Eric van Eerdenburg het niet maken om hen te passeren. Waag het niet, Eric!

In de categorie ‘niet te missen dit festivalseizoen’ vinden we de rockers van John Coffey. Vlak over de grens (Meerhout, Belgie) zal John Coffey komende zaterdag 27 april Groezrock doen shaken. Ook maken de mannen deel uit van de ‘Cortonville presents’ tourkaravaan die neerstrijkt in de Mezz (25 april) en Vera (26 april), om vervolgens het Koninginnenacht Festival (Effenaar, 29 april) en het Bevrijdingsfestival van Utrecht (5 mei) te voorzien van de broodnodige power-riffs.

John Coffey zal om de felbegeerde titel ‘meeste gigs festivalseizoen 2013’ moeten strijden met Traumahelikopter, dat op 30 april meteen met een Big Bang uit de startblokken schiet. Het gaspedaal zal flink ingetrapt moeten worden, want die dag worden het Koninginnedag Festival (Effenaar) en het Queensday festival in Venlo bezocht. En hadden we al verteld dat Traumahelikopter warmdraait op 26 april (LVC), 27 april (Rotown) en 28 april (Here’s Your Future, 013)? Voor wie er niet genoeg van krijgt: 4 mei staat het trio in de Metropool, 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam.

Ook multitalent Jacco Gardner laat van zich horen de komende weken. De feesten rondom de troonopvolging laat hij voor wat het is, maar mei begint voor hem goed met optredens op 2 mei (Apollo, Emmen), 3 mei (Here Comes the Summer, Vlieland) en twee gigs op 5 mei (Bevrijdingsfestival, Wageningen en landje van Pop, Enkhuizen). Als je toch in Enkhuizen bent, doe van ons de groeten aan Dope D.O.D. (Lowlands 2012).

Door het kakelverse nieuws dat elektronica-collectief Low End Theory een plaatsje op Lowlands heeft geclaimd, wordt het optreden van onze favoriete krullenbol The Gaslamp Killer aanstaande maandag 29 april (Bird, Rotterdam) en dinsdag 30 april (MC Theater, Amsterdam) natuurlijk extra te genieten. Wie van jullie Lowlovers kan hem een bevestiging ontfutselen van zijn komst naar de polder?

Heb je nog toevoegingen? Meldt het in de reacties.

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.