Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Ja, het forum komt terug (en meer vragen en antwoorden over de nieuwe site)

Tien dagen geleden gooiden we onze oude site in de prullenbak en ruilden we ‘m in voor dit nieuwe exemplaar, dat best wel anders is. Veel van jullie reageerden, positief en negatief. Dus vandaag reageren wij dáár weer op: wat waren de kritieken en wat gaan we eraan doen?

Mogen we beginnen met de complimentjes? Ja? Gelukkig. We hoorden namelijk veel ‘fris!’, ‘wow!’, ‘mooi en ‘strak!’. Eén iemand zei zelfs dat hij ‘er wel hoofdpijn van kreeg’, maar dat dat ‘vast wel zou wennen’. (Wat een solidariteit. Kijk, Ewbank, zo kan het ook.)

Dan de kritieken. Het ging vaak over hetzelfde: de voorpagina. Die werd ‘schreeuwerig’, ‘minder overzichtelijk’ en een ‘wirwar’ genoemd. Via Twitter hoorden we zelfs dat het ‘een gigantische chaos’ is.

Een duidelijke boodschap: de blokjes die op de homepagina naast en onder elkaar staan, in verschillende groottes, zorgen voor minder overzicht. Daar gaan we dus wat aan doen. Door bijvoorbeeld op grote beeldschermen het beeld niet helemaal uit te vullen met berichten, of door op een of andere manier de nieuwste, meest relevante berichten beter te laten opvallen. Zoiets. Laat ons er nog even over nadenken.

Het was niet het enige. Een opsomming van andere opmerkingen en ons antwoord erop:

 • Op de historiepagina’s zijn de scans van de programmaboekjes en de kleuren van de bandjes weg. Komen die terug? Ja, die komen terug. Alle scans zijn bewaard en we zijn niet van plan ze volgende week op de vrijmarkt te verkopen.
 • Komt het forum terug? Ja, ook. We hebben eerlijk gezegd altijd een beetje geworsteld met het forum. Zitten mensen er wel op te wachten? Maak je allerlei subcategorieën aan of hou je ‘m zo plat mogelijk? Inmiddels hebben we een goed beeld van wat we willen, maar moeten het nog wel maken.
 • Het festivalgevoel is een beetje weg. Waar is bijvoorbeeld het tentje in de header? Ah, onze headertentjes. Die zaten in ons nieuwe ontwerp, maar nog niet in de site die je nu ziet. Ze keren terug, echt. We maken een extra balk bovenaan de site (sneak peak) waarin het vertrouwde beeld te herkennen is.
 • En inloggen? Dat kan straks ook weer. De inlogveldjes zitten in die balk met de tentjes.

Wanneer dan? Juist. We wisten dat je dat zou vragen.

Op dit moment zijn we bezig met de nieuwe versie van de iPhone- en Android-app. Die willen we qua inhoud en vorm ook flink aanpakken en daar zijn we de komende maand nog erg druk mee. Daarna staat het verbeteren van de site op ons lijstje. (En we hebben ook nog van die, you know, banen.)

Hoe dan ook: feedback blijft welkom! Onder dit bericht, op Twitter of via onze Facebookpagina.

11 reacties

 1. Henk

  Top van de feedback. Ik hoop dat de veranderingen positief zullen uitvallen en zoals alles zal het altijd weer wennen.

 2. Joppe

  heerlijk die transparante houding. top, ! mensen… ik zeg, zo doorgaan :-)

 3. Boemshakalaka

  Goed om te zien hoe jullie met de feedback omgaan. Wat ik nog mis is een mogelijkheid om op de homepagina te kunnen zien of er ergens nieuwe reacties zijn. Dat moet toch wel lukken?

 4. Sijhtam

  Hehe, die gigantische choas klinkt erg bekend. Goed om te lezen dat jullie de kritiek goed opnemen. Op een mobiel is het inderdaad goed ingedeeld. Ik wacht het rustig af.

 5. De Kraker

  Ga zo door zou ik zeggen. Tof initiatief en ik gebruik het al een paar jaar.

 6. MiesxE

  Top dat jullie iets met de feedback doen! Ben benieuwd naar het resultaat!

 7. Anon

  Zou wel mooi zijn als het forum vóór Lowlands terug was!

 8. anon again ;)

  Pompom…

 9. brokenbranches

  Haha mooie reminder Anon! Eens kijken of dit nog valt te regelen…

 10. Anon

  Hahaha, sja, ’t klonk als een goed idee! Forumsoftware installeren is een eitje natuurlijk. SMF2 is geniaal, als je ’t mij vraagt.
  En als jullie tijd tekort komen, ik wil best eventjes (gratisch en voor niks) een rubriek-indeling maken. U roept maar!

U kunt niet meer reageren.