Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Heel veel nieuwe namen, waaronder NIN, Foals en Franz Ferdinand

In één keer werd de line-up voor Lowlands vanavond ongeveer verdrievoudigd, toen de organisatie ruim twintig nieuwe namen de wereld in slingerde. Nine Inch Nails, Foals en Franz Ferdinand zijn daarvan de grootste.

Nine Inch Nails zou weleens een headliner kunnen worden, zei de programmeur vanavond tegen 3FM. Franz Ferdinand is volgens hem bezig met nieuw werk, wat rond Lowlands uit zou kunnen komen.

Ook The Knife, Fall Out Boy, Band of Horses, Major Lazer en Kendrick Lamar komen naar Biddinghuizen. Nog meer: Jake Bugg, Maya Jane Coles, Jacco Gardner, Petite Noir, We Came As Romans, Unknown Mortal Orchestra, Ben Pearce, Bombino, Half Moon Run, Protoje & Indiggnation en Torche.

En dan zaten er nog vier bij die zichzelf eerder bevestigden: Imagine Dragons, Tame Impala, Bat For Lashes en Pokey LaFarge. Programmeur Maurice noemde ook nog Rhye, een bandje dat hij erg interessant vond maar nog niet vastgelegd zou hebben.

Eminem, Local Natives en Solange, die vanochtend voor Pukkelpop werden bevestigd, zaten er voor Lowlands niet bij. Maar: meer namen mogen we ‘snel’ verwachten, zegt de organisatie.

46 reacties

  1. lorenzog90

    Zucht* Weltruste!

  2. wiebipediaWiebipedia

    Op Pukkelpop o.a. Neil young en eminem bevestigd. Hoe groot is de kans dat die ook naar LL komen? Ik ben in ieder geval blij dat er weer wat namen uit de hoge hoed zijn getoverd.

  3. Pete Frete

    zal wel een zure zeikerd zijn maar dit is toch eigenlijk wel dramatisch mwah… waar blijven Arcade Fire, The Thermals, Editors, The Jacks, John Coffey, Weezer, Fucked Up, Placebo en Phantom Limb (verdienen terug te komen)? Nou ja, misschien komen deze bevestigen later nog :)

  4. Ties

    Laat de kritiek maar weer komen. xD

  5. ggg

    Geweldig

  6. Jan

    Geen kritiek, vette namen! Zin in!

  7. Mart

    Wow wat een namen…. Ik ben blij…. Vooral met Foals!

  8. W35537

    Kritiek? Waar? Zeker de helft is om heel blij van te worden. Top.

  9. Ties

    Hahaha, ik neem het terug. Enthousiame alom! Ben zelf ook gelukkig met de namen :P

  10. 180492003

    Lekker!! Toch zeker 7 á 8 namen die ik leuk vind, oftewel dikke vette prima!!!

  11. Tim

    Ik zou Bastille kunnen waarderen :)

  12. Bas

    Volgende ronde hopenlijk Macklemore

  13. brokenbranches

    Wat een fijne namen! Foals, The Knife, Kendrick Lamar, Major Lazer en Bat for Lashes kan ik alvast van het verlanglijstje afvinken :)

  14. mclambo

    hmmm, word er niet warm of koud van… die zogenaamde headliners.. uitgekauwd!

  15. Wham

    Heel leuk lijstje, zeker met wat er al bekend was. Als ze deze niet allemaal tegelijk programmeren heb ik weinig om over te zeuren.

  16. LS

    Hebben we al meteen twee headliners binnen? Dan wordt de kans op Neil Young, Eminem en Blur wel een stuk kleiner.. Jammer :)

    Ben wel blij met Foals en Jake Bugg.

  17. Jeurisz

    unknown mortal orchestra :O:O:O

    super namen

  18. Dogui?

    Vette namen! Maar had Richie Hawtin zichzelf niet al bevestigd? Had gedacht dat hij er dan ook tussen zou komen…

  19. raskolnikov

    Prima rijtje namen. Vooral heel blij met Foals en The Knife. En leuk om NIN en FF weer eens te zien. Ook benieuwd naar Kendrick Lamar.

    En @pete frete: Phantom Limb schijnt uit elkaar te zijn, dus daar zou ik niet te hard op hopen.

  20. Boemshakalaka

    @LS Nine Inch Nails wordt waarschijnlijk een headliner idd. Maar welke band is die twee headliner dan? Franz Ferdinand? Dat hoop ik toch van niet. Zou me alleen niet verbazen als Foals headliner is in de Grolsch, maar dat is natuurlijk niet de echte headliner.

  21. Rob Kaper

    Headliners, headliners. Als je die alledrie ziet heb je 5u Lowlands te pakken. Die andere 67u tellen voor mij toch net iets zwaarder. Liever een vette Lima lineup en mindere headliners dan omgekeerd!

  22. lee den haas

    Nou idd, dat gezeik over de headliners

  23. Adonis

    Band of horses. Ik ben super blij maar wat moeten die homos van fall out boys op ll

  24. Sander

    Mooi rijtje namen en ik zie de leukste optredens ook meestal bij de Lima of Charlie. Maar stiekem had ik wel gehoopt dat ze Eminem en Neil Young ook zouden boeken:-(

  25. pim

    Jacco Gardner, Major Lazer en Foals: enkele leuke namen! Maar Franz Ferdinand is wel ZO uitgekauwd. Lijken een beetje op de ‘BN-ers’ die steeds verschijnen in allerlei ‘sterren dansen op ijs’ programma’s maar eigenlijk al jaren niets meer doen in de showbizz (ik noem een Patty Brard, Sita en meer van dit soort pulp-wijven) ;)

  26. Jeroen Driehuis

    Al dat gezeur altijd als er namen bekend worden gemaakt…

    Ik ben zelf wel blij met Jacco Gardner, Tame Impala, Franz Ferdinand, Jake Bugg, Unknown Mortal Orchestra, Foals en Band of Horses. En verder laat ik me wel verrassen.

  27. Rockingmonkey

    Vind het wel “Leuke namen” maar verder niet echt heel bijzonder. Veel van deze bands al eens op lowlands gezien. Maar goed, ik klaag niet.. Vermaak me toch wel :-)

  28. MarkvdrHeijden

    @Pete Frete: The Jacks, god bewaar me, wat een ontzettende 13 in een dozijn band is dat, zeg.

  29. De Kraker

    Eminem kost 1 miljoen om te laten komen don’t think it’s going to happen. Ik had mumford & sons eigenlijk wel verwacht in dit lijstje. Net als the xx maar die worden dan vast wel later bevestigd.

  30. mclambo

    The Doors Alive, daar zou ik nog echt helemaal bij van worden. Ergens in en knus tentje…

    Jolly mag van mij ook wel komen.

  31. Plien

    Imagine Dragons vind ik echt wel tof.. en Band of Horses. Yep !

  32. Sander

    @Kraker: The XX is al 2 keer geweest in de afgelopen jaren,dus die komen denk ik niet. Als Eminem zo duur is dan vind ik dat inderdaad ook veel te veel, maar wil het toch nog wel een keer zien.

    The Doors alive zou zeker leuk zijn.

  33. Peet

    sta vrijwel nooit bij de headliners… te druk en meestal niet mijn ding of al gezien. De rest van de bandjes, daar gaan we toch voor ? ontdekken en nog eens ontdekken ? gaat hoe dan ook weer een dik feestje worden.

  34. Peet

    o ja.. blijf hopen op ORBITAL natuurlijk :D

  35. Ervie

    Volgens mij is Slayer ook headliner, dus dan zou NIN de tweede headliner zijn, waardoor voor veel mensen de headliners toch wel een beetje tegenvallen. Verder zou Prodigy wel cool zijn als 3e headliner.

  36. jurkstruggles

    kyuss lives zou best tof zijn, net als qotsa als 3e headliner of the prodigy. verder zou fidlar, trash talk en turbowolf ook best wenselijk zijn

  37. raskolnikov

    Zou Slayer een headliner zijn? Zal toch niet? Ik verwacht toch nog wel een grote naam uit het rijtje Blur/ Nick Cave/ Editors/ Prodigy/ Sigur Ros.
    Niet dat het me verder veel uitmaakt, want juist bij de kleinere optredens is vaak veel meer te beleven.

  38. Ervie

    Ik dacht zoiets over Slayer gehoord te hebben, ik weet niet of iemand dat kan ontkrachten…? Laten we inderdaad hopen op een paar leuke bands die de Alpha of andere stages kunnen afbreken. ;)

  39. Matthijs

    The Prodigy en Sigur Ros (en ook de Arctic Monkeys) kan je vergeten, die zijn exclusief voor Indian Summer en Best Kept Secret.
    Blur zou fantastisch zijn, maar ik ‘vrees’ dat naast Nine Inch Nails en Slayer ook Foals, Franz Ferdinand en Fall Out Boy bij de grotere namen zullen horen. En daar zal dan nog iets als Anouk bij komen.

    En dan hopelijk ineens toch nog Blur ja, maar ik verwacht ik het niet.

  40. Mette

    Ik hoop zo dat Eminem en/of Mac Miller ook even langskomen bij Lowlands. Ik vind het wel heel tof dat Kendrick Lamar komt. Verder mag er ook nog wel wat dubstep tussen komen naar mijn mening.

  41. Ervie

    Ik hoop zelf nog op Rage Against The Machine maar ik vrees dat dat een illusie zal zijn….

  42. joppe

    Ik ben gewoon blij :-)

  43. vvessel

    Fijne lijst, met name The Knife, Foals, Unknown Mortal Orchestra, Franz Ferdinand, NIN. Top!

  44. dia

    Sorry maar de line up is niet denderend, echt jammer dat jullie eminem niet hebben kunnen boeken. Het is dat ik voor de sfeer en de gezelligheid naar ll ga want de line up is om te huilen.

  45. Jozef

    Ik ben juist blij dat eminem niet geboekt is, wat een draak van een artiest is dat zeg. Hopelijk komt hij ook niet.
    De enige rapper die qua bekendheid groot genoeg is en ook nog echt goede liedjes maakt is denk ik Jay-Z, maar die zal niet te boeken zijn voor Lowlands.
    Eminem maakt alleen maar commerciele troep.

    Tot nu toe vind ik het een uitstekende line-up.
    Vergeet niet dat er nog maar zo’n 40 namen in totaal bekend zijn. Een kwart van het totaal ong.

  46. Ferraro

    @dia. Ik neem aan dat je met “echt jammer dat jullie…” de Lowlands organisatie (Mojo) bedoelt. Lowlove heeft helemaal niets te maken met Mojo en het boeken van bands. Was het maar waar… :-)

U kunt niet meer reageren.