Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Spannend: Tenacious D, Deftones en Nine Inch Nails zijn rond Lowlands in de buurt

Lowlandsgangers, het volgende. De dag na ons geliefde festival, 18 augustus, staat een aantal bands op de rol voor Rock Im Pott, een Duits festival. Maakt dat de kans groter dat ze ook Biddinghuizen aandoen? Je zou het zeggen. Dus staat de deur een stukje verder open voor Tenacious D en Deftones.

Ook de namen van System of a Down, Volbeat, Casper en Biffy Clyro staan op de uitgelekte poster. Voor SOAD lijkt het echter minder waarschijnlijk: die band staat in de week na Lowlands al in de Ziggo Dome.

Overigens liet The National vandaag weten dat het nieuwe album in mei uitkomt. Daarna gaan ze touren, maar het rijtje optredens loopt vooralsnog niet verder dan medio juli. Wat ons betreft plakken ze daar nog een rondje Europa achteraan in augustus.

En nu we toch bezig zijn: op het Noorse Øya Festival, een week vóór Lowlands, staan acts als Kendrick Lamar, The Knife en Blur. En op The Rise Of Rock’n’Heim, ongeveer tegelijk met Lowlands, staan (naast ook Tenacious D en Deftones) de mannen van Nine Inch Nails.

18 reacties

  1. LS

    Tenacious D zou wel een hele leuke verrassing zijn! Hoe duur zou die band zijn? Het lijkt me best een prijzige headliner..

    The National verwacht ik op Best Kept Secret festival, die toch best wel een aantal leuke namen heeft afgesnoept van Lowlands.

  2. Michelle

    Biffy! Dat zou nice zijn! Tenacious D is ook wel grappig, naar hoeft van mij niet perse. The national verwacht ik indd ook eerder op bks..

  3. liske

    En ook Haim! Staat 16-8 op Dockville. En op Oya.

  4. Duif

    Hier word ik niet echt warm van. Alleen Kendrick Lamar spreekt me aan. Tenacious D lijkt me ook wat te duur, vooral omdat veel mensen het ‘wel grappig’ vinden, maar niet wakker zullen liggen wanneer Black en Glass de polder overslaan.

  5. gekkegoeie

    Er is nog een festival 16 t/m 18 augustus. Rock n heim, daar staan soad en deftones ook. De 18e is trouwens de lowlands zondag en niet de dag erna. Hierdoor zijn zowel soad als deftones alle dagen van lowlands bezet.

  6. Dogui?

    Ik zou Tenacious D super vinden! Weet iemand wanneer er weer nieuwe bekend gemaakt worden?

  7. arjan

    DEFTONES!!!!!!! jah hoe vet zou dat zijn!!!!!
    Tenacious D moet ik snel ff hun nummers gaan luisteren
    ken er maar 1 haha

  8. Hans

    Tenacious D hoeft van mij ook niet. Daarnaast zou Blur natuurlijk geweldig zijn!

  9. Tony P.

    @gekkegoeie: als SOAD op zondag 18 op Rock im Pott staat (prachtige festivalnaam trouwens) en vrijdag 16 OF zaterdag 17 op Rock ‘n’ Heim (een al even geniale woordspeling, kijkend naar de naam van het bekende circuit waar dit gehouden wordt – wat zijn die Duitsers toch creatief), blijft er dus nog steeds een mogelijke dag over (vrijdag of zaterdag) voor Lowlands.

    Dat ze een paar dagen na Lowlands in Ziggo Dome spelen zegt niet zoveel, er zijn elk jaar wel bands die voor of na Lowlands ergens in Nederland nog een concert geven. Optreden op Lowlands maken ze dan alleen wel pas bekend als dat concert is uitverkocht, da’s alles…

    Dus ik blijf hopen op SOAD!!!

  10. Gekkegoeie

    @Tony P. SOAD speelt dus op 16 augustus op het frequency festival in Oostenrijk. Dus dan zal Rock N Heim op zaterdag op het programma staan.

  11. Tony P.

    @Gekkegoeie: Dat is geen prettig nieuws, hoop definitief verdwenen. Toch dank voor de opheldering!

  12. Dogui?

    Tenacious D is alleen nog maar de 16e vrij… maar dan staan Slayer en Bullet for my Valentine er ook al, denk niet dat ze zo veel rockers op een dag doen :(

  13. Adonis

    Band of horses speelt in het lowlands weekend op een festival in eales. Goed mogelijk dat ze ll aandoen

  14. Adonis

    Eales= wales

  15. Appie

    Daft punk, fall out boy. Zeker welkom

  16. Appie

    En muse! Bring it on!

  17. Appie

    Zo dan.. Direct drie afsluiters geregeld. :)

  18. fanboy

    eminem is ook in de buurt

U kunt niet meer reageren.