Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Editors headlinen Lowlands

En de volgende headliner is bevestigd, deze keer zelfs officieel door Rapid Razor Bob. De Editors komen hun nieuwe plaat voorstellen op Lowlands. De laatste keer dat ze op het festival waren (2008, de tijd gaat snel), sloten ze de Alpha af op zondagavond. Deze keer vullen Tom Smith en co die prominente plek op zaterdag.

Op 8 juli staan ze ook in de Gashouder in Amsterdam. De laatste studioplaat van Editors dateert alweer uit 2009. Sindsdien raakten ze hun gitarist kwijt (verschil van inzicht over de muzikale koers, in goed onderling overleg, blabla) en vonden ze kennelijk twee nieuwe bandleden.

Samen waren ze lang op zoek naar een nieuw geluid voor album nummer vier. Dat gaat, volgens Tom Smith, meer richting R.E.M. en Arcade Fire. Dus plug de gitaren maar vast in!

32 reacties

  1. pieter

    Erg benieuwd naar de nieuwe plaat! En het optreden natuurlijk!

  2. joppe

    mooi man !!

  3. olafdb

    Super tof. Ik ga weer oren tekort komen met alle namen die binnendruppelen.

  4. Jozef

    Echt vet dit!
    En ze spelen op Zaterdag trouwens (twitter).

    Twee afsluiters bekend? NIN en Editors? Of toch alleen Editors?

  5. Bas

    vermoedelijk Editors en Franz Ferdinand als afsluiters. NIN? onwaarschijnlijk als afsluiter. laatste keer sloten ze volgens mij de Grolsch af

  6. Jozef

    Op 3voor12 radio maandag, zei de boeker dat NIN wel eens afsluiter zou kunnen worden, maar dat dit nog niet zeker was. Over Franz Ferdinand werd helemaal niet gerept over al dan niet headliner.
    Franz Ferdinand is iets te veel vergane glorie om af te sluiten denk ik, maar zelfde tijdsslot als Bloc Party vorig jaar lijkt mij het beste!

    Overigens, ik zou ook niet voor NIN kiezen, maar die boeker deed dus voorkomen dat die kans best groot was.

  7. Rob

    Wat mij betreft de eerste echte headliner

  8. Jozef

    Fragment over NIN
    http://www.3fm.nl/gemist#/ajax/overlay/gemist/fragment/98971

    vanaf 1:55

  9. Bas

    ja. NIN is meer oude glorie dan Franz Ferdinand. en hebben geen vers plaatwerk. ik denk dat NIN voor de huidige generatie ook minder betekent dan bijvoorbeeld QOTSA

  10. Jozef

    Daar heb je een punt!

  11. 180492003

    Mooie naam weer! En kan mij het schelen of NIN headlined of niet, Lowlands is geen Pinkpop waar het enkel om headliners draait!

  12. lee den haas

    EDITORS ‏@editorsofficial 1u

    We are very pleased to announce that Editors will be headlining the Saturday night at the sold out Lowlands Festival 2013. Very excited!

    zaterdag dus

  13. Jeroen Driehuis

    Er werd toch alleen concreet over NIN gezegd dat ze niet vroeg op de zouden spelen. Dat maakt je nog niet automatisch headliner.

  14. Jeurisz

    Ik ben ook erg benieuwd naar de nieuwe plaat, net als die van franz trouwens :)

  15. VUIG

    Het moet wel donker zijn als NIN speelt. Dat moet gewoon ;) Ik zie ze wel als afsluiter in de Grolsch. Editors zullen zeker de afsluiter in de Alpha zijn die zaterdag.
    Vind het trouwens bizar dat Franz Ferdinand (hier en elders) afgedaan wordt als vergane glorie. Die band komt gewoon met een nieuw album, pas het vierde, en bestaat pas zo’n 10 jaar. Gaat het tegenwoordig zo snel dat je dan al vergane glorie bent?

  16. Spud

    Niet zo spannend, maar wel oké. Leuk dat ze richting Arcade Fire gaan, maar die had ik liever zelf zien komen. Maar die kans is inmiddels wel verkeken denk ik.

  17. Bas

    @VUIG: FF is zeker geen vergane glorie. op weg naar album vier, en overal waar ze staan een gewaardeerd headliner met een bak vol hits (remember 2008? http://www.youtube.com/watch?v=rKE6ptzHtrw )

    @Spud: Arcade Fire zal niet komen. Een van de dames, volgens mij ook de vrouw van zanger Win Butler, is zwanger

  18. Spud

    @Bas
    Das jammer, bedankt voor de info. Sigur Ros staat al op BKS dus qua headliners vallen mijn persoonlijke wensen enigszins in het water tot nu toe.

    Maar goed Lowlands is meer dan dat, gelukkig! Erg blij met een aantal namen van de eerdere rij, met name The Knife!

  19. VUIG

    @Bas Kan ik me zeker herinneren! Was geweldig! Zie inderdaad dat Regine Chassagne zwanger is. Dat is heel leuk voor haar en Will Butler maar ik baal daar toch stevig van ;)

  20. Dniworrom

    Prodigy?:(

  21. Boekenkist

    Editors altijd zin in! Wat mij betreft een zeer goede toevoeging aan het programma. Nu nog Deftones en Black Rebel Motorcycle Club (ook met nieuw album) en dan kan mijn LL13 al niet meer stuk.

    Maar gezien het aantal reeds geboekte bands met wat ‘hardere gitaren’ en de programmering van afgelopen jaren, ben ik bang dat mijn wens niet verhoord gaat worden…

  22. Bas

    “En de volgende headliner is bevestigd,” wie is dan de eerste bevestigde headliner? Ik denk zelf namelijk niet dat Franz Ferdinand, Slayer of Nine Inch Nails de headlinerspot hebben in de Alpha. Weet iemand of een van deze als headliner gepland staat?

  23. Ervie

    Volgens mij werd er ook iets gezegd over Slayer als headliner… Maar of dat bevestigd is weet ik niet.

  24. Jozef

    Slayer kan noooit headliner zijn!!
    Tenminste, op dit moment durf ik mijn hand ervoor in het vuur te steken dat zij geen dag gaan afsluiten op Alpha.
    Je hebt met NIN (vrijdag), Editors(zaterdag) en Franz Ferdinand(zondag) voor elke dag al een waarschijnlijker headliner.

    Toch ben ik ervan overtuigd dat Franz Ferdinand niet de (gewenste) afsluiter van zondag zal zijn. Ze zijn wel ideaal als 1 na laatste band op de alpha.

    Slayer zal of laat in de middag in Alpha staan of afsluiter Grolsch zijn denk ik.

  25. QStel

    Ik heb nog altijd goede hoop dat Kraftwerk op hun festivaltour deze zomer in Biddinghuizen langs komt…

  26. raskolnikov

    Het feit dat de programmeur maandagavond op de radio aangaf dat het niet zeker is dat NIN headliner is, geeft aan dat er nog gewerkt wordt aan de komst van een andere grotere naam. Ook Franz Ferdinand is geen zekerheid als headliner, al zou het me niet verbazen als zij de Alpha op zondag afsluiten. Of het lukt om (nog) grotere namen te strikken is natuurlijk een tweede. Kraftwerk zou inderdaad leuk zijn. Nick Cave kan alleen nog op zondag, dus wie weet…

  27. Bas

    Kraftwerk zou mooi zijn, al weet ik niet of dat geschikt is voor een Alpha. Ik hoop stiekem nog op Blur

  28. Sjaak

    Met zo’n schermnaam moet het wel dezelfde zijn als die ik eerder deze week op Dagelijkse standaard ben tegengekomen, Misdaad en straf deze week uitgelezen?

  29. Rob

    Mumford en Sons dan? Hun voorprogramma in Europa is al bevestigd op LL. Jack White was ook nog een idee..

  30. geert en lilian

    ik zeg lekker niks al mijn Posts verdwijnen blijkbaar toch

  31. geert en lilian

    maar editors op lowlands mooi zo, kijk uit naar nieuwe muziek van de mannen

  32. Francoise

    Ben nog op zoek naar kaartjes voor 8 juli of Werchter en natuurlijk zeer benieuwd naar nieuwe album:))

U kunt niet meer reageren.