Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Best Kept Secret populair onder Lowlandspubliek

Tenminste, volgens onze peiling, waarin we vroegen naar de zomerfestivals die onze bezoekers van plan zijn aan te doen. Het grootste gedeelte gaat – niet verrassend – naar Lowlands: 85 procent van de ruim 700 stemmers. Bijna één op de vijf gaat naar Best Kept Secret, het nieuwe festival dat eind juni gehouden wordt.

Daarna volgden Rock Werchter (12 procent) en Pinkpop (11 procent), Sziget (5 procent), Into The Great Wide Open (3 procent) en maar een klein gedeelte gaat naar Pukkelpop: één procent van de stemmers. Maar dat is dan ook tegelijk met Lowlands.

Veel van onze bezoekers gaan daarnaast naar een ander festival, dat niet in ons rijtje stond: één op de drie stemmers koos voor ‘overig’.

Omdat je meerdere festivals kon aanvinken, weten we ook hoeveel festivals de gemiddelde stemmer aandoet: 1,6. Maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk iets hoger, omdat onder ‘overige’ uiteraard meerdere festivals kunnen vallen.

6 reacties

 1. Sjaak

  Ah, daarom zijn er zo veel van die mensen die op Facebook de organisatie spammen met de meest oninteressante bands, die lui schamen zich nergens voor.

 2. Sijhtam

  Hier ook een Best Kept Secret bezoeker, lijkt me een leuk festival met namen die niet zullen misstaan op Lowlands. Tevens ga ik nog naar Werchter en het Day+Night festival van The XX in Berlijn.

  Lowlands blijft een fijn festival, maar ik ben ondertussen ook toe aan iets anders.

 3. Robkaper

  Niet kunnen stemmen, was waarschijnlijk op vakantie, maar +1 voor Paaspop, Exit en Sziget hier hoor. :-)

 4. liske

  Haldern!

 5. De Kraker

  Graspop voor den harde klanken
  Rockwerchter voor den bands
  Lowlands voor den Lowlands.

  Best kept secret heeft sigur rós. Moet ik nog uitleggen waarom Best Kep Secret het zo goed doet? Dacht het ook niet.

 6. Djoeke

  Voor mij dit jaar Best Kept Secret, Sziget en Lowlands. Laat de zomer maar beginnen!

U kunt niet meer reageren.