Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Ask Me Anything: stel je vragen aan directeur Lowlands!

Bierprijzen te laag? Te veel rock op Lowlands? Best Kept Secret leuker dan zijn eigen festival? Dit is je kans om het te vragen aan Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands. Aanstaande woensdagavond beantwoordt hij dan al jullie vragen tijdens een Ask Me Anything (AMA) – sessie, speciaal voor Lowlove.

Hoe het werkt? Heel simpel. Je kunt je vraag hieronder stellen in de comments. Geen Russiche censuur hier, alleen kijken de Amerikaanse autoriteiten waarschijnlijk over je rug en IP-adres mee.

Van Eerdenburg zal dan woensdag de tijd nemen om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden, ook weer in de reacties onder dit artikel. En don’t worry, we zullen  de interessantste antwoorden ook nog samenvatten in een artikeltje. Sla je slag!

212 reacties

 1. Lowaddictssoundsystem

  Is er een kans dat Deadmau5 weer naar Lowlands gaat komen?

 2. Sjoert Bakker

  Wat is er dit jaar het spannendste moment tot nu toe achter de schermen van Lowlands?

 3. Piet

  Kan er een ingang komen aan de zijde van de alpha naar Walibi? Dit maakt heen en heer hoppen tussen Walibi en lowlands voor mensen met een combiticket een stuk relaxter. De poortwachters kunnen wellicht uit de marge voor deze tickets worden betaald.

 4. ladispute

  Hoeveel stageplekken zijn er per jaar beschikbaar en hoeveel wordt daarvoor gesolliciteerd?

 5. Aimee

  Hoeveel mensen werken er voor Lowlands en hoe kom je daar aan een baan? Klinkt als een droombaan, maar moeilijk om binnen te komen.

  • Eric van Eerdenburg

   er werken ca. 50 man van Mojho en Loc en enkele freelancers permanent aan LL, deels full-, deels part-time. Op LL zelf werken ca. 2500 mensen via toeleveranciers en uitzendbureau’s. Hoe dat gaat….dat verschilt nogal Maar beginnen in een club en dan opvallen is meestal de weg naar binnen bij ons. of via een stage.

 6. Thomas1221

  Komen er op lowlands nog meer keuzes wat betrefd de drank? Nu is vooral bier en fris. Het zou leuk zijn als je meer soorten bier (bijv. witbier) zou kunnen krijgen, of speciaalbieren van kleine brouwerijen ipv alleen maar Grolsch..

  • Maykel

   Helemaal eens Thomas. In ’96 had je nog de Belgische Bierenbar. Was supergezellig. Heb het EvE ook gevraagd. Hopelijk ziet hij (of beter nog Grolsch) brood in…

 7. Piet

  Nog wat vragen:

  – Kunnen jullie ook 0,4 of 0,5 liter bier gaan verkopen aan de bar?
  – waarom geen (blues)bandjes na 0.00 uur?
  – kunnen jullie op vrijdagochtend/ middag een tuc tuc of riksjaservice ‘inhuren’ van de rand van het parkeerterrein naar de ingang van lowlands? Scheelt een hoop sjouwwerk. 5 euro lijkt me een schappelijke prijs, das makkelijk verdienen voor die gasten.
  – kunnen jullie huurfietsen tussen lowlands en Walibi regelen?
  – kunnen er ook broodjes warme beenham op het festivalterrein worden verkocht?
  – kunnen jullie wat banken (of bijv picknicktafels) neerzetten naast de foodstore naast de campingwinkel? Daar eten veel mensen ontbijtje en nachtsnack.

  • Anon

   Bluesbandjes! En Jazz! Mooi Lowlands in tweeën delen en een dance-nightlife en jazz/blues-nightlife maken. Ik maak nu na 1:00 dat ik weg kom van ’t terrein omdat ’t leven ’s nachts heel anders is op Lowlands. Maar met zoiets zou de drankverkoop ’s nachts omhoog gaan joh!

  • Eric van Eerdenburg

   ja er is witbier in de beugelbar van grolsch dit jaar. Maar blues, jazz, halve liters en laat je rijden is niet helemaal het idee geloof ik.
   kweenie

 8. Martijn

  Geen Claw Boys Claw op Lowlands dit jaar. Ben je niet bang dat Peter volgend jaar wraak neemt en de huisstijl omzet naar die van een 13 in een dozijn festivalletje? Of dat het logo ineens een pop in een roze jurkje wordt?

 9. Bart

  Beste Eric,

  ik wil graag beginnen met een compliment. Al 7 jaar weet je mij en mijn vrienden ieder jaar vanaf ongeveer september in de ban van de volgende editie Lowlands te doen raken. Voorpret in de ruimste zin. Het is een uniek veelzijdig en vooral fantastisch leuk festival waar wij zeg maar gerust verslaafd aan zijn geraakt. Bedankt!

  Die voorpret in de ruimste zin ontwikkeld zich regelmatig in de vele updates waarin jullie ‘namen’ bekend maken. Wij discussiëren, maken wishlists samen, excellijsten en spotifylinkjes vliegen ons de laatste weken om de oren. en wanneer het blokkenschema bekend is wordt die met een lach en een traan ontvangen. want tja, soms staan er acts tegelijk geprogrammeerd.

  Nu denken wij wel een bepaalde kentering te hebben ontdekt. In onze LL begin jaren waren wij veel al in de Alpha en de Grolsch te vinden want ‘grote’ namen die wij altijd al hadden willen zien, Dit jaar nog maar een enkele keer Alpha, wel in de Grolsch en verder de kleinere podia zoals India charlie en Lima. Zijn wij qua smaak veranderd? Zijn jullie gestopt met echte headliners? Zijn wij meer opzoek naar wat spannendere acts? of misschien van alles een beetje?

  Groet,
  Bart

  • martijn

   hahaha, zooo herkenbaar dit. Ook voor mij het 7e jaar, en ik herken precies dezelfde kentering, en vraag me ook af of het aan mijzelf ligt of toch aan de programmering

  • Eric van Eerdenburg

   we zijn niet gestopt met ‘echte headliners’. Maar de headliners die Werchter of Pinkpop boekt passen hier nu eenmaal niet op de alpha. FooFighters van afgelopen jaar was de uitzondering die de regel bevestigt. En ja, ik denk dat je smaak wat verandert is. Kijk in de historie van line-ups. we boeken de grote namen voordat ze zo groot zijn. Muse vroeger wel, nu niet meer. te groot.

 10. Martijn

  Op de dag dat het blokkenschema bekend wordt is er ook (even) de schrik dat Slayer afzegt. Hebben jullie voor dit soort gevallen mogelijke vervangende acts/headliners achter de hand? Of is het dan vanaf het begin starten om nog een grote naam aan te trekken?

 11. lee

  Waarom moeten NIN en slayer elkaar nou overlappen? Waarom?

 12. A. Lo

  Heb je wel eens een rog geaaid?

 13. Willem

  Kun je zelf nog een beetje genieten van het feest, of is het vooral geregel en gestress?

 14. Tuur

  Waarom is er zo weinig echte hiphop op Lowlands? Pukkelpop heeft bijvoorbeeld Eminem, Danny Brown en Waka Flocka Flame. Eminem konden jullie al eerder boeken maar toen werd het niet gedaan omdat hij te groot zou zijn voor Lowlands. Maar Snoop Dogg stond er toch ook een paar jaar terug. Die is toch net zo groot? Echt een gemiste kans!

 15. Michael

  Zijn er plannen om een Wifi netwerk aan te leggen? Zou wel relaxed zijn…

 16. Jeroen

  Komen er meer telefoonoplaadpunten?

 17. Jeroen

  Waar heb je nog nooit van gehoord?

 18. Sebas

  Lowlands fantastisch festival.

  Is We Were Evergreen overwogen?

 19. Bram

  Zou je liever vechten met 1 eend ter grootte van een paard of met 100 paarden ter grootte van een eend?

 20. Maaike Verbeek

  Is het mogelijk om naast het bier/fris ook drinken te verkopen zonder alcohol of koolzuur? Chocomel bijvoorbeeld?

 21. Mark

  1)De muziekscene in Nederland is dynamisch, ook zie je Lowlands veranderen door de jaren heen qua programmering. Wat is jullie vertrekpunt? Hoe balanceren jullie eigen voorkeur met de wensen van het publiek. En in het verlengde van deze vraag: wat is jullie doelgroep?

  2) Ik heb u weleens horen zeggen dat artiesten als Eminem, Jay-Z en Kanye West niet passen bij Lowlands. Wat is het verschil tussen dit soort artiesten en de grote rock bands? Zelf heb ik het gevoel dat deze namen het zeer goed zouden doen bij het publiek en ook kwalitatief qua muziek (hoewel een geheel ander genre) zeker hun mannetje staan tussen de LL headliners.

  • Eric van Eerdenburg

   vertekpunt is en blijft ‘de clubs’. wat daar gebeurt is de graatmeter.en wat vanuit de clubs groter groeit. Daar zit ons publiek. dat is de kern.

   • Eric van Eerdenburg

    eminem, kanye en jay-z zijn stadion acts (of denken dat ze het zijn) en we boeken ook geen stadion rock acts. ze passen niet meer op LL want niet meer in de alpha. niets mis met hun muziek of zo. Maar RHCP of Muse komen ook niet meer naar LL.

 22. Jan

  Waar heb je de lijken begraven?!

 23. Mr.T

  Eric, wat vind jij van het feit dat Lowlands binnen een zucht is uitverkocht, zonder dat er maar iets van jou/jullie werk, de acts, bekend is?

  Gaat de spanning dan niet van je werk af? Je zet dezelfde tenten neer, deels van de aankleding keert terug en wat je neerzet maakt niet uit. “Men gaat toch voor de sfeer”.

  • Eric van Eerdenburg

   dat we uitverkopen is een teken van vertrouwen en dat is een ccompliment. Ik denk dat mensen geen kaartje kopen van 185 om ‘erbij’te zijn. alhoewel er zeker een paar tussen zullen lopen. achterover leunen en denken dat we daar mee weg komen zou de dood in de pot zijn. LL is dan na 2 jaar niets meer. we blijven ons best doen. Het is zelfs een beetje intimiderend. we worden er extra door op onze tenen gezet.

 24. Carlo Kiksen

  Beste Eric,

  Een paar vragen:

  Ik ben 29, ga dit jaar voor de 11e maal en ben nog van plan om jarenlang te gaan. Ik zie veel publiek van mijn leeftijd op Lowlands. Dat doet me denken: Ben je niet bang voor het CDA effect? Straks zijn al je bezoekers ineens allemaal veel te oud. Heb je niet liever veel meer zestienjarigen?

  Vroeger stond Lowlands ook qua eten bekend als gevarieerd festival. Nu is Lowlands links en rechts ingehaald door festivals waar food trucks goed en zuiver eten verkopen (oa BuitenWesten, Best Kept Secret). Zijn er plannen om op dit gebied weer een kwaliteitsslag te maken? Of kan dit niet, bijvoorbeeld omdat food trucks nooit zoveel fee kunnen betalen in vergelijking met La Place?

  Waarom promoten jullie zo veel je smartphone te gebruiken tijdens Lowlands (oa app, social media in daily paradise), terwijl mijn batterij maar één dag mee gaat?

  Laatste vraag is meer een verzoek: Mag de 24 uurs tent please wat mooier aangekleed worden? Nu is het gewoon een ordinaire circustent en dat is compleet anders dan de rest van het terrein. Op Melt bijvoorbeeld is de sleepless floor echt heel gaaf.

  Bedankt!

  • Eric van Eerdenburg

   Nee, niet bang voor CDA effect. Doordat we geen ‘loyalty programma ‘hebben waarmee je als je vaker komt eerder een kaartje kan kopen is het iedere keer weer open voor iedereen. dat betekent dus ooik dat jonge/ nieuwe bezoekers kunnen komen. En helaas ook oude afvallen. Maar het is het minst slechte systeem is mijn overtuiging.

  • Eric van Eerdenburg

   eten: we moeten itt veel andere – kleinere- festivals zorgen dat 55000 bezoekers binnen een acceptabele tijd een goede maaltijd kunnen krijgen. Er is dus ook ‘grote’catering. We kunnen niet zonder. Er is ook veel kleine catering op LL. Ook cateraars die voor LL uit hun truckfood truck stappen en opschalen naar groter en met behoud van kwaliteit. Op een kleiner festival is dit allemaal wat makkelijker. Ik vond het erg gezellig op BKS, maar moest wel 15 minuten op een satetje wachten. die was dan ook wel erg lekker, maar toch…. ik was liever naar een bandje gaan kijken…..
   Als je te lang moet wachten en het is een grote groep bezoekers dan ontstaat er irritatie. We zoeken hier naar de juiste modus. Je kan snel bij een grote of simpele cateraar, maar ook naar een slowfood, high quality cateraar gaan.
   Heb niet het gevoel dat we ingehaald zijn.

  • Eric van Eerdenburg

   Dank jullie wel, maak er wat moois van met elkaar en tot volgende week!

 25. Marijke AudioIdiot

  Ik heb bemerkt dat de Grolsch en Bravo beiden een andere invulling hebben gekregen. In Bravo treden meer bandjes op, en in Grolsch staat meer elektronisch geprogrammeerd. Is hier bewust de keuze voor gemaakt? Zo ja, waarom is hiervoor gekozen?

  Waarom is er gekozen om te stoppen met de Groove Tube en deze te laten opvolgen door de Hacienda? Is dit puur iets sponsormatigs?

  Zijn er na de editie van vorig jaar ideeën geweest om alle douchefaciliteiten 24-uurs te maken? Nu is enkel camping 3 en 5 24 uur open, maar ik kan me voorstellen dat er een gesprek over is geweest, gezien de rijen vorig jaar ’s nachts.

  Kees van Hondt staat niet geprogrammeerd dit jaar. Waarom is deze keuze gemaakt? Stoppen op het hoogtepunt? Of wilde John zelf iets anders?

  En zoals altijd natuurlijk: hoe gaat het bandje eruit zien dit jaar? :D

  • Eric van Eerdenburg

   website doet vreemd- bij marijke audio idiot:
   ja, goed gezien, we hebben overdag bewust wat andere bands in de Bravo dan live-dance. India of Grolsch kan ook live dance hebben ipv gitaar of rock. we husselen wat meer . Het zijn bands die wat beter tot hun recht komen in de capaciteit van die specifieke tent.

   groove tube: we vonden het nodig om in een andere setting, op een andere laats weer wat anders te doen. Nieuwe naam helpt daarbij.

   kees doe ik later.

 26. arjan

  Is hett mogenlijk om nederlands bands te laten spelen op lowlands bijv. Rowwen heze of blof
  The prodigy!!!!!!!
  Zaterdag avond een jungle breakcore rave avond in de X-ray

 27. Linde

  In de 17 jaar dat ik Lowlands bezoek heb ik dance zien veranderen van underground naar mainstream. Dit heeft de doelgroep van Lowlands volgens mij verdriedubbelduizend.

  Hoe spelen jullie daarop in en hoe houd je de mix bezoekers interessant?

  • Anon

   Dat is echt een heel goeie vraag van je!

  • Eric van Eerdenburg

   Er is nog steeds veel underground dance. Maar ook veel mainstream. die laatste proberen we te vermijden en volgens mij lukt dat aardig. Al is er een schemergebied en zal niet iedereen het hier mee eens zijn. R&B- achtige invloeden komen steeds meer in de underground dance scene terecht. Dat was vroeger ‘not done’om op LL te programmeren. Maar disclosure en aluna george en maya Jane coles horen wel op LL. Guetta, van Buren, Tiesto, SHM niet… denk ik… soms is het heel duidelijk. soms is er twijfel. Solange??? Kalkbrenner?? zeg het maar….

   • Linde

    Bedankt voor je antwoord. Begrijp me niet verkeerd, ik kom (of kwam eigenlijk, slapen wordt met de jaren steeds aantrekkelijker) zelf ook altijd voor de dance-programmering. Maar met het stijgen van de populariteit van dance in het algemeen, is ook de groep mensen voor wie Lowlands een aantrekkelijke programmering heeft gegroeid. Mijn vraag klonk wat zuurder dan ik bedoelde :-)

    Ik ben dit jaar erg benieuwd naar de R&B-ige dance, ze staan op mijn lijstje!

 28. lindsey

  Hoe laat gaat camping 7 open?
  Alvast bedankt voor uw reactie:)

 29. Thijs

  Hoi Eric,
  Ik zou het super vet vinden een overicht te hebben van hoeveel liter bier er is gedronken, hoeveel kilo hamburgers, hoeveel kilometer electriciteitskabel enzovoorts. Gewoon… voor de heb.

 30. Désirée T.

  Wie is je kapper? :-)

 31. UngratefulPrick

  Zijn er onderstussen niet te veel podia? Kan er niet beter gekozen worden voor 1 of 2 podia minder en daardoor meer geld te besteden voor de vulling van de overige podia?

 32. UngratefulPrick

  Kan je garanderen dat er echt nooit meer geld wordt uitgetrokken om die ongelofelijke kut band The Prodigy te contracteren?

 33. Bert

  Waarom ligt er op de heuvels van de Alpha van dat witte korrelige prik zand? Vervelend aan je ellebogen of handen en het plakt.

 34. Mareno de Kort

  Waarom mist Kees van Hondt op Lowlands 2013?
  https://www.facebook.com/KeesvanHondtMOETopLowlands2013

 35. Mel

  Vorig jaar was er kritiek op het feit dat er minder rock te horen was. Dit jaar hebben jullie twee toppers in huis gehaald: Slayer en NIN. Fantastisch nieuws! Waarom, waarom dan het besluit om juist deze twee bands te laten overlappen? Overlap is er uiteraard elk jaar maar dit is wel heel erg zuur. Zet Slayer op de plaats van De Jeugd en het probleem lijkt me opgelost….

  Ik ben dan ook zeer benieuwd waarom er voor deze overlap is gekozen.

 36. Ralph

  Beste Eric,

  Drie interesse vraagjes :)

  Kom je nog wel eens in je geboorteplaats Een….?
  Wat heb je gestudeerd en waarom…?
  Wat vinden je vrouw en kinderen van Lowlands…?

  Met een vriendelijke groet,

  Ralph.

 37. Stijn

  Is het, financieel, nodig om mee te gaan in de dance en hip-hop hypes? Hoewel ik absoluut niet ontevreden ben over het programma dit jaar, heb ik wel het idee dat Lowlands z’n eigenzinnigheid kwijt raakt. Je moet met je tijd meegaan, maar of je je basis moet veranderen?

  En, als ik brutaal mag zijn, nog een vraag; Heeft het voor mij, als muziekliefhebber- en kenner, zin om met onbekende maar goede namen op de proppen te komen bij jullie, in de hoop dat jullie er iets mee kunnen? Ik heb het gevoel dat jullie een hoop Lowlands-geschikte, betaalbare bands over ’t hoofd zien die staan te trappelen om daar te komen spelen. En dat geldt voor heel veel genres!

  Verder niets dan goeds overigens, Eric. Ik ben gek op je festival en het algehele sfeertje, maar ik krijg het gevoel steeds minder te ‘ontdekken’, op Lowlands. En da’s zonde, want mainstream festivals waar je zo ‘gebruind vanaf de costa’ kunt binnenvallen, hebben we al meer dan genoeg.

  Tot over ’n week of twee!

  • Eric van Eerdenburg

   Je houdt niet van dance en hiphop. duidelijk. maar het is wel heel relevante muziek. dus het staat op LL.

   ja, suggesties zijn altijd welkom. Maar niet iedere band is klaar om te touren, of beschikbaar, of goed live. Maar kom maar door.

   mainstream, bruine costa….weet niet zo goed of je het tegen mij hebt

 38. Martin

  Welke onbekende acts moet ik dit jaar gaan zien?

 39. arjan

  1 vraagje nog wat ik echt NIET snap is dat chase and status en the hard way bijna tegelijk draaien! allebij vette dnb voor de liefhebber
  hopenlijk veranderd dat nog:)
  dank u

 40. Adonis

  Waarom gaat op vrijdag het festival terein pas om 13.00 uur open. Hierdoor missen we vaak de eersye bandjes. En de eerte bandjes staan vaak voor half volle tent te spelen omdat de meeste mensen nog in de rij staan om binnen te komen. Als de poorten eerder open gaan draai je toch ook meer omzet.
  Verder dikke complimenten over alles. Ben pas drie keer niet geweest en dit is me enige cometaar. Thanks. Een echte fan.
  Gr adonis

  • Rob

   Helemaal mee eens! En het eten is ook nog eens veel lekkerder op het hoofdterrein. Gooi het hoofdterrein om 11:00 uur open en laat de mensen een beetje chillen. Iedereen druppelt dan binnen en geen vervelende rijen meer. Daarnaast kunnen de mensen ook alvast lekker geld uitgeven aan eten en drinken. Ik wacht (slaap) al jaren met ontbijten tot ik het terrein op kan; bij de campingsupermarkt lijkt het soms wel of het voedsel gratis uitgedeeld wordt zo druk.

   • Adonis

    Inderdaad,
    Rond zwalken op het hoofdterein is toch het mooiste wat er is. Ook zonder bandjes is het al zoooooooo leuk.

  • Thijs

   helemaal mee eens!

  • Eric van Eerdenburg

   we gaan om 12.00 open. Tom Odell begint om 13.30.
   feit is dat we tot het laats nog bezig zijn met de opbouw en afwerking. In het verleden is er wel eens te krap gepland inderdaad. we denken nu genoeg poorten open te kunnen gooien en voldoende tijd te hebben ingebouwd.
   Is ook vergunningskwestie.

 41. Sven

  Wanneer gaat er een extra LL dag bijkomen? Als je als Festival wilt groeien, kan het oa in deze weg had ik zelf zo eens bedacht. Hier zal bij jullie wel eens over gebrainstormd zijn; waar loop je tegenaan? Bureaucratie/Financieel niet haalbaar? Wordt het voor ons als bezoeker dan ‘te duur’ in jullie ogen? Niet interessant genoeg, maar waarom dan?

  ps. Disclosure als afsluiter, WAANZINNIG RUIG!

  Cheers!

 42. Martine

  Beste Eric,

  Thanks voor de afgelopen 18 jaar pret, plezier en opvoedkundige muziek weekenden! Ook deze 19de keer reis ik met alle plezier af naar de lage landen, maar tot mijn grote schrik is Kees van Hondt niet aanwezig. Ik ben geen groot fan van hos- en verkleedpartijen, maar ik heb mijn jaarlijkse shot Kees nodig!! De confetti kanonnen, ballonnen en wc-rollen liggen al klaar.
  Is er bewust voor gekozen om Kees van Hondt niet te programmeren? Is het tijd voor iets anders??

  Groetenis,
  Lowlow Martine

 43. Nick Tuin

  Ha die Eric,

  In plaats van The Black Keys, Skrillex en Foo Fighters hebben we dit jaar Editors, Nick Cave en Nine Inch Nails. Nou durf ik haast wel te stellen dat de twee laatsgenoemde bands toch een lagere gage hebben dan de laatste twee van het jaar ervoor, niet? Ook in andere tenten/slots zijn de acts over het algemeen (naar mijn gevoel) wat minder ‘groots’ (met een paar uitzonderingen daargelaten) dan voorheen, wat wel voor een mooie mix zorgt van nieuw en hip en bekend.
  Mijn vraag is dan ook: Klopt het dat het totale gagebedrag voor acts dit jaar toch wel een stuk lager ligt dan bij vorige edities? Is hier een reden voor (wie weet moeten we de lage bierconsumptie van het hittejaar compenseren, is er dit jaar meer divers eten te vinden of zijn er extra andere activiteiten) of zien we dit geld nergens in terug? Gezien de ticketprijs wel vrij hoog is in vergelijking met andere festivals die voor dit geld de grote namen boeken, maar minder aan randprogrammering doen, vroeg ik me tevens af of Lowlands deze ingezette lijn wilt doorzetten, en dan doel ik vooral op de headliners die voorheen gezien eerder de Grolsch zouden afsluiten dan dat ze 25.000 man zouden moeten trekken in de Alpha.

  Dank voor je antwoord, en tot ziens een dezer dagen!

  • Dogui?

   Vorig jaar was een jubileum en hadden ze extra geld opgespaart voor ‘grotere’ acts! Vandaar dat het dit jaar kleinere namen zijn… Volgens mij nog zeker de moeite waard :)

  • Dogui?

   Beste Eric,
   Wat zijn acts van dit jaar waar je zelf naar uit kijkt?
   En zijn er ook acts waarvan je het nog spannend vind of ze het publiek zullen boeien?

  • Eric van Eerdenburg

   Foo Fighters was alleen mogelijk omdat ze een inhaalshow aan Pukkelpop beloofd hadden. Ze vwilden toen ook graag LL doen. Maar is normaal gesproken al uit het Lowlands jasje gegroeid. Maar wel leuk om een keer te doen natuurlijk.
   Ik vind de headliner discussie altijd wat lastig. Geld is niet alleen het issue. We hebben een mainstage waar 30000 mensn voor passen en geen 55000. Dat betekent dat we fundamenteel andere keuzes maken dan de grote line-up festivals en dat maakt Lowlands zoals Lowlands is. We denken een publiek te hebben wat juist ook in de kleinere stages is geinteresseerd en dat willen we zo houden. De druk vanuit een deel van het publiek om toch groter te gaan zullen we weerstaan.

 44. lee

  Waarom dit jaar geen kees van hondt ??? :(

 45. Stijn

  Hoe Lang is een chinees? En werkt hij bij Low Chi Min?

 46. bART

  Waarom heeft Dick el Demasiado met zijn crazy cumbia nog nooit op lowlands gespeeld?

 47. Boemshakalaka

  Beste Eric,

  De Grolsch koelservice ging vorig jaar pas om 12 uur open kan ik mij herinneren. Dat vind ik echt veel te laat. Waarom is dat en hoe laat gaat hij dit jaar open? Niets beter dan een bierontbijt op Lowlands.

  Waarom geen Claw Boys Claw op Lowlands? Die verdienen een mooie spot in de India!

  Alvast bedankt voor je antwoord en tot snel!

 48. Giorgi

  Waarom staat Kees van Hondt dit jaar niet op Lowlands?

 49. agnes

  Hallo Eric

  ik heb geen vraag maar wil je alleen heel erg bedanken door kees van hondt niet te laten komen. Ik ben zo klaar met zijn overgehypte carnaval muziek.

  nogmaals dank!

 50. Fabian

  Wat heeft jullie gemotiveerd om dit jaar zoveel filosofie op het programma te zetten?
  (Jos de Mul is een van mijn docenten op de EUR. Leuke gast, moet je naartoe!)

  Wat zijn de belangrijkste bands die Lowlands dit jaar nét niet heeft kunnen binnenhalen?

  • Boemshakalaka

   Goede vraag die tweede. Ben ik ook erg benieuwd naar.

  • Eric van Eerdenburg

   De vorm waarin Brandstof filosofie aan de man weet te brengen past erg bij LL. Er is ook veel interesse in bleek na het eerste jaar. Dus daar gaan we lekker mee door een tijdje.

   We hebben het natuurlijk nooit over wat we niet hebben kunnen boeken. Maar dat er vbands zijn die we wel willen, maar niet hebben kunnen boeken is ieder jaar zo.

 51. martijn

  Beste Eric,

  Ik vind het heerlijk om me overdag tegoed te doen aan tal van bandjes, en ’s nachts los te gaan op dansmuziek. Wat me al een paar jaar tegen valt is dat er steeds minder dansbare muziek in het nachtprogramma staat.
  Vorig jaar een (naar mijn mening) overdaad aan dubstep, en dit jaar opvallend veel minimal house in de nacht.
  Ik snak naar een goeie dance act die mooie spanningsboog weet te bouwen. Niet een uur lang hetzelfde tempo, maar opbouwen naar een climax, en dan keihard knallen. Een exerpt uit voorgaande jaren: junkie xl, errol alkan, boys noize, dr. lektroluv, deadmau5.
  Hoe komt het dat dit soort namen steeds minder vaak op lowlands zijn terug te vinden?

 52. Tinus

  Vind je ook niet dat The Darkness een mooie aanvulling is op dit programma?

 53. Michael

  Beste Eric,

  Ten eerste, laat iedereen maar lekker praten over die ‘missende headliners’ ik ben super blij met de dingen die je hebt geboekt. Het is fris en nieuw. Mensen vergeten dat lowlands ook staat voor nieuwe muziek ontdekken.

  Ten tweede, ik zou het zeer op prijs stellen als de sloten van de toiletten gewoon zouden werken dit jaar. Dit voorkomt de gênante situaties waar ik vorig jaar mee te maken kreeg. Kan je hier iets aan doen?

  Ook vraag ik me af waar de converse compound is gebleven. Ik wil nog steeds de silent disco een keer proberen. Of is die nu verplaatst naar nieuwkomer de ‘hacienda’?

 54. pieter

  Beste Eric,

  Ook van mij de vraag waarom het terrein op vrijdag zo laat opengaat. in 2011 heb ik 2 (!) uur in de rij gestaan om het terrein op te komen. Hierdoor Fink moeten missen. Zoals gezegd is het een win-win-win situatie wanneer de deuren vroeger open gaan: voor jullie meer omzet, wij kunnen de bands zien en rustig het terrein opdruppelen, en de artiesten staan voor een volle tent ipv een half gevulde tent.

 55. Maykel

  1. Vorig jaar was hiet niet zo (door de warmte denk ik), maar waarom gaan de hekken onder de schoorstenen op vrijdag in principe pas om 13u open? Is er een reden waarom dit niet standaard een (half) uurtje eerder kan. Scheelt onnodig dringen, klok kijken en frustratie. Verder zou ik de Belgische bierentent van vroeger weer eens een jaartje terug willen zien.

 56. Wouter Riel

  Hoi Eric,

  Dit jaar loopt (als ik me niet vergis) de overeenkomst tussen Lowlands en Walibi/Dronten af voor het evenemententerrein waar we ieder jaar naartoe afreizen… Volgend jaar een nieuwe plek of blijven jullie honktrouw?

 57. Danny

  Beste Eric,

  Ik ben blij dat Kees van Hondt eindelijk niet meer op LL staat. Kun je dit zo houden? Wil je niet zwichten voor de conservatieve lobbyisten? Dan is er eindelijk weer ruimte voor iets nieuws.

  Dank je!

 58. Rick

  Ik heb maar één vraag. Lowlands 2006, mijn eerste Lowlands heb ik dagelijks genoten van een broodje Beenham met Joppiesaus. Het jaar erop was de stand weg om ook nooit meer terug te komen. Oftewel: wanneer komen de broodjes beenham terug?

 59. Bas

  Eric, uit de apps van Lowlove op Android en iPhone blijkt dat Tom Odell een van de favoriete artiesten is. Waarom om vrijdag om half twee voor een halflege Alpha omdat iedereen nog in de rij staat?

 60. UngratefulPrick

  Is het echt niet mogelijk om de polsbandjes op de vrijdagmiddag sneller te distribueren? Ik heb nog nooit minder dan een uur staan wachten om zo’n bandje te bemachtigen.

  • Eric van Eerdenburg

   wordt moeilijk om iets te garanderen, maar we zijn al op donderdag open. Als iedereen gelijk komt dan duurt het soms even. Maar de waxchttijden zijn de laatste jaren steeds korter geworden.

 61. brokenbranches

  Van Sander op Facebook: “Mijn vraag is: Het festival verkoopt al jaren uit. Maar de laatste jaren lijkt het veel drukker. Worden er meer kaarten verkocht dan pakweg 7 jaar geleden?”

 62. brokenbranches

  Van Arnold op Facebook: “Ik wil Eric van harte feliciteren. Mijn eerst lowlands was 2005 (Korn, Incubus, Foo Fighters, The prodigy o.a. ) en nu gewoon weer eens sinds al die jaren een vergelijkbaar top line-up. En Sziget verliest een sponsor en het is gelijk minder. Wie is de grote sponsor van Lowlands eigenlijk?”

 63. brokenbranches

  Van Aernout op Facebook: “Wanneer komen de gebraden everzwijn hammetjes weer terug?”

  • Rob

   In 2006 gelfoof ik dat ze er nog stonden. Bij een overdaad aan lekker eten besloot ik dat jaar om in 2007 als eerste het beenhammetje te gaan halen (leek me een goed ontbijt :-D). Weg was ie…. Drama….; Eric, kunnen jullie het beenhammetjestentje weer een jaartje laten terug komen?

 64. brokenbranches

  Van Bas op Facebook: ” Ik ben benieuwd hoe Eric de lowlands-sfeer weet te bewaken en in hoe verre hij hierin beperkt wordt (of juist niet) door mojo. Wat ik met de sfeer bedoel hoef ik denk ik niet uit te leggen, dat heeft minder met muziek te maken en meer met hoe iedereen zich gedraagt tijdens de dagen.”

  • Eric van Eerdenburg

   Mojo is het festival begonnen. Ik werk voor Mojo. Ik krijg alle support en niemand die mij in de weg staat.Het hele productiekantoor hier zit vol met mensen van Mojo. De boekers van Mojo boeken het programma.
   We denken dat LL een festival is hoe we zelf het liefst naar een festival zouden gaan.Ik denk dat je door programmakeuzes en aankleding en alles wat we er bij LL omheen verzinnen een bepaald publiek aantrekt en ook juist een bepaald publiek afstoot. Dat ‘maakt ‘de sfeer. Het publiek zelf is de belangrijkste sfeermaker, maar je moet dat wel faciliteren. beetje moeilijk om dit in het kort uit te leggen. maar zoiets dus.

 65. Martijn

  Hoe groot zijn eigenlijk de uitdagingen backstage? Kost het veel moeite om artiesten op tijd bij hun podium te brengen? Of om artiesten uit elkaar te houden (niet iedereen is waarschijnlijk beste vrienden van elkaar)? Is Lowlands voor velen gewoon één van de optredens waarna ze weer snel verder gaan, of blijven veel ook nog hangen voor de rest van het festival?

  • Linde

   Leuke vraag!

  • Eric van Eerdenburg

   De sfeer backstage is meestal heel erg goed. We hebben artist handlers die alle mogelijke wensen en productionele eisen inventariseren en zo goed mogelijk in overleg zorgen dat alles wat er nodig is om hun show te doen er ook is. Dus als het goed is zijn er geen conflicten tegen de tijd dat de artiest het terrein op rijdt.
   Er zijn welliswaar wel eens ‘dingetjes’ die alsnog opgelost moeten worden. Er lopen ook soms enorme ego’s tussen die denken dat ze alles kunnen maken. Maar het valt mee. Het is een proffesionele houding.

   Veel artiesten zitten in nd efestivalperiode op een zwaar sachema. 3 a 4 shows achter belkaar op festivals die soms wel 1000 km verderop zijn. dan zit je dus s nachts in een bus en heb je weinig tijd om rond te bliujven hangen. Maar als ze tijd hebben dan blijven ze vaak grfaag hangen en vermaken zich kostelijk. Als ze niet al te beroemd zijn gaan ze het publiek in, spelen een deun in de titty twister, hangen met hun collega;s in de artist area.
   hang een beetje af van de situatie.
   Overwegend good vibes dus.

 66. Dave

  Het lijkt er op dat Lowlands steeds meer kiest voor een zeer behoudende programmering ( de 3FM norm) en de meer voor mij zo interssante rafelranden van de popmuziek los laat. Zo jammer! Het uitverkopen en de euforische recensies van BSK bewijzen toch dat daar wel degelijk belangstelling voor is?

  • Martijn

   Is dat zo, dat de programmering behoudender wordt? Als ik kijk naar line-ups van voorgaande jaren dan lijken toen niet meer ‘rafelranden’ te zijn dan nu. Ook toen waren er grote namen (niet alleen namen die nu groot zijn geworden, zoals Foo Fighters in 1997, maar ook die toen al groot waren, zoals Blur of The Chemical Brothers in 1997). En veel wat er in de X-Ray/Lima/Charlie en zelfs India staat zou ik nu niet direct doorsnee noemen.
   Is het dan wellicht dat de algemene muzieksmaak is veranderd, zodat een artiest minder snel ‘rafelig’ is als voorheen? En volgens mij is 3FM ook meer opgeschoven richting de Lowlands-doelgroep (i.p.v. Lowlands meer behoudend).

   • Dave

    De programmering is echt wel meer middle of the road geworden hoor Martijn. Er staan wel genoeg ‘onbekende’ bandjes maar het is vrijwel allemaal zo braafjes. Zo van die ‘luistert lekker weg’ bandjes die het jaar er na al weer vergeten zijn. De enige uitzondering vormt de X Ray. Daar gebeuren nog wel spannende dingen, maar voornamelijk op het gebied van de electronica. Wat betreft gitaarbandjes ontbreekt dat aspect vrijwel volledig. Waarom geen Godspeed You Black Emepror, Parquet Courts, Metz, Savages om maar wat te noemen. Soortgelijke acts waren vroeger toch veelvuldiger op de LL programmering te vinden hoor!

  • Eric van Eerdenburg

   Tsja, we zijn niet behoudener geworden. Maar een onbekende band vind je niet in de Alpha. Check de Charly, Lima, X-Ray, India en de nachtprogramma’s in de kleinere tenten en je zult toch moeten onderkennen dat er veel nieuw, nog niet breed gekend is. Maar er is natuurlijk altijd een categorie muziekliefhebbers die het niet onbekend genoeg kan zijn. Daar zijn festivals als Le Guess Who een aanrader.

 67. Arjan

  Hoi Erik,

  Is er op LL ook WITBIER te krijgen?

  Ik lust nl. alleen witbier en verder geen alcohol. Het zou te gek zijn als er een tentje is waar ik WITBIER kan kopen.

  Thanks voor je antwoord.

  Groeten Arjan

 68. Krijn

  Hoi Eric,
  Wordt er dit jaar misschien ook alcoholvrij bier verkocht? Datw as vorig jaar wel een gemis voor mijn zwangere vriendin…

 69. Mou

  Hee Eric!

  Ik ga dit jaar voor de 5e keer alweer, mooi jubileum dus.
  Elk jaar is het tot nu toe prachtig weer geweest(op enkele donderdagen na). Kan je mij vertellen waar je dat weer kan bestellen en heb je dit jaar weer wat moois geregeld?

  Groeten,
  Mou

 70. deBroervanBassie

  Welke artiesten, bij voorkeur onbekend, zou je zelf aanraden om zeker te gaan zien?

 71. Bolke

  De groove tube midden op het veld was de ideale feestlocatie voor mij. Perfecte belichting zodat je je vrienden makkelijk kon vinden en nieuwe mensen kon ontmoeten. En bovendien leuke muziek en dj’s die de hele tent tot een gezamenlijk hoogtepunt bracht. Waarom is dit gesneuveld?

 72. Joost

  Dag Eric,
  LL bestaat inmiddels uit 2 festivals met elk hun eigen doelgroep: overdag de alt. bands en dance acts en ‘s-avonds veel mensen die komen voor het feest. Door die groeiende groep feestgangers verkoopt LL elk jaar toch wel uit waardoor er elk jaar wat minder geld wordt uitgegeven aan het dagprogramma. Er zijn overdag momenten dat ik niet weet wat te gaan bekijken en getuige sommige halfvolle tenten ben ik niet de enige. Helaas vind ik Werchter saai na middernacht, dus LL blijft wel mijn favo. Mijn vraag is: zou ik eens een uurtje mogen brainstormen met je over de strategie en / of over een nieuw festival met bijv. overdag minder maar wat grotere namen erbij en dan ‘s-nachts lekker dansen.
  Groet, Joost

  • Eric van Eerdenburg

   We geven echt niet minder uit aan dagprogramma. Wat is er mis met feest. Waarom spreek ik toch vooral mensen die van vroege dag tot diep in de nacht alles meepikken en na drie dagen kapot zijn. Na een dag serieuze programma’s, alt. muziek, etc. moet er wat lucht doorheen.
   Er is natuurlijk een ook groep die vooral de focus overdag heeft en een groep die de focus op de nacht heeft. Maar het gross loopt door elkaar heen.
   Minder en grotere namen is voor mij geen optie.Da’s Werchter idd. Ik zou eerder nog een klein podium er bij willen als ik de ruimte had.
   Dance/ electronic muziek is ook in de alternatieve hoek veel belangrijker geworden. Ook dat heeft overdag een plek. blijven weg van de EDM- commerciele dance. Daarnaast zorgen we voor een aanbod wat voor mensen is die minder van dance-electronic is..

 73. alex

  Kan het volume in de Grolsch tent s’nachts weer een beetje naar een genietbaar nivo. Je moet de laatste 2 jaar naar het voorste vak verhuizen om van een beetje lekker volume te genieten. In de Bravo en India is het serieus een paar decibel harder s’nachts.

 74. thijs

  Hoi Eric,
  In de strijd tegen zwarthandel, zou het mooi zijn om tijdens lowlands 2013 al direct kaarten voor 2014 te verkopen. Zo weet je zeker dat je eigen publiek blijft, en kaarten niet naar de zwarthandel gaan. Voorkomt ook uren F5-en achter de digitale wachtrij.

  • pieter

   Haha! Ik zit liever thuis een half uurtje achter de computer dan dat ik op Lowlands zelf in de rij moet gaan staan.

   Tevens voorkom je zwarthandel niet, aangezien nog iedere jandoedel acht kaarten kan kopen en deze kan verkopen voor monsterprijzen. Iets dat nu ook massaal gebeurt. Ben blij dat er mensen zijn die hun ‘overgebleven’ tickets voor de originele prijs verkopen. Echter lopen er een hoop hufters rond die gewoon blind het maximale aantal kaarten kopen en zonder schaamte 250 euro per kaart vragen, domweg omdat ze ‘er toch wel vanaf komen’. Ik weet wel dat zwarthandel vooral op grote schaal plaatsvindt door bedrijven die massaal de kaarten opkopen, maar wij als particulieren doen hier net zo hard aan mee.

   Lowlands moet als de sodemieter aan kaartverkoop op naam gaan doen, net als Glastonbury. Dat is de enige manier om zwarthandel te voorkomen. Zolang er halve maatregelen worden getroffen welke alleen gunstig zijn voor Lowlands zelf veranderd er helemaal niets. (het ongeldig maken van reeds verkochte kaarten en deze opnieuw verkopen. oftewel LL vangt voor 1 kaartje twee keer 180 euro!)
   Maar denk maar niet dat LL hier de moeite voor neemt. Waarom zouden ze moeite doen aangezien de kaarten toch wel blind uitverkopen?!

   Bij deze dus mijn vraag aan Eric:

   Waarom wordt er niet overgestapt op kaartverkoop op naam? Teveel rompslomp? Te duur? Tegenover je trouwe Lowlands fans is het wel zo eerlijk en zwarthandel wordt uitgesloten.

   • Eric van Eerdenburg

    zwarthandel is moeilijk echt te bestrijden, mits er wetgeving komt.
    kaarten op naam is een zeer arbeidsintensieve en vertragende factor bij bestellen en toegangscontrole. Ik wil er eigenlijk niet aan beginnen om die reden.Bij Glasto is het ook echt niet probleemloos.
    Ik heb het idee dat , mits we er bovenop blijven zitten, de echte zwarthandel bij LL aan het afnemen is. Onderlinge doorverkoop aan vrienden tegen de normale prijs is prima wat mij betreft. Dat garandeert ook dat vriendengroepen nog naar binnen kunnen. Dat kan ook niet meer als je op naam gaat kooen.
    Het is niet iedeaal, maar ook hier weer , waarschijnlijk het minst slechte scenario.
    Schaarste aan kaarten los je er ook niet mee op..

    • pieter

     Thanks voor je reactie Eric. Leuk om op deze manier eens ‘het brein’ te spreken. We gaan er in ieder geval weer een geweldig feest van maken!!

 75. Paco

  Hoi Eric,

  Waarom niet wat meer kleinere stages van Nederlandse organisaties die een beetje verstopt zitten en zo een publiek van max 300 personen trekken. Op Solar afgelopen weekend waren dit mijn favo stages, er is daar tenminste ruimte voor spontane gekkigheid. Gr Paco

 76. roy steek

  Mag er lachgas meegenomen worden voor op de camping?

 77. Erik Jan

  In de Alpha tent worden steeds minder ‘grote’ acts gepland zoals Kaiser Chiefs, The Prodigy, Foo Fighters, Faith No More of Skrillex.

  Een tent met een dergelijke capaciteit (15.000 man) is veel te groot voor bandjes uit het clubcircuit en al helemaal voor Nederlandse hiphop acts als De Jeugd en The Opposites, die gewoon in de Bravo thuishoren.

  De huidige programmering kent steeds minder echte headliners (geen enkel probleem overigens, want grote namen worden geboren op Lowlands) en doet het imago dat de Alpha door de jaren heen als hoofdpodium heeft opgebouwd afbrokkelen. Met Editors en Franz Ferdinand vallen jullie trouwens wel erg in herhaling.

  Mijn voorstel is daarom: Vervang de Alpha daarom door 2 openlucht arena’s (Alpha 1 en Alpha 2) die back-to-back richting de heuvels liggen. Kun je meer kleinere acts kwijt terwijl de laatste grote acts kunnen knallen in de Grolsch.

  Wat vind je hiervan?

  • Eric van Eerdenburg

   acts als Editors, Jeugd van Tegewoordig, Tom Odell, NIN, FFerdinant moeten echt in de Alpha staa, De cap van Bravo en Grolsch is echt te klein. let maar op volgende week.
   Ik vind je idee daarom minder geschikt.

 78. Peter Banningshof

  Waarom zijn er geen verse stroopwafels te krijgen op lowlands?

 79. Maurice

  Waren er dit jaar acts die u graag op Lowlands had gezien maar niet haalbaar waren?

 80. daan

  Is het mogelijk om de klassieker Ajax-Feyenoord om schermen te laten zien?

  • Maurice

   Haha, zou wel leuk zijn voor in de Echo. Feyenoorders en Ajacieden door elkaar zonder problemen!

  • LS

   Dit zou ik ook wel willen weten! Ik denk dat het heel druk gaat zijn op het campingterrein. Vorig jaar hoorde je al een aantal radio’s aan staan, nu zullen het er alleen maar meer zijn.

   In de Echo is dan wat anders gepland, dus dat gaat niet lukken. Misschien durft de organisatie het aan om in de 24uurs tent Langs de lijn aan te zetten :)

  • Saskia

   Beetje raar he , op n muziek festival een voetbal wedstrijd uitzenden, niet iedereen is daar zo heel erg tevreden mee

  • Eric van Eerdenburg

   willen alle voetbalfans snel even zo’n abonnementje afsluiten bij een grote provider die eredivisie live op je mobile aanbiedt. doe je een facebook event ergens aan het veluwemeer bijvoorbeeld. dan hoef ik er niets aan te doen.

 81. Maurice

  En nog één belangrijke vraag Eric:

  Ik lees dit jaar veel vervelende verhalen over zakkenrollers tijdens concerten en festivals. Honderden telefoons zijn onderhand al gesloten, dit baart mij wel een beetje zorgen.
  Heeft Lowlands ivm deze vele gebeurtenissen dit jaar extra maatregelen genomen hiertegen?

  Groeten,

  Maurice

  • Maurice

   Gestolen* uiteraard.

  • Eric van Eerdenburg

   Ja, is echt een probleem op veel festivals geweest dit jaar en het is ons niet ontgaan. Je kunt er zelf ook veel aan doen door telefoons diep in je zak, tasjes niet op je rug enzo te doen. in de wachtrij, in de pitt, gebeurt het meeste is de ervaring op andere festivals. maar let ook op wie er in de tent naast je thuis hoort en wie dus niet. .

 82. Lowaddictssoundsystem

  Beste Eric,

  Is het mogelijk om voor jonge, nog niet ontdekte dj’s waaronder ik, een soort talentstage (bijv. in de charlie of x-ray) te doen? Dat ze een paar maanden voor Lowlands een mix opsturen en die dan beoordeelt wordt. Ik vind het een leuk idee, ik hoop jij ook:). Tot over een week in ieder geval!:)

  Cheers!

  Dillan

 83. Richard

  Waarom is de 24-uurs niet meer?

 84. Riesj

  Hoe laat gaat camping 5 open?

 85. Martijn Janssen

  Eric, als je tot hier bent gekomen. Bedankt voor het beantwoorden van zoveel vragen. Petje af! (En tot volgende week!)

 86. Bassie

  Waar is de surprise act?

 87. Wouter Riel

  Wat is dat rode beest op de kaart aan de rechter bovenzijde van Lake lowlands waar een vaarroute naartoe gaat?

 88. Maurice van Trijffel

  Geen vragen eigenlijk, alles lijkt beantwoordt en logisch.
  Dus complimenten aan de hele crew en partij vrijwilligers die er ook dit jaar vast en zeker weer een groot feest van gaan maken. Het wordt mijn 20e lowlands, heb dus het festival zien groeien van klein naar heel groot naar wat het nu is, zowel qua bezoekers als terrein. Het enige jammere aan lowlands vind ik de belachelijke run op de kaarten. Er is in het verldeden al eens sprake geweest van kaarten op naam, andere manieren van registreren voor kaarten enz. Zijn jullie hier nog steeds mee bezig?

  Anyway tot volgende week!

  Groeten,

  Maurice

 89. Seb

  waarom moet je na al die jaren nog steeds ’s ochtends (zeker als vrouw) dik een half uur tot een uur in de rij staan om te pissen op camping 6. Voor een organisatie die zo’n stennis schopt over een BTW verhoging vind ik dat best beschamend.

 90. Ronny

  Waarom dit geen dubstep Lowlands? Kijk naar vrijdag en zondag vorig jaar. Is dubstep voorbij volgens jullie of een andere reden dat dit niet meer geboekt word?

  Waarom Chase and Status dit jaar in de Alpha? Waar waren te tijden van de Bravo? En waarom komen hun altijd overdag / vroeg in de avond op LL?

  Verder las ik hier eerder dat jullie liever underground ipv mainsteam dance willen. Volgens mij heb je met Disclosure, TNGTH, Dizzee Rascal etc toch een paar radiohitjes te pakken waarom geen echte underground als bijv Andy C?

  Verder nice. Line up vind ik de persoonlijk minste uit de afgelopen 5 jaar, maargoed dat is een mening ofc.

  Biddinghuizen represent :)

 91. Quinten Dierick

  Dag, dit is Quinten Dierick, ik ben als beeldend kunstenaar en idee-ontwikkelaar vebonden aan het Berlijnse kunstenaarsinitiatief Drawing Workshop.Wij
  organiseren meerdaagse events waarbij het tekenen, in de ruimste zin van het woord, centraal staat. Het is niet simpelweg een tekeningetje maken en opprikken maar vaak groeit het uit tot een groter geheel, zie de links.Wij gaan op het incubate festival ook werken in de bibliotheek met 15/16 jarigen.Wij hebben ervaringen met alle bevolkingsgroepen, in vele talen.
  Drawing workshop laat mensen drempelloos creeerenmet vol respect voor anderen.
  De resultaten overstijgen verwachting,meer dan som der delen.
  Wij staan open voor inbreng van andere kunstdisciplines
  Zou iets dergelijks ook iets zijn voor toekomstige lowlands?
  Groet,Quinten
  Groeten,Quinten

 92. marita

  Waarom kun je donderdag en vrijdag wel vanaf lelystad/harderwijk naar LL rijden en op maandag alleen maar richting Kampen/Dronten?

 93. anja goossens

  Hey heb je voor andere festivals nog leuke tips om artiesten te entertainen in de gezamelijke artiestenruimtes backstage? Ik ben zelf medewerkster van een festival in België.

 94. fabian

  voor mijn onderzoek over festivals heb ik het jaaromzet nodig weet u waar ik dat kan vinden?

 95. Bonk

  Hoeveel krijgen artiesten gemiddeld betaalt om op lowlands te spelen?

U kunt niet meer reageren.