Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

111 aanhoudingen op Lowlands

Op Lowlands zijn 111 aanhoudingen verricht, 30 procent minder dan vorig jaar. Het ging vooral om mensen die xtc mee naar binnen wilden nemen.

Ook de EHBO had het minder druk dan eerdere jaren. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met het minder warme weer ten opzichte van de verzengende editie 2012.

Er kwamen 115 aangiften binnen van gestolen of verloren mobieltjes. Dit jaar zijn er in heel Europa bendes actief geweest op festivals, op Lowlands lijkt de schade dus mee te vallen. Positief was ook dat het aantal tentdiefstallen zakte van 85 naar ‘een tiental’.

Smetje was dat zeven vrouwelijke bezoekers meldden dat ze werden lastiggevallen. Uiteindelijk kwamen er drie aangiftes binnen. De politie en/of festivalorganisatie nam meteen maatregelen, welke precies valt niet op te maken uit het persbericht.

 

8 reacties

 1. Chris

  En 1 dode: http://nieuws.thepostonline.nl/2013/08/20/politie-bevestigt-lowlandsbezoeker-overleden/

 2. Lt

  Heb afgelopen dagen wederom een topeditie beleefd. Wat mij echter dit jaar voor het eerst ook stoorde was het smetje wat op het einde genoemd wordt. Nu ben ik niet racistisch maar het mag gezegd worden dat een groepje minder blank gekleurde medelanders het hun zo kenmerkende gedrag ook op LL vertoonde. Lomp in een groepje dwars door alles en iedereen heenbeuken, schaamteloos tegen alles wat vrouw is aan beginnen te rijden en betasten waar het kan. Als je ze hierop aanspreekt nog opgefokt en agressief reageren ook. Laat dit volk lekker naar hun eigen kwaku festival gaan. Uiteraard de goede daar gelaten want die waren er ook, maar enkelen weten het weer te verpesten en de vooroordelen te bevestigen.

  • Boekenkist

   Dit heb ik ook gezien in de India. De betreffende kerels hadden geen ‘normaal’ lowlandsbandje om. Maar een om ook achter de schermen te kunnen kijken.

 3. Dark Heist

  Het was bij onze vriendengroep niet de eerste keer dat we dergelijke taferelen zagen….. Het is al een paar jaar aan het veranderen.

  De opgefokte reactie kreeg een van de dames binnen onze groep ook. Tot de meneer in kwestie zag dat ze niet in r eentje stond.. Toen was ie zo weg. Jammer inderdaad dat een paar het verzieken en ervoor zorgen dat mensen toch anders naar ze kijken dan zou moeten op een gemoedelijk festival.

 4. Joppe

  Vond het ook opvallend dat tegen de avond een groep, voornamelijk, mannen rond liep met een agressieve blik. Nu bevestigd het bericht het pillen gebruik al wel dat er een bepaalde cultuur is in de late uren. Jammer hoor !!

 5. Jwz

  Ouwe, van pillen wordt je juist t tegenovergestelde van agressief.

  Maar t viel inderdaad op dat er steeds meer pillen geslikt werden, doe dat lekker op je technofeesjes…

 6. Kees

  het pilletje is het probleem niet (ik wordt er nl altijd juist nog vrolijker van) maar de Tokkie die hem slikt.
  Maar goed de nacht begint steeds meer op Mysteryland te lijken en daar is al genoeg over gediscussieerd.

 7. Joppe

  Ik zeg ook niet dat je van pillen agressief wordt. Ik benadruk de veranderende cultuur. Gaat om de gebruiker niet om de middelen…. zeg ook niet dat iedere pillen-slikker agressief is. Constateerde enkel. Dat het nachtcicuit mensen lijkt aan te trekken met een wat agressieve houding / blik.
  Ouwe !! :-)

U kunt niet meer reageren.