Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht mei: Nieuwe namen, extra kaartjes, Lowlove pubquiz en een interview met boeker Bertus de Blaauw

Terwijl het weer eindelijk festivalwaardig wordt, blikken wij terug op al het Lowlands-gerelateerde nieuws van de afgelopen maand. Want wat is er ook alweer allemaal gebeurd?

 

Nieuwe namen

De maand begon gelijk met de zelfbevestiging van James McCartney (inderdaad de zoon van Paul McCartney). Daarnaast zeiden Larry And His Flask Biddinghuizen te komen verblijden met hun bluessgrass punk. Maar ook Gojira en dj Koze hebben het weekend van 17 augustus in hun agenda omcirkeld.

Lowlands HQ kwam zelf ook met een hele rits namen, waaronder: de gezusters HAIM, de Ierse Villagers, de Schotse rockers Biffy Clyro, de eerder bevestigde Seasick Steve en de Nederlandse schoffies Mozes And The Firstborn. Als laatste werden ook The Opposites en De Jeugd Van Tegenwoordig toegevoegd aan de alsmaar groeiende line-up.

De fans van literatuur en comedy kunnen hun hart ophalen met de namen die deze maand bekend zijn gemaakt. Zo komt Ray Slijngaard van 2 Unlimited voorlezen uit zijn biografie, maar kun je ook trouwen voor één dag met als cadeau een mooi gedicht. Het hele literatuurprogramma lees je hier en voor de comedynamen klik je hier.

Goed nieuws voor de fans van Slayer: ondanks de tragische dood van één van hun gitaristen zullen de shows deze zomer gewoon doorgaan“We’ll ALL be making noise together for our brother and dear friend Jeff… We’ll See you then!”, aldus de band. Tevens heeft de band voormalige drummer Paul Bostaph gevraagd om weer bij de band te komen om Dave Lombardo te vervangen.

 

Extra tickets

Zoals elk jaar probeert Lowlands de zwarthandel in kaarten tegen te gaan. Resultaat: nieuw beschikbare kaarten voor de normale prijs. Donderdag 23 mei gingen er zo’n 1000 in de verkoop, die in zo’n tien minuten weer uitverkocht waren. Nog steeds geen kaartje? Wacht rustig af op een eventuele nieuwe ronde, koop geen kaartjes via tickethandelaren of Marktplaats. Hou onze concertagenda in de gaten voor een overzicht van alle optredens van reeds (zelf)bevestigde Lowlands-acts!

 

Bertus de Blaauw

Altijd al willen weten hoe bandjes voor Lowlands geboekt worden? Dan doe je er goed aan om dit interview met boeker Bertus de Blaauw te lezen. Sinds de eerste editie is hij op zoek naar bands die niet mogen missen op Lowlands. Hij vertelt hoe dit in zijn werk gaat, wat hij tijdens het festival doet en hoe de discussies aan de vergadertafel soms hoog kunnen oplopen.

 

Lowlove pubquiz

Ben jij ook zo goed in onze Lowlove quiz? Haal jij consequent 15 punten? Kom dan naar onze pubquiz op 6 juli in Den Haag! En dan zullen we nog wel eens zien wie er zoveel punten scoort zonder het gebruik van Google. Leuke vragen, leuke prijzen, oftewel meld je hier aan en we zien je dan!

Eén reactie

  1. peter

    En nou maar weer hopen dat niet alle leuke bands tegelijkertijd spelen!

U kunt niet meer reageren.