Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht maart: Namen, namen en het nodige discussiemateriaal

We willen nog niet roepen dat we er bijna zijn, maar de teller op onze voorpagina zegt toch echt nog maar 136 dagen. De eerste festivals vinden hier en daar al plaats, maar voor ons is het toch echt nog even wachten tot augustus. Er waren deze maand vele bevestigingen en geruchten wat de nodige stof deed opwaaien. En dan hebben we het nog niet eens over het interview met Erik van Eerdenburg zelf… Hier het maandoverzicht van maart.

(Zelf)bevestigingen

Nog voordat Lowlands zelf een hele rits namen bekend maakten, werden Imagine Dragons al bevestigd door Giel Beelen, zagen we op Twitter meerdere bevestigingen van Tame Impala en maakten Bat For Lashes via hun tourprogramma wereldkundig zondag 18 augustus in Biddinghuizen te spelen.

En toen was daar, maandag 18 maart, om tien uur ’s avonds het verlossende woord bij 3voor12 radio. Maar liefst 23 namen werden er genoemd. Hier allemaal op een rij: Nince Inch Nails, Foals, Franz Ferdinand, The Knife, Fall Out Boy, Band Of Horses, Major Lazer, Kendrick Lamar, Jake Bugg, Maya Jane Coles, Jacco Gardner, Petite Noir, We Came As Romans, Unknown Mortal Orchestra, Ben Pearce, Bombino, Half Moon Run, Protoje & Indiggnation en Torche. En de eerder zichzelf bevestigde Imagine Dragons, Tame Impala, Bat For Lashes en Pokey LaFarge.

Twee dagen later werden er nog twee namen bij de voorlopige festivalposter bijgeschreven. De electropoppers CHVRCHES bevestigden zichzelf via Twitter en Lowlands HQ berichtte dat Editors naar de polder zullen afreizen en de zaterdag zullen headlinen. Ook al zal het muziektheatergezelschap Orkater voor een vierde keer acte de présence geven.

 

Interview met Eric van Eerdenburg

Voor de derde keer op rij interviewden wij Eric van Eerdenburg. We spraken hem onder meer over de afgelopen editie: de crisissituatie die de tropische temperaturen te weeg brengen, het weergaloze concert van The Foo Fighters. Maar ook jullie (kritische) lezersvragen kwamen ter sprake: is het publiek van Lowlands veranderd? Wat is nou de band met Mojo en 3FM? Is het Best Kept Secret festival een grote concurrent aangezien één op de vijf bij onze peiling aangeeft hier heen te gaan? Hoe zit het met de kaartprijs? Een absolute must-read, ook al zal je er wel even voor moeten gaan zitten met 3000 woorden…

 

En verder

We berichtten al eerder over de gestolen Lowlands perstent, genaamd The Barn. Helaas is deze nog steeds niet teruggevonden. Maar de makers zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben besloten om het grote gevaarte simpelweg opnieuw te bouwen! Op 9 mei zou deze alweer te bewonderen moeten zijn op Dauwpop. Wij zijn benieuwd!

Vanaf heden kun je weer je Lowlandskennis testen met onze maandelijks terugkerende quiz! Verwacht uiterst lastige vragen over optredens, bands, tenten en legendarische momenten. En ook dit jaar zijn onze eigen Praatjesmakers er weer bij. Wie heeft alle vijftien vragen goed?

 

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.